icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
12 juli 2015 20:44
1

Om en dag med egen tid samt samtidigt känslan att vara en familj

Jag börjar verkligen känna sent omsider i mitt liv att jag har landat i något fint. Så fint att jag varit livrädd att förlora det men jag det är mycket tidigare erfarenheter som ligger bakom sådana känslor. Jag vilar i känslan och njuter av att må bra och " vågar" göra det. 

Det har varit roligt att ha A:s pojkar här denna helgen och i fredags såg jag att det var som ett skimmer i A:s ansikte när han såg på pojkarna. Vi gjorde inget speciellt. En lugn fredagkväll, gjorde t.om olika saker allihopa.  ( Kan säga att sönerna  är helt upptagna av sina mobiler och de ringer aldrig i dem märkligt nog. ) Det gjorde inget för vi var tillsammans.

Idag har jag fått egen tid då A jobbar och pojkarna ska vara några dagar hos sina morföräldrar. Jag tog en sväng i Jakobsbers galleria och gillar verkligen att gå där för det är så mycket lugnare än Kista. När jag var singel och bodde i Kista tog jag ofta en tur ut på söndagkvällar för lite shopping men nu när jag blivit sambo är jag inte lika motiverad längre och jag tror jag var mer rastlös förr i tiden. Nu hade jag lust för jag behöver sommarklänningar inför vår resa till Marocko. Förra året jag var där hade jag inga bra kläder. Man måste ha riktigt tunna tyger för att skydda sig mot solen. Jag gick in på Joy och hittade riktigt fina klänningar. Har köpt dem på öppet köp och ska prova hemma och fundera ytterligare men jag tyckte verkligen om dem. Köpte också en tunn blommig kjol i knälängd och den kommer bli perfekt. 

Jag gjorde också en annan sak jag tänkte göra länge då jag fick en belöning att beställa något från jobbet då jag jobbat där i femton år. Jag beställde ett fint pärlhalsband men när jag fick det var kedjan för liten. Den satt som klistrad vid halsen och inte snyggt plus att jag fick känslan av att strypas.. Inte bra med andra ord. Jag tänkte gå in på Guldfynd men jag vet att de kan vara lite snobbiga där. Istället blev det Glitter som jag har goda erfarenheter av. Mycket riktigt hon bytte ut delen i kedjan till en längre och när jag frågade hur mycket det kostade sade hon att det kostade ingenting. Helt otroligt! Vilken vänlighet och jag ska se till att handla något där framöver. Nu är jag glad att kunna använda mitt vita pärlhalsband. 

Ikväll har jag tvättat massa så det har blivit mycket spring i trapporna vilket varit bra. Har kollat på schack då det pågår en spännande turnering just nu i Sunne. Åt en god middag med omelett med champinjonstuvning och en bit melon. Verkligen gott och mättande. 

Så intressant att läsa om andra som följer LCHF och 16:8 och jag är med i sådana grupper på Facebook. En kvinna skrev att hon i flera månader ätit helt rätt angåede LCHF men inte gått ned ett gram. Sådant känns både konstigt och oroväckande för min del då jag verkligen tror på LCHF. Då visade det sig att hon rörde sig knappast något på dagarna och tog in ett dagsbehov av 2000 kalorier.  ( Puh. )  Det är där hon får börja med att begränsa kalorierna och oftast finns det ju en anledning till att man inte går ned i vikt. 

Jag har tagit det lugnt med ätfönster denna helg men tänk på vad jag äter.  Imorgon kör jag strikt 16:8 och sätter mig på tåget igen... 

Gillar

Kommentarer

  • 12 jul 2015 22:44
    Bella50

    Vi verkar ha haft en härlig helg på var sitt håll.

    Jag hoppade på tåget imorse och väntar spänt på ditt sällskap. 🌹👍

Logga in för att skriva en kommentar.