icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
10 december 2013 20:24
10

Premiär för LCHF-pizza

Mår mycket bättre nu än jag gjorde igår morse när veckan startade. Allt gick hur bra som helst hos tandhygenisten och det är bara att vara tacksam över. En tråkig sak hände med ett mail från min syster och man där de förklarade att min kontakt inte var önskvärd i familjen då jag saknar lojalitet och stabilitet. Helt otroligt att man kan göra så och dessutom skicka ett sådant mail till min jobbmail dessutom. Nu mår jag bättre och känner att jag kan skaka av mig det hela lite mer men igår var det svårt. Problemet ligger helt klart hos dem och det är synd om barnen som måste följa sina föräldrars nycker och märkliga val. Var och köpte tre gosedjur idag efter jobbet för att skicka till ett barnhem i Lettland imorgon Vi gör så varje år på jobbet och har gemensam paketinslagning. Det blev en liten nalle och två små kaniner och jag blir varm vid tanken på att några små barn ska öppna dessa paket i jul och få leka med dem. Det är faktiskt en gåva även att få ge. Jag har bestämt mig för att köra LCHF med mer menyer och planerad mat. Jag har famlat lite i luften känns det ibland när jag handlar. Nu står en form med LCHFpizza i ugnen och ska bli spännande då jag aldrig ätit detta. Så kul att laga mat för det känns så hemtrevligt även om man är ensam faktiskt. Jag kör nolltolerans när det gäller choklad nu på jobbet. Det är lugnast så. Igår var jag hos A och han tog fram en pizza ur frysen. ( Ingen LCHpizza direkt.. ) Han fick äta den själv och jag åt grovt bröd med lax på.

Kommentarer

 • 10 dec 2013 20:39
  lenaek
  Så skönt för dig att du kan skaka av dig dumheterna från din syster. Tänker oxå på dom som har det svårt, jag funderar på att skänka en get till en fattig familj.Så kan man göra lite gott för dom denna jul. Massa Pepp!
 • 10 dec 2013 20:46
  Tack och det är lätt att bli sänkt och känna sig värdelös när man får sådana påhopp men jag känner inte så utan fokuserar på det som är bra som jag har omkring mig. Det är en bra idé att skänka en get och julen ska vara så tycker jag. Fint tänkt!
 • 10 dec 2013 22:37
  Donnina
  Bra Eleganz att du mår bättre nu och har lyckats skaka av dig lite av besvikelsen. Jag har givit mina barnbarn en get i Afrika flera år, av några har det blivit uppskattat men av andra inte särskilt....Det känns ändå skönt att några fattiga familjer kanske fått det lite bättre.
 • 10 dec 2013 22:54
  Tack Donnina för dina vänliga ord och det känns verkligen mycket bättre nu. Vad fin present och jag förstår känslan och det är bra att kunna hjälpa.
 • 11 dec 2013 08:59
  rumpmas
  Usch vad jobbigt med släktfejder😒 Starkt gjort att du kan skaka av dig och släppa bråket och gå vidare. Ibland verkar det inte finnas nån lösning. Jag har ett fadderbarn som får lite extra till julen...men det finns många barn i Sverige som inte kommer att få nån julklapp...känns väldigt nära...I vår lilla stad har man gjort en insamling till dessa barn.🎅 Pepp-kramar💕💓💕
 • 11 dec 2013 11:04
  Linnex
  LCHF pizza, är gottigott..... Hepp pepp
 • 11 dec 2013 14:18
  vet inte vilken modell du gjorde, men det här är min favorit, alltså ett hett tips på fantastisk pizzabotten, uppepå kan man ju lägga vad man vill =) 250,0 gram Ost hårdost 31% fett 8,0 st Ägg rått 1,5 dl (ovispad) Vispgrädde 40% fett 4,0 msk Fiberhusk 1,0 dl Creme fraiche 34% fett 1,0 dl Tomatpuré konc konserv 4,0 dl (skivad) Champinjoner 300,0 gram Rökt skinka gris 6% fett 200,0 gram Ost hårdost 31% fett Gör så här: 1. Vispa ihop ägg grädde och fiberhusk. 2. Blanda i ost och salta. 3. Låt smeten stå i ca 5 minuter. 4. Fördela smeten på två plåtar. 5. Blanda creme fraiche, tomatpuré och oregano och bred över pizzan. 6. Fördela fyllningen på pizzan. 7. Grädda i 250 grader tills osten smält.
 • 11 dec 2013 21:00
  Det låter jättegott Tjohanna och tack. :-) Antar att den går att frysa in och hur många portioner är den till ?
 • 11 dec 2013 21:03
  Tack rumpmas och kloka ord om att ibland finns det ingen lösning helt enkelt. Jag tänker så och är tacksam över allt fint jag har istället. Det var en tuff start på veckan men allt känns mycket bättre nu.
 • 11 dec 2013 21:25
  Det blir två plåtar, så det beror på hur hungrig man är ;-)

Logga in för att skriva en kommentar.