icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
22 december 2016 19:23
7

Nästan glömt bort julen

Låter helt vansinnigt men jag har nästan glömt bort julen. Dels för att vi haft vårt bröllop som den stora händelsen i december och dels för att jag inte är någon julfirare. Jag har t.om varit ensam på julafton ett år på den tiden jag var singel och tyckte det var ganska skönt. Minns att jag såg snöflingorna dala på fönsterrutan,  lite glöggdoft i köket och såg en riktigt bra film. För mig är julen mest lugn och ro. Visst är det trevligt att träffas men jag tror många gånger problemet är att man träffas aldrig annars, utan ska göra det för att det är jul och naturligvis kan det bli konflikter.

Sedan finns det naturligtvis massa människor som har underbart julfirande och älskar jular med huset fullt av folk. En av min f d chefer var en sådan människa. Däremot hade hon ingen direkt empati för andra människor hur de hade det. Jag minns en gång när vi var ute och åt julbord för fyra år sedan med alla kollegor och hon skrek en fråga högt över hela bordet så det hördes tydligt. " Hur firar du jul, Susanna, som är ensam?"  Ganska taktlöst och jag tog lite illa vid mig men borde som i många andra sammanhang svarat något lekfullt och ryckt på axlarna.

Har börjat landa nu i känslan att vara gift och vardagen och känns hur bra som helst. Det enda är att jag måste hitta tillbaka till L7 och bra matrutiner. Så lätt att tappa- rutiner och inte kilo tyvärr -  och det varit mycket firande.

Det ska dock gå bra och nu när jag är ledig i jul ska jag planera bra mat. Jag måste fortsätta kämpa med tanke på att snart kommer reportaget om mig i Allas och jag måste ju faktiskt leva som jag lär. :-)

 

Gillar

Kommentarer

 • 23 dec 2016 07:26
  Bella50

  Det är väl skönt att slippa alla "måsten" vad det än vara må. 

  Lugn och ro till alla , önskar jag. God Jul  till er båda. 😍🎄🎅

  Lugn, bara lugn. Du finner din L7 väg igen ska du se. 👍

 • 23 dec 2016 07:45
  Arrietty

  Själv kan jag reta upp mig på att folk förutsätter att det är illa att vara ensam på jul. Utifrån mycket jag läser här verkar det mera gräsligt med elaka svärdöttrar, gnälliga gubbar, krävande och halvsenila gamla mammor och allt vad det är... må var och en skapa och få den jul hen själv vill ha och njuta av den. Fast jag ångrar nu att jag inte satte av en tusenlapp för att leja någon som kom och städade julfint, känner att jag kanske inte riktigt orkar som jag skulle vilja...

  ...och så hörde jag Louise Epstein i P1:s eftermiddagsprogram säga att hon ju firar chanukka och just i år sammanfaller det med julen men ofta gör det inte det och då firar hon inte jul alls... och är alldeles förnöjd med det också.

  Senast uppdaterad 23 dec 2016 07:46

 • 23 dec 2016 07:49
  Bella50

  Jag har inte rent i alla vrår , som brukligt är, denna julen...so what ?

  Julen kommer ändå 🎄🎅

 • 23 dec 2016 07:53
  Arrietty

  Men vad menar du med det Bella – att bara för att du är så fint nonchalant om din städning så är den som inte vill vada i dammråttor löjlig? Jag kräver verkligen inte rent i alla vrår men du vet väl inte hur jävla lortigt jag har det?

 • 23 dec 2016 08:20
  Bella50

  Men inte menade jag så Arrietty...utan att kraven på mig själv sänkts betydligt vad gäller sådana "måsten" som jag hade förr....och att julen kommer ändå , i mitt hem.

  Det var MIG ...ingen annan jag menade.

  Förlåt om jag uttryckte mig "fel"  i inlägget.😬

  Senast uppdaterad 23 dec 2016 11:09

 • 23 dec 2016 11:50
  gittan52

  Undrar om inte julhelger och semestrar kan ställa till många familjetragedier, just pga det du skriver, Susanna. Många olika förväntningar som ska samsas och ett intensivt umgänge som man inte annars har.

  Jag har vänner som börjar sitt julfirande vid 1:a advent och älskar att pyssla och planera. Men jag har också vänner som inte gör någon affär av helgen. Och så länge de själva gör som de känner är ju allt OK. Om man däremot ojar sig över hur stressigt det är inför julen, så kanske man ska tänka efter vad som kan underlättas…

  När jag jobbade på förskolan så tyckte jag att det var lite jobbigt efter julhelgerna när de äldre barnen började jämföra julklappar, eller att vuxna frågade dem om tomten hade kommit.

  Hoppas du och din man får en härlig julhelg, oavsett hur ni tillbringar den!  yes

 • 24 dec 2016 18:07

  Tack Gittan och känns lite speciellt med julen då vi är nygifta samt önskar dig en  fin jul.

  LissaLo, vad kul att du frågar om Allas och jag ska vara med i numret som kommer 12.1. Så är det sagt och vi får hoppas det stämmer... Blir lite spännande..

   

Logga in för att skriva en kommentar.