icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
31 maj 2015 09:04
2

Mors dag

 Igår hade jag och A en fin pratstund  när vi åt middag där vi blickade tillbaka mot vårt förflutna och jag frågade honom om hans pappas liv och hur han haft det. A sade att det var intressant att jag frågade eftersom det var mycket han inte tänkt på och reflekterat över och visst är det så. Jag känner att nu när jag är vuxen kan jag både förstå och ha ett tankesätt till mina föräldrar och det jag upplevde som barn. Det är inte alltid så lätt att vara förälder även om mycket tyvärr gick helt över styr i min egen barndom.

Det är Mors dag idag och jag har ingen att gratulera då min mamma och mormor inte är i livet. Berättade för A igår hur min mormor blev med barn när hon var 20 år och en tillfällig förbindelse, en man  som var en riktig slarver visade det sig. En stor skam på den tiden att vara ensam mor men hennes pappa skulle hjälpa henne men han dog när barnet,  min mamma, var på väg. Då valde min mormor att lämna bort min mamma till en fosterfamilj för att kunna försörja sig. Jag var livrädd när jag berättade det igår att A skulle ge några negativa kommentarer i stil med hur kan man göra så. Lämna bort sitt eget barn! Många människor gör det och jag tycker så illa om det. Det gjorde han inte och annars skulle han inte vara den människa jag vet att han är. Han förstod det oerhört smärtsamma i det som hände och min mamma kom aldrig någonsin över i sitt liv att hon blivit bortlämnad. En djup sorg som jag aldrig förstod när jag var barn men förstår nu som vuxen.

Jag har varit dålig på att gratulera på mors dag och borde ha gjort det mer. Jag ångrar det och min mamma borde ha fått mer blommor. Lite vemodigt att tänka på att det var så. Igår när jag var i blomsteraffären fick jag vänta länge för expediten höll på med en fantastisk bukett. . Helt sprakande  i vårens milda harmoniserande färger och det var en ung kille som stod och väntade och det framkom att det var till hans mamma. Han var lite orolig att det var inte tillräckligt med blommor men både jag och vi andra i affären lugnade honom med att buketten var helt otroligt fin och att hans mamma skulle bli överlycklig... Det blev hon säkert och verkade verkligen vara en omtänksam son.  Jag berättade det två gånger i går för A och han sade till mig andra gången att jag redan berättat och jag sade att jag kan inte sluta tänka på det och det är så underbart att få blommor. Betyder så mycket.

Önskar alla en fin mors dag med mycket värme, kärlek och blommor.

 

Gillar

Kommentarer

  • 31 maj 2015 23:22
    Bella50

    Vi var hos svärmor på äldreboendet (har ingen egen mor i livet)  Vi hade med oss liljekonvaljer som hon dränkte näsan i...plus nya blommiga pirattights.

    Hon blir 90 år i höst och är väldigt modemedveten. Kul. Sen åt vi kebabsallad , där hon även drack en starköl. Att se hur hon njöt av varje tugga var så härligt och vi blev alla nöjda den här dagen. 🌹👍

  • 1 jun 2015 06:57

    Vad fint, Bella,hon blev säkert väldigt glad och liljekonvaljer är något speciellt..Roligt också med kebabsalladen och en starköl. Fint !

Logga in för att skriva en kommentar.