icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
10 oktober 2015 09:12
10

Processen att gå ned i vikt

Har en väldigt naiv fundering egentligen angående viktminskning och hur skulle det vara om man låter det ta lite längre tid.. För min egen del tror jag inte att det bara är 16:8 som gjort att jag gått ned i vikt utan att jag lever ett annorlunda liv nu som sambo än när jag var singel. Då gick jag ut och åt mer på kvällarna och drack även mer vin bland annat.   Äter man t.ex väldigt stora portioner men drar ned och konsumerar normalt med kalorier borde man inte ha gått ned då efter t.ex ett år ?

Ibland känns det som allt ska gå så fort och man glömmer det långsiktiga.

Jag har slutat med veckovägning och går nu helt efter mina kläder som vägvisare och hur det känns i kroppen. Mina kjolar och byxor sitter åt så mycket så jag märker direkt om jag har gått upp. Nu inser jag att träning måste in i mitt liv.Jag har visserligen haft det ganska hektiskt med allt på senaste tid men ingen ursäkt Jag har helt enkelt blivit lite bekväm! Imorgon ska jag till SATS på ett Corepass.

Nu i helgen vilar jag som vanligt från 16:8 och vad gott det känns att äta frukost. Vi har morgontidning enbart på helgen så även detta blir som ett extra lyxigt moment.

Ikväll ska A få sin födelsedagsmiddag på Gondolen. Ska bli så roligt!

Gillar

Kommentarer

 • 10 okt 2015 16:17
  Tita

  Ha en trevlig kväll och hoppas att maten smakar bra!!

 • 10 okt 2015 10:04
  gittan52

  Viktminskning ska absoluta få ta tid, enligt mig. För målet är ju att nå en viss vikt där vi känner att vi trivs och mår bra. Och när vi väl når den så börjar ju fasen att släppa lite på vägning etc. Kläderna är väl ett jättebra mått då.  smiley

  I början av min viktresa tappade jag i snitt 1,5 kg i månaden. Året efter var det -0,8 kg/månad. Efter 2 år med viktuppgång har jag nu ett snitt på -0,3 kg/månaden.
  Det senare kanske många tycker att man borde klara per vecka och inte per månad, men ska vi undvika att gå upp allt vi gått ner, och mer därtill, så håller jag med dig. Vägen till varaktig målvikt måste få ta tid!

  Jättefin bild på dig!

 • 10 okt 2015 12:01
  Bgitta

  Håller med att viktminskning får ta tid. Egentligen är det en ständigt pågående resa, med mindre eller större stopp på vägen. Lycka till med målet att komma i klänningen.

 • 10 okt 2015 14:05

  Jag har sedan jag började med16:8 alltid gått ned när jag vägt mig om så bara 0.2 hg och slår man ut det på längre tid är ju några hg bra. Vi glömmer lätt att det tar tid att lägga på sig och därför tror jag nya vanor är det rätta och låta det ta lite tid. Håller helt med dig Gittan och tack för orden om bilden. :-)

  Bgitta,tack och får ändra mitt mål då klänningen är den jag har på bilden roligt nog. Nu blir målet att hålla vikten och klänningen ska fortsätta att passa och inte bli för trång.

  Tack Ebbesmor och ser verkligen fram emot kvällen.

 • 10 okt 2015 18:29
  aregnisw

  Håller med dig fullkomligt det är mycket bättre att gå ner på lång sikt och få stanna kvar där än att snabbt gå ner, man ska må bra för det är huvudsaken sen under resans gång kanske det ibland kan kännas lite tröstlöst att man inte snabbt kommer i sina för trånga kläder men då gäller det att ha tålamod för när jag tänker efter så har jag ätit mig till övervikt sedan min fotoperation i febr. samt alla andra magproblem jag haft så jag kan inte skylla på någon annan än mig själv och nu gäller det att inte tappa fotfästet utan kämpa på med allt som gör livet värt att leva o inte ge upp.

  Tror också att du gått ner på grund av att du är sambo nu. Jag går inte ut alls men kanske skulle göra det för att hitta någon för oj vad jag saknar en man ibland. Singellivet är ibland inte alls kul....

   

  Hoppas ni får en toppenkväll tillsammans yes

 • 10 okt 2015 17:03
  Bella50

  Det är inte siffrorna på vågen som är det primära ( även om man vill se minus) utan hur man mår i det stora hela, tycker jag 👍

  Jag har verkligen gjort en u-sväng som gett mig livsglädjen tillbaka , efter år av sorg och elände. Jag är trygg med mig själv,maten och livet i stort. 

  Jag känner mig urstark....och jag står på fast mark med min nya livsstil....så inte överger jag 16:8 efter målgången. Nej, det ska förbli min ständiga följeslagare resten av livet....med väl valda "avstickare."  

  Allt gott i världen önskar jag er andra 🌹👍

   

 • 11 okt 2015 06:21
  Arrietty

  Jag tycker det är upp till var och en att hitta sin metod och strategi, det viktiga för mig att komma ihåg är "Om du gör som du alltid har gjort, kommer du att få det resultat du alltid har fått". Och "Erfarenheten är en bra lärare som skickar svinaktigt dyra räkningar" ;-)

 • 11 okt 2015 08:14
  Bella50

  ❤️👏❤️👏❤️

 • 11 okt 2015 08:26
  aregnisw

  Jo Eleganz det skulle vara kul att träffa någon men jag kan nog inte säga att jag äter sämre för jag är singel tvärtom skulle jag tro. Men det sägs ju att det är nyttigt ändå att vara två wink

 • 11 okt 2015 07:44

  Tack allihopa och det var en så trevlig och lyckad kväll igår.

  aregnisw, sambolivet har verkligen förändrat mig och jag kände mig mer rastlös förut. Både jag och A åt sämre mat när vi var särbo lustigt nog och sambo är vi väldigt nyttiga i vårt ätande. Klart att du ska försöka hitta någon och du verkar ha mycket att ge.

Logga in för att skriva en kommentar.