icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
21 juni 2014 20:33
6

Potatisen puttrar på spisen

..och nu ska det bli potatisssallad från medelhavet med saffran, persilja och oliver. Spännande! Längesedan jag gjorde en ny maträtt. 

Idag åkte jag tidigt från A för han jobbade och jag har ägnat mig åt att göra i ordning min lägenhet. Inser att det krävs lite styling för de som kommer att kollar. Även om jag säger att jag har för mycket saker och de ska föreställa sig allt annat så blir det inte så. Jag vet själv hur svårt det är då jag varit på en del lägenhetsvisningar.  Tycker jag fått till det ganska luftigt och vad härligt det är med rentorkade golv. Välbefinnande!

Hon som kollade på lägenheten i torsdags hörde aldrig av sig märkligt nog fast hon sade att hon skulle göra det under fredagen och sådant förstår jag mig helt enkelt inte på. 

Nu kommer det en person imorgon kl. 12.00 och kollar på lägenheten och få se vad hon tycker. Vad jobbigt det måste vara att bo i andra hand. Jag tycker det är fel att det ska vara så svårt att få ett tryggt boende. Ser priserna en del tar när de annonserar och jag har bara ett ord, ocker. 

Känner att mitt liv är lite speciellt nu och en ny fas väntar. Jag räknar dagarna tills jag flyttar och vi får bo tillsammans. Så underbart att ha något att längta till.. 

 

Gillar

Kommentarer

 • 21 jun 2014 20:41
  Flamenco

  Den där potatissalladen låter spännande. Kan du ge reseptet? Är själv förtjust i saffran i matlagning och har resept på en härlig risotto med saffran om du vill ha!

 • 21 jun 2014 20:46

  Vi får se om det blir gott först.. hihihi.. Annars ger jag gärna receptet och jag är faktist inte så van att ha saffran i matlagning. Låter gott med risotton.. :-) 

 • 21 jun 2014 20:52

  Ja, det låter verkligen gott!
  Kul att du fixat till lite. Vad dåligt att personen inte hörde av sig som hon lovat. Hoppas det går bra imorgon.

  Jag bodde på 7 ställen i Stockholm på 2,5 år. Jag var med om än det ena och än det andra när det gäller andrahandsuthyrning. Vid flera tillfällen ringde hyresvärden och jag måste flytta nästan direkt så det var bara att packa och dra - men vart? Det var som anarki och man hade knappt några rättigheter alls kändes det som. Det var att åka runt och titta på lägenheter och rum varje kväll efter jobbet, jag blev helt slut. Men jag fick ju lov att acceptera att läget är så och ta det som bjöds. Jag hade inte råd att skaffa nån dyr lägenhet utan fick ju ta det som var rimligt för mig så det var inte alltid lät att hitta. Det är verkligen tråkigt att situationen är så i Stockholm. Men sen beror det väl också på vart man letar, jag försökte ju att hitta någorlunda nära jobbet men jag pendlade ofta en halvtimme enkel väg ändå. Men jag bodde på Söder i 1,5 år och där hade jag ganska nära till jobbet så det var bra.

 • 21 jun 2014 20:56
  utter

  Lät supergott! :-)

 • 21 jun 2014 21:13

  Tack Mosel och vi får se hur det går. Hon vill ha helt omöblerat så det är lite att tänka på där. Jag har även varit i kontakt med en annan person som jag tror skulle kunna vara bra för mig och även mitt hem bli vad han söker. Han betalar en överhyra nu och vill komma ned i pris vilket man förstår. 

  Vad otroligt jobbigt för dig att ha det på det sätt du hade. Hemskt! Jag ser ju också nu att folk tar 14000 i månaden innanför tullarna utan vidare. Vilken skillnad när jag själv växte upp vid Mosebacke torg då det var lägsta status.. Skönt att du har ett ordnat boende nu. 

 • 21 jun 2014 21:22

  Du hittar säkert rätt person snart!
  Jag blev ganska van ändå så det gick ganska bra. Jag var glad att ha tak över huvudet bara och hade en kompis som backup, där jag bodde första två månaderna. Jag bor inte så flott nu heller men jag slipper flytta stup i kvarten i alla fall, hihi. Ja, en del hyror är ju helt omöjliga om man är ensam och har ett vanligt jobb så har man ju inte råd.

Logga in för att skriva en kommentar.