icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
24 februari 2016 07:15
9

Nya insikter

Igår var andra dagen på mitt nötfria liv och intressant att inse hur beroende jag varit. Går bra på förmiddagar och eftermiddagar att klara sig utan mellanmål och jag äter en bra LCHF-lunch mitt på dagen. Igår skulle jag åka till Skanstull efter jobbet och hämta en datorsladd jag glömde när jag var där senast. En lång resa när man är trött och kyligt ute och vad svårt det kändes att inte ha en nötpåse. Samtidigt insåg jag hur mycket nötter jag ätit förut utan att inse att det varit så mycket. Farligt och jag är så glad att jag har kunnat vända om!

Igår blev det tårta på jobbet då vi firade av en kollega.Jag tog en pytteliten bit och ingen önskan att ta mer så mycket bra.

Gjorde också en annan sak som var bra att jag hopppade över en schackturnering igårkväll. Hur roligt det än är så orkar jag inte riktigt på kvällarna och den stressen kan också förstöra för mig matmässigt och det vill jag inte just nu när jag är i denna fas att komma rätt.

Gillar

Kommentarer

 • 24 feb 2016 07:27

  Ja även om nötter är nyttigt kan det bli för mycket ibland. Jag ska också dra ner på dem och för att få i mig mineralerna får jag ta lite extra supersalt.

 • 24 feb 2016 07:32
  Bella50

  Bra av er båda.👏👏  Numera vägs och registreras varenda nöt jag äter.

  Man får så mycket annat gott för dom kalorierna....hur gott det än är. 🌹👍

 • 24 feb 2016 07:44
  aregnisw

  Jag har aldrig varit förtjust i nötter men äter det kanske 1 gång i månaden men då köper jag nötblandning men det blir aldrig mycket för jag tycker det fastnar i tänderna, men är man beroende av det så kan jag tro det blir svårt så bra att du kan sluta med det.

 • 24 feb 2016 07:49
  Lovis

  Mmmm, nötter, så himla gott! Men, det är just det att när man har börjat äta dem är det så svårt att sluta. Åt favoriten cashewnötter på semestern, men här hemma låter jag bli.

 • 24 feb 2016 07:55
  Bella50

  Cashew är godast...men tror de har mest kh oxå. Typiskt !😧👎

  Nu  blev jag sugen på det....Flygande Jakob...utan banan...för det är ingen favvo hos mig 😬

 • 24 feb 2016 08:33
  Tita

  Jag är som aregnisw inte särskilt förtjust i nötter så jag har inte svårt att låta bli dem. Men dessvärre har jag många andra laster att försöka bli av med. Kaffebröd är den värsta!!

  Bra att du tog time out från schack för det räcker ju inte med att bara gå dit, du måste ju engagera dig ordentligt också. Det är tufft efter jobbdag.

  skönt att du känner att du är pååååå igen!!

 • 24 feb 2016 21:07

  Mera nötberoende än kaffebrödsberoende för min del wink

  Tror förstås på LÄB-metoden allra mest, dvs Lagom Är Bäst. Att äta allt, men vissa saker i små, små mängder. Tar ibland en "social" tårtbit på jobbet, det är inte svårt. Tar mera ofta några nötter, då vill jag bara ha mer och mer... Där är det klart svårare att stppa vid "lagom".

  Lycka till med det nötfria, kanske kan du börja om om några veckor, men på en lägre nivå, när vanan är borta. T ex köpte jag för ca 1 år sedan nästan varje morgon en latte. Bestämde mig för att sluta p g a att jag började undvika mjölk, men även p g a ekonomi och kalorier. Det tog några veckor innan vanan var borta, men nu tänker jag aldrig på det mera som ren reflex. Hoppas att det blir så för dig också!

 • 25 feb 2016 06:59

  Du har så rätt Kattan64. Känns som jag kan hantera LÄB på jobbet och ta en liten pyttebit tårta i sociala sammanhang. Nötter är dock hopplöst och en påse kan försvinna i rasande fart. Tänkte ett tag att jag ska äta nötter bara på helger men ska nog avstå helt några veckor.

 • 25 feb 2016 07:10
  Bella50

  Ja, nu vet du hur du tappar fokus med dom små godingarna...så låt hellre bli helt.👍

  Det är inte så svårt egentligen...köp inte några 🌹👍 pepp ,pepp.

Logga in för att skriva en kommentar.