icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

På väg!

1074604
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
24 April 2015 19:43
1

Om att skylla ifrån sig

 Jag skrev alldeles nyss om mina kollegor som skyllde på kafferasterna att de gått upp i vikt och inte såg sin egen del och det fick mig att tänka vidare på det hela medan jag lagade mat.

Jag minns när jag gick min KBTkurs i viktminskning år 2009 . En fantastisk kurs kan sägas som öppnade många dörrar inom mig själv och fick mig att förstå mitt förhållande till mat på ett annat sätt. En kvinna i gruppen beklagade sig med eftertryck hur dåligt det var av hennes sambo att ha läsk och godsaker hemma i kylen vilket lockade henne att äta. Kursledaren och många av oss andra opponerade sig. Hur gör man om man har familj, barn.. Nej, detta måste man klara på egen hand och ställa in hjärnan på vad man kan och vill äta. Frestelser kommer att dyka upp hela tiden men är hjärnan och viljan beslutsam klarar man detta.

Jag brukar ibland se programmet Top Modell. Lite ytligt men samtidigt rätt intressant och jag gillar Tyra Banks. Jag slås av hur hårda domarna är när modellerna skyller ifrån sig att något hände vid fotograferingen." Han gjorde så att jag inte fick någon bra vinkel..Han tittade på mig på ett konstigt sätt." Etc etc.. Det är iskall tystnad och man är bara förväntad att klara sådant.

Likaså när jag spelade min schackturnering senast och blev störd av spelaren som pratade. Jag blev irriterad men visste samtidigt att det var mitt eget fel. Jag gjorde ett val att vänta att säga till men kunde ha gjort det direkt istället.Det finns alltid val vi kan göra.  Jag tänker så nu när jag ska bli av med mitt behov av goda bullar till kaffet t.ex. Jag väljer,tvingar mig inte, utan gör ett val som är bra  och känns bra för mig själv.Då känns det genast lite lättare..

Gillar

Kommentarer

  • 24 Apr 2015 23:16

    Ja och det gäler att vi kan lära oss hantera stress och yttre påfrestningar och förstå varför maten kan bli något man tröstar sig med.. Tror det är enklare att välja rätt om man  startar där.

Logga in för att skriva en kommentar.