icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

På väg!

1007017
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
13 september 2015 08:56
4

Nonchalanta banker

Känner att jag är väldigt trött på bankers sätt att vara. Speciellt att de får kalla sig ekonomiska rådgivare då de i själva verket är försäljare. 

Det jag också är trött på att man aldrig får välja sin egen kontaktperson.Alla jag har haft har varit väldigt unga och jag får byta hela tiden. Jag har mailat banken ett flertal gånger om detta på ett vänligt sätt men inte ens fått svar. Så märkligt att man inte bryr sig om att svara. 

De har öppet endast till 15.00 utom torsdagar och begär att man ska ta ledigt från jobbet för att kunna boka ett möte. Även saker som smidigt kan skötas per telefon och mail. 

Nu har jag bestämt mig för att ta tag i min ekonomiska situation. Inte genom att byta bank men bara ha mitt lönekonto och betala räkningar via banken. Jag sparar i en aktiefond via Spiltan som har låga avgifter och där jag faktiskt fått se kapitalet växa. Nyligen har jag börjat spara på Marginalen bank där jag iallafall får en procents ränta med statlig insättningsgaranti. Mer än vad många banker erbjuder !  Läste om en bank med noll procents ränta på sparkontot som hade varit så "flotta" att de tagit bort uttagsavgiften.  Snart är vi där att vi betalar för att få ha pengar på banken.. 

Mitt nästa steg blir att sätta mig in i min pension och något jag varit dålig på. En djungel för mig men jag ska verkligen ta tag i det.

Kommentarer

 • 13 sep 2015 10:48
  aregnisw

  Jag är jätebesviken på min bank eftersom jag äger min lägenhet och har inga lån på den så får jag ändå inte låna på den för att t ex rusta upp den jag skulle vilja ha ett nytt köksgolv. Men dom var så snorkiga och sa att har du inget arbete får du heller inget lån men jag har ju en inkomst varje månad även om den är liten men vi som inte har "riktiga jobb utan FA3-jobb räknas inte vi är slödder" fy vad man blir ledsen har inte en enda skuld,  Jag ska alltså få vänta tills jag går i pension då är det ok att låna hur i jössenamn tänker dom det är ju idag jag lever. sad

 • 13 sep 2015 10:56

  Det är verkilgen dåligt och om din inkomst räcker till att avbetala finns det ju inget som hindrar Speceillt när du sätter lägenheten som säkerhet. Tråkigt. 

   

 • 13 sep 2015 10:59
  aregnisw

  Ja du jag fattar inte varför men vi som sköter oss är det ingen som bryr sig om tyvärr.

 • 13 sep 2015 14:11
  Bella50

  Gott att slippa lån och kontakter med dom. 🌹👍

Logga in för att skriva en kommentar.