icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
10 januari 2017 07:18
3

Så mycket man inte har vetat om tidigare

Gick väldigt bra igår på min andra dag med Paleo.

Hade tänkt åka in till jobbet eftersom jag jobbat hemifrån i många dagar nu men gjorde det som kan vara lite "farligt" nämligen att byta handväska. Väl medveten om det kom jag på när jag låste dörren att jag hade mitt passerkort i gamla väskan och gick in igen och hämtade. När jag satt på bussen gjorde jag en koll om jag hade glasögonen. Så dags och de låg hemma i den andra handväskan. Där gjorde de ingen nytta och jag fick vackert gå hem och jobbade hemifrån hela dagen. Kanske ödets mening...

Lunchen igår blev en lammkorv med ugnsrostade grönsaker och vad gott det är lägga in jordärtskockor i ugnen. Jag höll på att ta en klick bearnaisesås till maten men så kom jag på. Just det, det får jag inte göra. Såser och ost kommer jag att sakna som jag känner just nu.

Mjölk är intressant då jag aldrig tyckt om mjölk, inte ens som litet barn. Undrar om det kan vara ett tecken från min kropp att jag inte tål mjölk.

Så mycket man inte vet och när jag växte upp var allt så annorlunda och man pratade inte så mycket om mat var nyttig eller inte. Jag kan inte säga att jag ätit speciellt bra som vuxen heller när jag ser tillbaka i mitt liv och dessa mängder av smörgåsar och kaffebröd har varit en stor del. Först 2009 när jag gick min kurs i KBT och LCHF började jag vakna till och fundera mer och förstå sammanhangen mellan känslor och ätande.

Känns mycket spännande och inspirerande med Paleo. Utmaningen blir att laga god mat och jag kommer att tvingas planera på ett mer naturligt sätt vilket jag har varit dålig på förut. Ibland har det blivit några skivor skinka eller kalkon samt ost och en kopp te till kvällsmat. Ost mättar bra men nu måste jag tänka till lite mer samt att det är viktigt att variera kosten.

Gillar

Kommentarer

 • 10 jan 2017 07:31
  Bella50

  Härligt att du trivs på nya "spåret" 👏👏

  Efter inkörningsperioden känns det ännu mer naturligt...och hemvant  👍

  Det kommer ett program den 14/1 på 2:an som heter "Dieterna som förlänger livet"...bl.a. Paleo.  

  Jag råkade se det häromdagen...men i tidningen stod ett helt annat program 😲...missade reprisen inatt, hittar det inte på Play...men ska nog se det den 14/1...förhoppningsvis på en lämpligare sändningstid

  Nu är jag förväntansfull på torsdag när reportaget om dig kommer i Allas Veckotidning. 

  Pepp 👍 

 • 10 jan 2017 07:57

  Ha ha! Oj vad jag känner igen mig i det där med att ha saker i olika väskor, det är jobbnycklar, glasögon, busskort och allt möjligt laugh Jag är hopplös, behöver inte ens byta väska men har ju ett minne som en guldfisk så jag glömmer alltid saker, så himla drygt! (Tänk om man åtminstone kunde glömma att äta ha ha!) 

  Pepp, pepp från mig! 

 • 12 jan 2017 06:55

  Jag såg programmet Bella men lite lätt konstigt reportage om Paleo om en man som slaktade och man fick se hur han drack blod. Inte det jag hade förväntat mig men programmet verkade mest vara spekulativt tyvärr.

Logga in för att skriva en kommentar.