icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
13 november 2016 09:29
6

Praktisk träning i konsten att säga nej

Imorse läste jag några insiktsfulla rader i morgontidningen. " Jag ångrar ingenting men det är saker jag velat gjort annorlunda. " Så sant och klokt. Ånger är en destruktiv känsla som kan verka förlamande.

Jag skulle själv velat gjort många saker annorlunda i mitt liv och har en tendens att ha svårt att säga nej när människor velat ha hjälp. En förvisso bra egenskap men ibland tar det för mycket av mitt eget liv och jag gör det enbart för att jag är rädd för känslan när jag nekar.

Förra veckan var det en sådan situation efter min jobbiga bussresa på fyra och en halv timme. En annan kollega kom fram till mig och sade att det var en av hennes kollegor som bor nära mig och undrar om jag kan ta hem hennes dator. Hon hade tagit bilen och fastnat i trafiken och kom inte in till jobbet. Jag kände att jag fick huvudvärk direkt eftersom jag skulle ta hem min egen dator och jobbigt att bära tungt och pulsa i snön. Steg ett som jag lärt mig nuförtiden dock är att aldrig svara direkt. Jag sade att jag skulle fundera och återkomma. Kollegan sade att jag naturligtvis fick säga nej men att hon hade en viktig deadline. Hmm, kände direkt att en tyngd lades på mina axlar och huvudvärken blev värre.. Jag funderade dock och kände att jag inte ville. Pendeltågen fungerade och i det här fallet var det hennes ansvar. Jag ringde upp och sade att jag inte kunde hjälpa och vad skönt det kändes på kvällen att jag bara hade min egen dator att tänka på.

Små steg framåt i navigeringen att hitta balansen i livet.

En vacker vintersöndag idag och skön känsla att få vara hemma. Jag måste jobba en del inför ett möte imorgon men känner mig utvilad. A lade sig tidigt igår och var starkt nog uppe och sprang klockan fem i morse. Jag i min tur snusade gott och stannade kvar i sängen och sedan uppe åt en god frukost, läsning av morgontidningen och tände ett ljus.

Gillar

Kommentarer

 • 13 nov 2016 09:35
  Arrietty

  Oj! Jag kan direkt säga att det där hade jag nog aldrig klarat... men det är verkligen mitt mål att göra det. Och nu fick du mig att inse att min utmaning idag är att sga till en kamrat (manlig, som jag har ett gott öga till...) att det inte blir något dragspelande ihop för det innebär för mycket trasslande för min del. Så skönt att kunna släppa det – tack!

 • 13 nov 2016 09:47

  Ja det är inte helt lätt och jag har insett att min huvudvärk är ett tecken på hur jobbigt jag tycker det är med sådana saker och en tendens att vilja fly. Känns som ett lugnt och moget beteende att vilja fundera, göra det, och inse att det här är inget jag klarar eller vill och meddela det. Inget händer och världen går inte under för det. :-)

  Roligt att jag kunde bidra med något till dig för detta är verkligen något jag kämpar med och har fått kämpa med i mitt liv.

 • 13 nov 2016 10:42
  gittan52

  Tummen upp för dig yes

 • 13 nov 2016 11:36

  En yes från mig med, har med svårt säga nej i vissa sitationer, och andra inga problem.

 • 13 nov 2016 16:19

  👍👍👍flera tummar för det där beslutet, bra gjort!

 • 13 nov 2016 18:19
  Bella50

  Känn dig stolt över ditt beslut. Man kan ju tacka nej på olika sätt. 

  Jag har lärt mig att inte göra saker för andras skull ( bara när jag vill det) för min erfarenhet är att man alltför ofta tas för given...och ingen frågar hur jag mår när livet är tufft för mig 😧

  Man är ju ingen supermänniska...utan behov av tröst och stöd själv ibland. 😬

  Ha en fin söndagskväll 😍👍

Logga in för att skriva en kommentar.