icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
19 januari 2015 06:47
3

Ny vecka och nyckelord är fokusering och tacksamhet

Jag gjorde så rätt igår som lyssnade på mig själv och åkte iväg på shoppingtur. Riktigt härligt att gå i Kista galleria. Handlade bland annat upp presentkortet på Åhléns jag fick av A. Även ett par svarta jeans som är aningen för små men inte långt dit samt en enkel tröja i fin blå färg med båtringning. Hittade även en ram vi behövde för vårt fotogalleri som var slut i Barkaby. När jag kom hem skurade jag köksgolvet för att få lite motion. Lätt att glömma att städning också är rörelse och motion.

Nu har jag precis gjort en omelett till frukost med fetaost, soltorkade tomater och massor med persillja. Hur gott som helst. Vi har lax i foliepaket jag gjorde i helgen kvar och det känns bra med matplanering inför veckan.

Alltid skönt att fånga några tankar inför veckan som kommer och ha ett förhållningssätt. Fokusering tycker jag är så bra ord och det kan handla om allt från mindfullness, medveten närvaro till att lösa någon besvärlig uppgift på jobbet. Tacksamhet är så lätt att glömma för att det är lätt att ta saker för givet.

Angående fokusering har jag känt mig illa till mods några veckor för jag inte svarat en annan schackspelare som tog sig tid att maila kommentarer över mitt spel. Väldigt trevligt gjort och jag har tänkt negativa tankar som plågat mig att han måste tycka jag är en väldigt otacksam människa etc.. Idag viftade jag bort detta när jag gick upp och bestämde mig för en handling istälet för att älta. Jag skrev snabbt några rader och bad om ursäkt att  jag varit sen och tackade. Befrielse! En liten sak och finns säkert många sådan som tar mer energi när de inte utförs än när vi skrider till handling.

Gillar

Kommentarer

 • 19 jan 2015 23:35

  Tack för ditt fina blogginlägg. Tack för bra ord som jag också försöker ha som ledord. Ju mer tacksamhet ju bättre mår jag. Ju mer fokusering ju bättre går det. Jag upptäckte idag att jag gått ner 1,4 kg sedan förra vägningen. Jag har gått ner 0,8 kg sedan startvikt. Det känns bra hur som helst. Jag skall fortsätta hålla mitt fokus på bra mat och så mer motion. Det är så härligt att röra sig och få må bra. Gärna dansa lite. Det är skönt, bra för vikten och roligt. Ha en fin vecka. Lycka till!!

 • 19 jan 2015 15:11
  liiz
  Känner igen det där med att "svara sen"..Tiden drar iväg och det där ligger och tar onödig energi i form av dåligt samvete, fast det egentligen är ett "pyttemåste" och lätt att få avklarat.. Härligt med shopping! :)
 • 20 jan 2015 07:24

  Vad glad jag blir att du tycker om mina ord. Har också upptäckt att jag mår bra av fokusring och tacksamhet. Vad kul att du har gått ned och det är så härlig känsla att veta att allt går åt rätt håll.  Jag försöker också träna och röra på mig och imorgon ska jag dansa en rolig dans som heter sh`bam.  Varmt lycka till och ha en fin vecka du också.

Logga in för att skriva en kommentar.