icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
15 september 2014 19:40
2

Oro är missbrukad fantasi

Ovanstående är kloka ord som en av mina vänner har sagt. Jag har livlig fantasi och för mycket oro inom mig. 

Idag när jag var på fotvård på förmiddagen hade jag ett öppenhjärtligt samtal med fotvårdaren. Jag har ju gått där några år nu och hon berättade för mig om sin egen oro och vi var helt överens om att man oroar sig för mycket. Jag kan få mycket oro att min kropp inte ska lyda mig. Åker jag t.ex en lång rulltrappa kan jag få tvångstankar att jag ska kasta mig bakåt och jag är alldeles slut och hjärtat klappar när jag äntligen är uppe. Tror att sådana tankar plötsligt kan komma från ingenstans och sedan har det blivit en fix idé hos hjärnan. Lite grand som att äta i vissa situationer fast man inte är hungrig för att hjärnan förväntar sig det. 

När jag var liten var jag rädd att somna för jag trodde att jag aldrig skulle vakna. Tror det är vanligt hos många barn. Sömnen skrämde mig. Vet att min lillasyster hon grät för hon visste inte hur man gjorde när man skulle sova när hon var liten. Hon klippte förtvivlat med ögonlocken och trodde att hon skulle somna på det sättet tills hon grät av utmattning. Allt är inte så lätt som man tror alla gånger. 

Nu har jag fått tillbaka en oro när jag ska somna och sover inte helt bra. Jag ska leta efter ett avslappningsband på nätet för jag tror meditation kan hjällpa och få mig lugnare. 

Kommentarer

  • 15 sep 2014 22:29

    Ja, det var ett "bra" uttryck, oro är missbrukad fantasi. Jag har också läst att någon har sagt att tänk vad mycket man oroar sig för saker som aldrig händer, man skulle ha  nyttjat tiden till nåt annat istället men det är lättare sagt än gjort. Jag oroar mig också för vissa saker eller rättare sagt, jag grubblar ganska mycket över olika saker, ofta står jag i valet och kvalet och vet inte varken ut eller in. Grubblar om det är bäst att göra si eller så, tex vad gäller jobb, flytt etc men jag grubblar också tyvärr över saker som redan har hänt och funderar över varför, hur kunde det ske etc och det är inte så produktivt. Jag märker att jag kommer aldrig på nåt nytt utan tänker ungefär samma sak.Det bästa vore att släppa allt grubbel och oro och istället tänka att allt ska gå bra, det är ju bättre att tänka så men det är svårt att styra tankarna. Men man kan nog kanske öva upp det. Avslappningsband är säkert bra, hoppas det funkar! Jag skulle också behöva det just nu fast jag har inget, jag har sovit så dåligt senaste veckan, oroar mig för flytten och allt och är vaken halva nätterna. Pepp pepp!

  • 15 sep 2014 22:34

    Ja handlar mycket om att släppa taget och ha förtröstan att saker kommer att ordna sig. Jag tror man kan öva att styra tankarna som du skriver. Ska rapportera om min meditation ikväll och hoppas du får sova bättre och släppa oron inför flytten även om ett visst moment av oro kan få finnas. Vet  hur orolig jag var inför flytten och så härligt det kändes när det var färdigt och nya hemmet börjar ta form. 

Logga in för att skriva en kommentar.