icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
12 oktober 2016 07:07
6

Ny dag och nya insikter

Det var verkligen en intressant kurs igår som fick mig att tänka till en hel del. Jag fick höra att jag tar för lite plats och det stämmer. Behöver jobba mer mitt självförtroende. Det var ingen jobbig feedback utan kändes bra. Jag skriver feedback istället för kritik för jag tycker det är ett bättre val. Kritik känns så hårt.

Intressant var också att efter våra framträdanden var det bara läraren som fick säga det som var negativit, vi andra fick ta fasta på det positiva. Mycket bra!

Tycker det är fascinerande att sex för varandra okända människor kan mötas och ge så mycket av sig själva under en dag.

Läraren berättade att en del kan ha bra framträdanden men blir inte lika bra i bild. Efter mitt framträdande sade han att jag var bildmässig och såg snygg ut i rutan. Roligt att höra. Han tillade också att han var förvånad. Det sistnämnda kan man ju tolka hur man vill.  Jag valde att se på det med humor för det lät lite roligt och jag tror jag förstår vad han menar. Jag är lite tillbakadragen när jag träffar nya människor men har mycket inom mig. En del av mitt sökande att få fram det och även viktminskningen en del av detta. Finna tryggheten i sig själv och det ju bland annat att ätandet inte behövs för att dämpa andra känslor.

Vågen visade 74 kilo igen i morse som den bitit sig fast. Irriterande för jag känner det som om jag lägger mig hungrig vill jag ha min belöning i form av viktminsking. Så fungerar det ju inte och jag vet det. Jag är på rätt väg och det viktigaste.

Gillar

Kommentarer

 • 12 okt 2016 07:18
  Bella50

  Du är foto-chenic ( stavas det så?) om man jämför med mig , som ratar de flesta foton då jag är så självkritisk.( Jungfrusyndrom ?😳)

  Jag "tar nog plats" så det räcker...men brukar vara lite " blyg" vid första mötet. 

  Så känner jag absolut inte inför vår kommande lunchträff...för det känns som de flesta "känner"  varann lite redan. Eller hur? Det känns bara kul att det blir av👏

  Ha en toppendag vännen 😍

 • 12 okt 2016 07:31

  Håller helt med angående lunchträffen. Vi känner varandra vi som ses och ska bli hur roligt som helst. Det är dags att vi träffas! :-)

  Ha en underbar dag!

 • 12 okt 2016 16:11
  Flamenco

  Ja du är snygg på foton, helt klart.

  Det där med att ta plats kan man se på oöika sätt. Min yngsta som är vuxen nu, fick alltid höra på utvecklingssamtal att hon var för tillbakadragen, borde ta föt sig mer. När hon var i nya klasser. Men hon är typen som iakttar p känner efter o sen skaffar hon sig ett stabilt kompisgäng där hon syns. Och så äe hon bra på att hålla kontakt med gamla vänner, nygga stabila relationer med dom hon vill ha kvsr i sitt liv.

  Med det vily ag säga att även om du inte tar flr dig så mycket i en situation där alla är obekanta så kan det ju vara så att du tar mer plats i vana sammanhang. 

 • 12 okt 2016 16:12
  Flamenco

  Ursäkta alla stavfel. Skriver på mobilen. 

 • 13 okt 2016 06:43

  Jag har också fått rådet en gång av en tidigare chef att ta mer plats. Men jag har efter alla år insett att det ändå inte är jag att i alla lägen vara den som syns och märks. Det har faktiskt varit så att det har uppskattats att jag kan sitta tyst och observera för att sedan med lugn hand koordinera andra. 

  Samtidigt så märker jag att jag i min nya roll på jobbet uppfattas som utåtriktad. Jag måste numera se till att ha ett stort nätverk både internt och externt och då blir det per automatik att jag märks. På jobbet har jag ju också oftast något att prata om. Privat tycker jag det är svårare.

 • 15 okt 2016 07:33

  Intressanta kommentarer Flamenco och Lual och vi pratade även om detta på kursen. Det är så dubbelbotttnat detta med att ta plats och vi alla behövs. För min egen del kan jag säga att jag har mycket inom mig som inte kommer fram pga en jobbig uppväxt. Det har hämmat mig i kroppspråket och jag behöver visa mig vem jag är. Som läraren sade om kostymen känns lite trång kan det tid att ändra men det går att göra.

Logga in för att skriva en kommentar.