icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
23 oktober 2015 20:00
3

När bara socker hjälper

Läste en intressant krönika med ovanstående rubrik.Jag citerar:

" Det är när jag sliter upp en påse Ahlgrens bilar med tänderna på väg ut ur butiken som jag tänker på fransyskorna. Skulle en fransyska,storlek petite ,elegant klädd i siden,cashmire och pärlhalsband bära sig åt på detta desperata vis. Skulle inte tro det. " 

Visst får det en att tänka till och förpliktar kläderna och storleken ?  Nej, jag håller inte med där..  Det enda jag kan tro är att när man väl har insett hur illa och rastlös man blir av sockret vill man inte ha det igen. Det gäller dock att komma till denna viktiga insikt och handla därefter.  Det är ett år sedan jag slängde ut min påse lösgodis i sopnedkastet och skrev ett blogginlägg med rubriken Adjö godis här i MD. Har aldrig smakat en godisbit efter det och saknar det inte. Har inget sug längre. Längtan efter choklad kan komma ibland. Som idag när jag handlade till kvällen och såg en chokladrulle i kassan. Mjökchoklad som är så gott när det är lite kallt ute. Jag tittade dock bara och nöjde mig med det för jag har kommit ifrån detta med att alltid handla något på vägen hem från affären för att ha i munnen.

Fanns en tid när jag var tvungen att köpa en påse Polly inför någon tråkig uppgift i livet men nu ser jag fram emot en belöning efter sådant som inte har med mat att göra. En spännande film, en skön dusch t.ex.

När bara socker hjälper.. En av vårt tids största lögner !

Gillar

Kommentarer

 • 24 okt 2015 07:33
  lejonell
  Verkligen sant. Jag slutade med köpt godis 2004 och har inte ätit en bit sedan dess. Jag som var så otroligt beroende. Har också lagt av med allt hemlagat godis och alltmer även kakor bullar söta drycker och sånt. Smaken för sött kommer lätt tillbaka om jag äter något med socker, då kan jag få ett riktigt återfall. Men efter en enda sockerfri dag är suget för det mesta borta.
 • 23 okt 2015 23:53
  Bella50

  Sant som det är sagt🌹👍

 • 23 okt 2015 22:08
  aregnisw

  Mycket sant det du socker är inte bra för något alls ....

Logga in för att skriva en kommentar.