icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
1 november 2013 20:20
10

Nu har ordningsexperten varit här....

:. och det är faktiskt inte alls så att mitt hem har förvandlats som det är på teve, före och efter. Det var ju inte heller vad jag förväntade mig utan ordning är långsiktigt och ett sätt att leva. Jag har fått mycket tips, hjälp och råd hur allt ska bli lättare för mig att hålla ordning och hur jag ska förvara mina kläder. Alla mina smycken gicks igenom och nu vet jag hur jag ska hålla ordning på dem. Jag älskar nämligen smycken och tycker det är hur kul som helst att matcha med mina kläder men jag vill ju också både kunna hitta dem och förvara dem lätt. Jag fick tips på hur jag gör med sladdar och hur man håller ordning i badrumsskåpet. Suck. jag kan säga att det kändes inte roligt att öppna mina skåp och lådor där jag proppat in saker.. Kände mig hemsk.. . Nåväl ett nytt tänkande har startat och mitt viktigaste mål är att få ordning på min garderob och mina kläder men allt hänger ihop. Ett hem ska fungera bra och enkelt och även skafferi och kylskåp är viktigt för att komma in på ämnet mat. Jag känner mig väldigt inspirerad och glad. Det här kommer att bli bra ! Hon som jag anlitade heter NIna Strandberg och finns på Facebook. Hon har ett eget företag som heter Iordning och intressant affärsidé. Hon har också skrivit en bok som heter Rensa i röran som bland annat handlar om att vi har mer saker än vad vi behöver. Så sant. Jag har fixat lite här hemma ikväll efter hennes idéer och känns väldigt bra. Ordning och heminredning hänger verkligen ihop. Jag tog en sväng till Kista galleria och köpte ljus på Indiska som jag tycker har väldigt bra ljus som inte rinner. Så mysigt att tända ljus när kvällarna blivit mörka. Tyckte expediten hade så snyggt halsband att jag var tvungen att kolla deras halsband och hittade ett väldigt snyggt. Väldigt framträdande och blir perfekt till en enkel svart tröja.. Hahaha, Jag som precis fått ordning på alla smycken köper ännu mer men det är kanske just då man kan göra det... Nu dags för middag och det blir sallad, kycklingfilé och fetaoströra. Har hittat så underbar rytm när det gäller LCHF-maten.

Kommentarer

 • 1 nov 2013 20:32
  Låter som en härlig dag. Själv hade jag fått städa i en vecka innan jag ens vågat släppa in en ordningsexpert. Jag vet precis hur det ska vara, men har svårt att hitta tiden. Det blev liksom inte rätt från början, när vi flyttade in för 3,5 år sedan ;) Ha en fortsatt trevlig helg!
 • 1 nov 2013 20:39
  Jag är jätteglad att jag vågade och har inte varit helt lätt. Bor så litet så jag måste kunna förvara allt på bra sätt. Känns verkigen inspirerande som sagt och nu måste jag hålla detta att göra lite varje dag. Håller med dig om att det är viktigt att bli rätt från början. Tack och önskar dig också en fortsatt trevlig helg!
 • 1 nov 2013 20:43
  FrkM
  Vad spännande det låter. Det är verkligen något jag skulle behöva men gärna mer än tips. Helst skulle jag vilja ha någon som gör det åt mig eller åtminstone tillsammans med mig :) Frk M [LANK]http://padetrettio.blogg.se[/LANK]
 • 1 nov 2013 20:48
  Ja Frk M det finns den varianten också att hon rensar själv. För mig räckte det med denna genomgång och som jag verkligen behövde. Viktigt att veta vad jag ska köpa och satsa på när det gäller förvaring. Dock fick jag handgriplig hjälp med sortering av smycken och göra i ordning mitt sminkbord. Det var roligt och blev fint.. :-)
 • 1 nov 2013 21:16
  Donnina
  Va´bra att du blev nöjd! Och kul att du köpte dig ett smycke till, och fina ljus. Ja nog skulle jag behöva en ordningsexpert i mitt lilla torp, men som sagt, nej, nej. - med mitt sammelsurium av olika stilar, mycket rött, vacka mattor, modern grafik blandad med antika möbler, skulle en expert nog få spader...
 • 1 nov 2013 21:19
  Tack Doninna och har tänt mitt ljus denna fredagkväll. Tänk på att det är inte alls säkert på att en ordningsexpert skulle få spader. Tvärtom och ordning handlar om så mycket. Hon tyckte t.ex att det var fint att jag hade olika kaffekoppar i mitt köksskåp istället för hel servis att det var charmigt. Tror ordning handlar om att livet ska vara enkelt och att man ska må bra i sitt hem..
 • 1 nov 2013 21:19
  Tack Doninna och har tänt mitt ljus denna fredagkväll. Tänk på att det är inte alls säkert på att en ordningsexpert skulle få spader. Tvärtom och ordning handlar om så mycket. Hon tyckte t.ex att det var fint att jag hade olika kaffekoppar i mitt köksskåp istället för hel servis att det var charmigt. Tror ordning handlar om att livet ska vara enkelt och att man ska må bra i sitt hem..
 • 2 nov 2013 07:28
  Pinglann
  Så roligt att du blev nöjd. Jag gillar att ha ordning och reda och var sak på sin plats, men det är sällan så. Brukar göra rejäla ryck mellan varven då jag t.ex plockar ut allt i en skrubb, eller garderob. Sen rensar jag och gör bra system för hur det skall vara och lägger in det som ska vara där. Jag blir jättenöjd och mår toppen, men efter en tid så är det lika rörigt igen. Det verkar omöjligt att behålla den fina ordningen, och så går det ett år och så gör jag ett nytt omtag.Jag bor i ett stort hus och då finns det alltid utrymme att slänga undan saker i skrubbar eller på kattvindarna, dessutom är båda maken och jag är ganska slarviga med att plocka undan efter oss och vi har dessutom olika system för vår ordning, så ibland blir det knasigt. Häromdagen hittade jag inte klistret, det låg inte på sin plats. Det visade sig att maken visste precis - det låg på den plats som han tyckte var ett bra ställe. Trevlig helg!
 • 2 nov 2013 13:38
  De säger att det går.lika snabbt att lägga tillbaka saken där den ska vara istället för någonannastans. När man kan hålla sig till det brukar vardagen vara mycket mer ordningssam! :)
 • 3 nov 2013 16:41
  Det stämmer så bra Ewa och min mamma sade alltid detta, lägg tillbaka en sak där du tagit den. Enkelt men inte så lätt märkligt nog..

Logga in för att skriva en kommentar.