icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
20 juni 2015 13:08
23

Problem med min lägenhet

 Fick ett väldigt tråkigt besked nu via mail från min bostadsrättsförening att jag inte får fortsätta hyra ut min lägenhet. Gör jag det blir det avhysning via Kronofogden.

Tråkigt för jag fått uppfattningen att det skulle gå bra och nu har jag invaggat min hyresgäst i den tron och han måste flytta redan 31.7. 2015.

Inte helt lätt och nu måste jag tänka på försäljning till hösten. Synd att reglerna är så hårda för uthyrning.

Kommentarer

 • 21 jun 2015 08:15
  ImmaAmmi

  Hoppas allt ordnar sig till det bästa för både dig och din hyresgäst!

 • 20 jun 2015 13:36

  Ojoj, vad tråkigt och jobbigt. Jag fick hyra ut min lägenhet i tre år då jag bodde utomlands. Men det var en hyreslägenhet och jag bad om tillstånd var 6:e månad men hade tur och fick förlängt varje gång. Vilket tråkigt besked du måste ge nu till hyresgästen också och så allt jobb med försäljning mm. Det går inte att prata med bostadsrättsföreningen och be om förlängning? Egentligen har väl hyresgästen rätt till tre månaderns uppsägningstid också? Så pass lång förlängning vore ju just av dem att ge i alla fall.

 • 20 jun 2015 13:41

  Ja väldigt tråkigt gentemot hyresgästen och det lät så positivt i telefonen och nästa gång ska jag vara försiktig. Man måste helt enkelt ha papper i handen. Jag mailade precis min hyresgäst får vi se vad han säger. Jag bad ordföranden om förlängning till årets slut med tanke på situationen och han skulle undersöka och återkomma. Vi får se vad som händer.

 • 20 jun 2015 14:00

  Hej

  Jag tycker du ska kolla upp lagen som har ändrats sedan ca ett par år tillbaka, lagen gjorde det enklare att hyra ut en bostadsrätt. Vem vet det kanske kan tänkas att din bostadsrättsförening har fel (inte alla som är uppdaterade) i alla fall värt att kolla upp.

 • 20 jun 2015 14:02

  Ja, tack Amaliaa och jag ska kolla lite vad som gäller. Tänkte precis på det nu när chocken har lagt sig..

 • 20 jun 2015 14:04

  Lycka till :)

 • 20 jun 2015 14:15
  Opnol

  Förr kunde man hävda besittningsrätt men "Privatuthyrningslagen" började gälla den 1 februari 2013. Hyresgäster som har träffat avtal om att hyra en bostadsrättslägenhet i andra hand efter det att lagen har börjat gälla saknar helt besittningsskydd. 

  Hoppas din bostadsrättsförening låter er få lite dispens. Det känns som väldigt kort varsel att be någon flytta ut. Lycka till! 

 • 20 jun 2015 14:08

  Här är en länk till Rixlex som kanske kan vara till hjälp (Sveriges Riksdags hemsida där lag och förordningar finns uppdaterade och kompletta)

  http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Lagar/Svenskforfattningssamling/Bostadsrattslag-1991614_sfs-1991-614/?bet=1991:614

 • 20 jun 2015 14:26

  Tack för länk Amaliaa och tack Opnol. Ja, jag ser inga problem att sälja lägenheten men tråkigt att behöva lämna så kort varsel. Inte roligt och i semestertider dessutom. Jag hoppas på en lösning där.

 • 20 jun 2015 14:30

  Jag har läst och kollat och lagen har ändrats att man inte längre behöver ha beaktansvärda skäl utan det räcker med att ha skäl för att hyra ut.  De är dock tidsbegränsade och jag har hyrt ut  i ett år. Ska kolla på måndag exakt vad som gäller tidsmässigt enligt lagen.

 • 20 jun 2015 14:52

  När det gäller hyreslägenheter är det 2 år som gäller om du inte dispens av hyresvärden. Vilken tid som gäller efter att lagen gjordes om för bostadsrätter vet jag inte men förut var det också 2 år

  Fullgoda själv att hyra ut (innan lagen ändrades) var tex om du fick arbete på annan ort, utlandstjänstgöring, studier och om man ville flytta ihop på prov med en ny levnadskamrat

 • 20 jun 2015 15:00

  Tack Amaliaa och svårt att hitta någon exakt tidsgräns för uthyrning av andra hand för att provbo som sambo. Jag ska kolla detta på måndag men jag hoppas att föreningen kan gå mig till mötes.

 • 20 jun 2015 18:08
  Bella50

  Jag håller tummarna och hoppas det löser sig. 🌹👍

 • 20 jun 2015 18:47
  Krusmor

  Tummar hålles här med! 

 • 20 jun 2015 18:48

  Tack Bella. Jag känner mig lite sorgsen ikväll när jag tänker på min hyresgäst. Hoppas föreningen kan gå till mötes och låte det bli några månader till så han hinner ordna annat boende.

Logga in för att skriva en kommentar.