icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
21 mars 2020 19:50
5

Overklig förändring

Lördagkväll  och sitter i egna tankar och känner hur jag längtar att livet ska återgå till det normala.  Allt har förändrats så hastigt sedan man hörde lite diffust om ett virus i Kina.  Nu känns allt overkligt.  

Det man kan göra är att behålla lugnet och inte gripas av panik.  Jag läser inte kvällstidningar längre på internet men kollar då och då på Svt nyheter som  känns att de framför sina nyheter på ett annat sätt även om man naturlilgtvis inte kan komma ifrån allvaret.  

Vi var i Spanien nyligen och åkte hem precis en vecka sedan idag. Det blev en dramatisk hemfärd då allt var lugnt på  Solkusten där vi kom dit.  Planet var fullt när vi åkte ned och allt var som vanligt när vi kom fram.  Vi hade det lugnt och skönt i vår lägenhet och i och med att det var lågsäsong var det inte mycket folk i farten.  Allt förändrades som ett trollslag när nödlarm utlystes förra fredagen.  Plötsligt gapade hyllorna tomma i affärerna när vi gick och handlade.   Det blev en mycket orolig natt och som tur var hade vi bokat resa hem till lördagen. Vi var på flygplatsen extremt tidigt och fick vänta länge på att planet skulle ge sig iväg då det var många timmar försenat.  Mycket oro och landet hann stängas ned medan vi väntade.   

Som tur var lyfte planet och vi kom hem två på natten för precis en vecka sedan.  Vilken känsla!   Jag  känner verkligen starkt för alla som inte kommer till sina hem.  Tänk om det blivit så för oss och vi fått sitta i karantän i Spanien. 

Nu gäller det att hitta styrka. Jag mediterar mycket och försöker hitta lugnet inom mig själv.  

Ta hand om er allihopa. heart

Gillar

Kommentarer

 • 22 mar 2020 07:07
  Bella50

  Hörde ju detta tidigare och har tänkt på er.❤️

  Du / ni låter friska iaf...det är positivt om nåt i dessa tider.

  Min 70-årsdag i augusti ( skulle varit i Spanien)  får nog sättas på " hold"....och då tror jag det får anstå ett år att fylla jämt överhuvud taget ....alltid nåt 😄👍

  Håller en tumme för att ni behåller hälsan och att livet snart återgår till mera normala rutiner.

  Kram vännen ❤️

   

  Senast uppdaterad 22 mar 2020 07:08

 • 22 mar 2020 08:41
  Jessand

  Ja känns verkligen overkligt läget som råder nu...att inte läsa för mycket på nätet  och meditera är säkert jättebra för att försöka hålla sig lugn. Känner att jag stundtals stressar upp mig då jag läser på nätet och igår när detta kom än lite närmre då en vän till mig väns mamma gått bort i detta...+ att jag läste om att hälften av alla intensivplatser är personer i min egen ålder.

  Man längtar verkligen till detta är över och livet kan återgå till lite mer normalt och att man tagit sig igenom det hela intakt som familj.

 • 22 mar 2020 10:35

  Tack Bella och vi får hoppas på det bästa.  Längtar att livet ska bli som vanligt igen men tills dess får man anpassa sig och ha hopp och tillit.   Förstår dig angående 70-års resan och ett klokt beslut.  Det går inte att planera något nu.och det finns andras vackra platser. Man behöver inte alltid åka så långt.  

  Jessand, förstår dig och vad tråkigt att höra om din väns mamma.  Det är viktigt att inte gripas av panik och lätt att stressa upp sig.  Jag tänker på alla som är ensamma och även människor som lider av hypokondri samt att detta kan skapa ångest som också ger symptom.   Jag lyssnar mycket på avslappnande musik och det ger mig en ro.  Hörde på samma musik när jag var hemma och utbränd och det hjälpte mig . Samma stycken om och om igen och det ger en viss trygghet... 

 • 22 mar 2020 12:30

  Tur att ni kunde ta er hem.

  Jag läser en hel del på nätet för att följa vad som händer  när det gäller mediciner och diagnostik. Man testar för fullt läkemedel som redan finns för andra indikationer för att se om något kan fungera vid själva behandlingen av svårare fall. En av dem, klorokinfosat, känner jag igen att min man tog i början för sin RA. Sedan är flera på väg med tester för att mäta om man har fått antikroppar. Skulle vara bra om de som har haft lindriga symtom kunde få veta om det var Corona de hade eller ej. Då skulle se veta vilka som redan är skyddade. 

 • 22 mar 2020 13:18

  Tack Lual, och det var verkligen mycket oro.  Har inte hämtat mig riktigt än känner jag.   Det är bra att följa med vad som händer inom medicin och jag läste själv om detta klorokinfosat.  Tänk om det kunde hjälpa!  Håller med om att man borde testa mer men tydligen är en sådan test på väg för att se om man haft Corona vid lindriga symptom.  Min syster i USA hade influensaliknande symptom och fick sedan väldiga problem och de trodde det var lunginflammation men det visade sig vara bronkit och hon mår bättre nu tack och lov. 

Logga in för att skriva en kommentar.