icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
3 april 2020 19:04
6

Oro

Vaknade klockan fem i morse och kunde inte somna om.  Tankarna for i huvudet.  Dels detta att jag haft tekniska problem när jag jobbat hemma och känns frustrerande när man har mycket att göra men viktigt att lära sig ta det lugnt där.  Sedan naturligtvis Corona och hur det drabbar människor.  Känns som sjukdomen är mycket farligare än vad vi någonsin kunde föreställa oss från början.  Mycket mer än en sjukdom med influensasymptom i  och med att viruset angriper lugnorna så starkt.  

Tog en sväng ut nu i Jakobsbergs centrum och jag har varit inomhus en hel vecka.  Märklig känsla.  Det som slog mig är att människor lever som vanligt.  Jag försökte hålla avstånd men många verkade inte alls tänka på det.  Jag fick förbi ett gym där en man trampade för fulla muggar på en motionscykel.  Det är helrt fel som det ser ut just nu!  

Nu är det helg och ska bli skönt med vila.  Vi har inte bestämt något speciellt. Vem gör det nuförtiden om man tänker efter..  Imorgon ska vi laga laxgratäng med spenat och sedan min goda äppelkaka till efterrätt.

Nästa vecka var det tänkt att jag skulle åka till Norrköping över påsken och spela med i en schackturnering.  Jag beställde biljetter och bokade hotell redan före jul.  Nu blir det inget av med det för alla schackturneringar är inställda i hela landet.   Tänk om någon hade sagt till mig då att jag inte skulle kunna vara med för det skulle komma ett virus och lamslå hela världen.  Vem hade trott på det.. Så overkligt som sagt och trots att det bara har gått några veckor sedan allt startade på allvar känns det som livet före och efter. 

När det gäller schack är det en stor fördel att man spela turneringar digitalt  och det anordnas mycket sådant just nu.  Jag småskrattade lite för mig själv imorse då jag läste att Arlas kosläpp var inställt men att det istället kommer att livesändas.  Vi ser hela livet bakom en skärm just nu men finns ju andra möjligheter tack och lov, både när det gäller att meditera och leva i stunden. 

 

Gillar

Kommentarer

 • 4 apr 2020 07:21
  Bella50

  Oops...en till pokerspelare !! Ni kanske t.o.m. känner varann?

  min tanke är att det nog komner nåt gott ut av detta i slutändan.

  Vi behöver "vakna och stanna upp " ang hur vi levt våra liv och använder vår planet. 

  Att inte tjafsa om småsaker...för vi är trots allt bara människor...som måste jobba tillsammans mot samma mål om det ska funka.

  Vissa lever på som vanligt med sina skygglappar. Tar inget eget ansvar alls...för du VET inte om du bär på smitta...det är det senaste från folkhälsomyndigheten.

  Håller en tumme för bättre tider..👍

  Senast uppdaterad 4 apr 2020 07:23

 • 4 apr 2020 09:30

  Jag är ingen pokespelare alls.  

   

  Jag hoppas också på bättre tider och blir skrämd när jag ser att människor lever som vanligt och inte inser allvaret. 

 • 4 apr 2020 13:20
  gittan52

  I det här vackra vädret kanske en promenad runt Säbysjön skulle passa. smiley

 • 4 apr 2020 17:18

  Jag känner samma förvåning. Själv har jag hållit mig hemma i snart 3 veckor förutom promenader och nån enstaka gång gått till affären. Vi jobbar hemma och vår arbetsplats väldigt noggrann med det, att vi ska följa de rekommendationer som finns. Blir förvånad av kompisar här i Stockholm som lever som vanligt och jobbar som vanligt och där chefer inte alls bryr sig och menar att personal måste gå på jobbet fast de som vi kan jobba hemma nu i denna speciella situation. Till och med min kompis förstod inte varför jag håller mig hemma och inte åker pendel in till stan osv när jag sa lite jobbig nu varit hemma nästan 3 veckor. Jag tycker ju det är jobbigt men respekterar de rekommendationer som finns.

  Har märkt på Coop att folk inte alls håller avstånd och en del hostar som bara den...

  Jag tar en så gott som daglig långpromenad så får se lite folk där i alla fall. Annars det som jag tycker värst, att vara så isolerad och inte se en människa. Men jag försöker tänka positivt och se fram emot när det är över. 

 • 5 apr 2020 06:54
  Bella50

  Oops...ursäkta Eleganz...hjärnan spelade ett spratt där ...eller hur jag ska förklara!?🙄🤔😲

  Tänkte bara fel för jag vee..t ju att du spelar schack...och bra dessutom.

  Var väl inte vaken...❤️💤

  Senast uppdaterad 5 apr 2020 06:56

 • 5 apr 2020 19:23

  Mosel, javisst är det märkligt och speciellt att människor är oförstående. Börjar undra om de läser nyheter alls eller förstår vad som händer just nu.  

  Bella, ingen fara alls och jag blev så förvånad bara då poker är en speciell värld och inte så nära schack som man kan tro.  Ingen fara som sagt. heart

Logga in för att skriva en kommentar.