icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

På väg!

1103476
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
16 augusti 2014 20:32
4

Om att inte duga

Idag har jag varit piggare och städat och fixat här hemma och även tagit en sväng till biblioteket och lånat massa bra böcker. Härlig känsla. 

Funderat lite på den hemska semesterångest jag får när jag ska vara ledig och googlade också lite på ämnet semesterångest och då handlade det bara om ångesten att komma tillbaka till jobbet. Så känner inte jag utan snarare tvärtom att jag tycker det är kul att börja jobba när jag är utvilad och full av energi. Kan tyckas lyxproblem men det är det inte heller utan bottnar i rädslan att inte duga, att vara en bluff som ska upptäckas när man är ledig. Jag hörde på Radiopsykologen idag på P1 som är ett av mina älsklingsprogram som handlade just om att ha dessa höga krav på sig själv. Finns verkligen mycket att tänka på där och jag tror att mitt ett eget tröstätande har sin grund i den känslan. Jag söker ett sätt att må bra och få välbefinnande men egentligen finns det ju andra saker att söka efter i livet. Idag läste jag engelska några timmar vid datorn och riktigt roligt och jag kände mig nöjd med mig själv. Just för att jag lärt mig något och fått stimulans. Det är väl det som är skillnaden mot att bara vilja prestera och vara duktig för andras skull. 

Gillar

Kommentarer

 • 16 augusti 2014 20:57

  Varför är det så lätt att bli sin egen fiende?! Vi är så otroligt mycket tolerantare och förstående mot våra medmänniskor än vad vi är mot oss själva. är det för att vi ser alla andra utifrån men oss själva inifrån?!

  Hoppas i alla fall du får en skön och lärorik semester.

 • 16 augusti 2014 21:04

  Oerhört intressant fråga du ställer. Kanske att medvetandegöra den är ett bra första steg. Tack och jag börjar få semesterkänsla och vad skönt det ska bli. Tid för reflektion, avkoppling och nya saker.. 

 • 17 augusti 2014 10:30
  mosel

  Vad tråkigt att du känner så. Försök att tänka på dina styrkor, allt du är bra på och vilken tillgång du faktiskt är på jobbet. Ingen kan allt och ingen måste heller vara perfekt. Jag har själv inte hört detta avsnitt av motivationsmaskinen men det handlar om sånt du nämner "Bedragarsyndromet och Bluffkänslor" , se länk http://motivationsmaskinen.se/avsnitt-15-bedragarsyndromet-och-bluffkanslor/ (klicka på playknappen på sidan så startar det) Sen så skrev jag ett inlägg för nåt dagar sen om ett annat avsnitt som kanske också är intressant för dig, se länk: http://www.matdagboken.se/?p=blogg&BloggID=15920571
  Jag kan känna igen mig lite grand i det du berättar om men för mig handlar det mera om att jag hela tiden känner att jag måste vara jätteduktig på jobbet och jag har jättehöga krav på mig själv, att allt ska vara mer eller mindre perfekt för att jag ska känna att det duger. Detta trots att jag ser hur andra jobbar, gör mycket mindre än mig. Jag har den där känslan att jag ska göra rätt för mig på nåt vis, kanske det har nåt med jantelagen att göra det där? Pepp pepp! :)

 • 17 augusti 2014 10:32
  mosel

  Och vad kul att gå till biblioteket och låna bra böcker och ha en lång semester framför sig! Härligt! laugh

Logga in för att skriva en kommentar.