icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
23 maj 2014 20:45
11

Om att få komplimanger

Idag mötte jag en man på väg hem och vi brukar alltid hälsa på varandra. Jag vet faktiskt inte vem det är men jag är bara sådan att om någon hälsar på mig hälsar jag automatiskt tillbaka. Förhoppningsvis en bra egenskap.. Nu gav han mig en komplimang och sade att jag alltid var så elegant. Jag blev väldigt glad. Tänker lite på vårt behov av komplimanger och visst är det roligt att få. Jag tycker om att klä mig fint, matcha och hitta harmoni i det man har på sig. Tycker det utstrålar att man tycker om sig själv samtidigt som det kräver lite mod. Vet en f d kollega till mig som alltid sade att hon bara slängde på sig vad som helst när hon var på jobbet eftersom hon inte brydde sig.. Respekt naturligtvis men jag har svårt att förstå det. Likaså har jag svårt att förstå att man inte vill klä sig fint till fest. Har varit på många fester och fått kommentaren .. " Värst vad du var fin". Jag har känt mig överklädd men slagit bort det eftersom jag tycker det är roligt och att man ska klä upp sig när det är fest. Till vardags kan jag förstå som sagt, alla hinner inte, har inte det intresset och det är min lilla hobby att matcha och tänka ut hur jag ska klä mig. Det jag vill komma till är att vårt behov av bli sedda och att vi inte ska glömma bort att ge komplimanger, både till okända och de vi känner väl..

Gillar

Kommentarer

 • 23 maj 2014 20:53
  Tita
  Trevligt med människor som vågar o vill säga vad de tycker trots att man inte är så bekant. Det var ju väldigt gulligt att ge den komplimangen för den var du säkert värd.
 • 23 maj 2014 22:12
  Gittebe, stort tack för dina fina ord om om mig. Jag blir både varm och glad. Tack! När det gäller lägenheten har vi bestämt att vi ska se på den igen. Känns som ett klokt beslut. Jobbigt att se på den när massa andra person är där samtidigt. Vi ska se på den imorgon och då kan vi tänka ut hur det blir när vi bor tillsammans.. Känns som ett väldigt bra beslut som sagt.. Kommer inte riktigt ihåg hur lägenheten såg ut och det var samma sak för A..
 • 23 maj 2014 22:18
  Jättebra gjort att du gick ner 16 kg och du kan helt säkert gå ner de där 9 kg igen nu också. Jag blir också så där ibland att jag inte törs titta på vågen men egentligen lurar man bara sig själv lite. Det är ju egentligen bäst att veta vad man väger så man vet vad man ska ha för strategi. Skulle det vara så att man inte har gått ned så vet man ju det i alla fall då och kan försöka att göra nåt åt det. Pepp pepp! :)
 • 23 maj 2014 22:26
  Du har så rätt Mosel och är så klok där. Tack och jag ska väga mig nu på tisdag efter fyra veckor.
 • 23 maj 2014 22:09
  Du får fråga Mosel.. :-) Jag gick ned 16 kilo totalt när jag började i min viktiminskningsgrupp 2009. Helt fantastiskt! Sedan har jag gått upp nio kilo. På tisdag blir det fyra veckor sedan jag vägde mig senast men jag är " rädd" att väga mig om jag ska vara helt ärlig. Är så rädd att jag ska bli ledsen att väga mig om inget hänt.
 • 23 maj 2014 21:52
  Toppen! Hur mycket har du gått ner totalt om jag får fråga? (syns inte på profilen) Jag skrev en lista i början när jag började med min viktminskning i september på alla fördelar med att gå ner i vikt och som jag haft som motivation, och från början läste jag den dagligen. Den listan har runt 50 punkter! Att ha fina kläder finns absolut med! Jag längtar tills jag "får" köpa en sån där fin klänning som jag såg i Strasbourg. Jag har tänkt att jag ska få köpa en då jag kommer i målvikt :) Jag har ca 11 kg kvar dit.
 • 23 maj 2014 22:05
  Gittebe
  Eleganz, hur har det gått? Har ni bestämt hur ni gör med lägenheten?
 • 23 maj 2014 21:38
  Tack och härligt Mosel! Jag vet att när jag var med i min KBTgrupp för att gå ned i vikt för några år sedan. ( En fantastiskt bra grupp och bra väg för viktminskning. ) Då fick vi alla berätta varför vi ville gå ned vikt. Jag sade som det var och vad jag verkligen ville och jag hörde att det gick ett sus genom lokalen att jag var så ärlig. " Jag vill ha fina kläder! "
 • 23 maj 2014 21:49
  Gittebe
  Åh vad roligt. Det stärker en så mycket när man får en komplimang av någon icke närstående. Och lite slående att han använder samma ord som ditt nickname här på MD. Eleganz. Det är ju det du är. Elegant. Både i ditt sätt att vara (det jag sett här) och ditt utseende (på bilden från Mosebacke). Roligt. Ta åt dig ordentligt. Hoppas du och A får en härlig helg.
 • 23 maj 2014 21:27
  Vad roligt att han gav dig en komplimang! Javisst är det kul att få (och att ge) komplimanger och jag håller med dig att visst är det kul att klä sig fint :) Jag måste säga att då jag varit så himla överviktig så har jag känt att det nästan har varit omöjligt att göra mig fin, jag har inte hittat fina kläder som passar och helst har jag bara velat gömma mig nånstans. Nu börjar jag i alla fall kunna hitta kläder som passar igen.
 • 25 maj 2014 19:53
  Tack snälla chris48 och vad rätt du har. Jag känner mig " obekväm" på något märkligt sätt om jag t.ex har fel färger eller liknande. Lustigt men så är det.

Logga in för att skriva en kommentar.