icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
25 januari 2014 10:20
4

Nog går man ned i vikt av dans eller..

En intensiv vecka med mycket fokusering på träning och jobb. Känns bra nu med en ledig dag. Fortfarande inte riktigt hittat rätt i min kosthållning och känner att stress på jobbet är inte bra när man vill försöka gå ned. Idag ska jag baka ett GIbröd som ska vara väldigt gott och lätt att göra. Spännande. Känns som jag ska gå ifrån LCHF till GI och fortsätta undvika kolhydrater, socker samt räkna kalorier så jag har koll på mitt energitag. Samt fortsätta dansen förstås.. Så kul och jag trivs så bra på SATS. Av en slump upptäckte jag dessutom en bra rabatt som de ger till mitt jobb så månadskostnaden blir inte alls farlig. Och en bra investering naturligtvis. Apropå dans pratade jag med två av mina kollegor som menade på att man inte går ned i vikt av dans utan enbart av styrketräning. Låter så konstigt för mig och kan det verkligen stämma. Man rör sig ju intensivt under en timmas tid och det måste väl förbränna kalorier.. ? Igår var det ett härligt pass och jag känner att jag börjar lära mig stegen mer och mer. Sedan unnade jag mig att sitta en stund i bastun och koppla av. Jag brukar alltid stressa iväg och vad välgörande det var. Härligt med denna värme som man kände sig inbäddad i. Sedan hem och jag somnade i soffan under Skavlan men vaknade precis när Världsmästaren i schack kom in på scenen. Perfekt timing för mig som gillar schack.

Kommentarer

 • 25 jan 2014 11:06
  Krusmor
  Ja ABSOLUT att du går ner i vikt när du dansar :) Eller som man kan se det; All aktivitet påverkar kroppen på ett gott sätt:) Vi är skapta till fysisk aktivitet. Dina två kollegor talar utan kunskap... vågar jag vara så radikal och påstå något sådant?! ;) Fortsätt dansa och NJUT av livet! Kram
 • 25 jan 2014 11:09
  Härlig kommentar och jag har zumbapass inbokad på måndag samt att jag kanske tar en liten sväng här hemma om jag får lust.. :-) Kram tillbaka och önskar dig en fin helg.
 • 25 jan 2014 11:29
  Det är klart att man går ner i vikt av all rörelse, ju mer desto bättre. Att styrketräna är ett bra komplement för när man har mer muskler så förbränner man mer - när man tex dansar :) Om man bara skulle styrketräna tror jag inte man går ner så mycket i vikt. Jag har ju för övrigt gått ner 20 kg mest pga motion skulle jag vilja påstå, mycket promenader och även gympa som zumba. Jag har inte kört nån styrketräning förutom att det är en del styrka i gympapassen. Men som sagt jag tror att det allra bästa för förbränningen vore en kombination av konditionsövningar och styrketräning.
 • 25 jan 2014 21:36
  lenaek
  Givetvis går du ner i vikt av dansen, all rörelse är bara bra.

Logga in för att skriva en kommentar.