icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
30 juli 2015 06:32
4

Om att belöna sig själv

Inatt drömde jag om högvoltsbehandlingen och att allt gick bra. Jag ska gå idag på behandling och gissar att det är mitt eget sätt att bearbeta. Har fortfarande smärta även om oljan lindrar och imorse kunde jag faktiskt sova tills klockan ringde sex och det var längesedan.

Tänkte på det en kollega sade till mig förra veckan att jag får belöna mig med något gott och ha att se fram emot efter behandlingen. Förr i tiden hade jag nog gjort det och slunkit in på konditoriet och kommit ut  med en smaskig napelonbakelse i en liten kartong...Men inte nu. MIn kollega menade väl och vad intressant det är att vi ser ätandet som den största belöningen oftast. Jag ska istället belöna mig själv efter behandlingen med en härlig varm dusch. Smörja in mig med en väldoftande creme och svepa in mig  i en skön morgonrock och dricka en kopp te och se en spännande film. 

Ok, napelonbakelse är gott och har lite med min barndom att göra, har alltid haft ett speciellt öga till denna bakelse av någon anledning..Dock kommer jag att se fram mer mot den belöning jag nyss målade upp och mycket handlar om att ändra sitt tänkesätt och vanor samt att allt inte behöver handla om mat. 

Gillar

Kommentarer

 • 30 jul 2015 07:42
  Tita

  Nej allt handlar inte om mat men tänk hur lätt blir det blir så iallafall!!!??

  Det du skall belöna dig med är mycket bra.....njut....!

 • 30 jul 2015 07:57
  BirtheX

  Belöningar, unna sig etc får helt nya innebörder för oss. Jag är också uppvuxen med belöningar som går att stoppa i munnen. En härlig tvagning och en bra film  Belöningar nu kan ju vara en nytt plagg i en mindre storlek? 

 • 30 jul 2015 10:25
  utter

  Så kloka tankar. Att mat inte ska vara det man kämpar för/emot utan att det finns gott om andra saker/upplevelser som är minst lika bra belöningar. 

 • 31 jul 2015 06:19

  Tack alla och visst är det intressant när man börjar reflektera och tänka över sitt förhållande till mat..  Du är roligt Ebbesmor och rak på sak när det gäller bakelser som gift.. smiley Behandlingen gick bra igår och jag uthärdade. Behövde inget ätande som belöning utan blev precis som jag tänkt och jag fick en skön kväll. 

Logga in för att skriva en kommentar.