icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
18 juni 2015 09:01
4

Minisemester

Jag kommer att få jobba länge i sommar innan jag får semester så jag tog ledigt idag för att få en liten avkopplande långhelg. Känns verkligen skönt att ha fyra dagar ledigt framför sig.  Inte massa saker inplanerade och midsommarafton har aldrig varit så viktig för mig.

Jag har läst lite om 16:8 nu på morgonen och vad intressant det är. Inser att jag inte har kunnat så mycket om kroppens förbränning tidigare. Har kommit fram till att ett ätfönster på 16:8 skulle passa mig bra både vardagar och helg.  Då kan jag starta dagen med en kopp te hemma,  något lätt på jobbet vid tiotiden och en ordentlig lunch som jag är van vid. Sedan något lätt som kvällsmat vid 18.00  och det känns som ett bra koncept. Vad spännande!

Jag har ju provat 5:2 tidigare men det kändes inte bra för mig.Jag saknade att inte gå ut och äta lunch med kollegorna och det gjorde att de dagarna jag fastade kändes så tunga och jag såg inte fram emot dem. Jag hade visserligen eufori och lyckorus när fastan var över men det känns onödigt att behöva känna olust inför fastedagarna. MIn filosofi är att man inte ska plåga sig för mycket och må bra när man går ned i vikt. Att man sedan får avstå från sötsaker och onyttigt socker är en annan sak likaså chips och liknande. Det är inte att plåga sig utan faktiskt ha  en sund och vettig inställning till sig själv och livet.

Även dags att lägga in motion och jag ska ha samma filosofi där att det ska vara roligt.  Jag har bokat ett zumbapass på söndag. smiley

Gillar

Kommentarer

 • 18 jun 2015 09:25
  Bella50

  Bra där 👏 jag håller en tumme för dig 👍 kunskap är nyckeln.😉

 • 18 jun 2015 09:31
  paloma

  Så skönt med långhelg.

  Det skadar inte att prova 16:8 jag körde ju 5:2 och det funkade jättebra för mig, jag provade med 16:8 i en vecka men jag kände mig hungrig hela tiden.

  Jag använder ingen metod längre, eller jo jag tror att jag kör tallriksmodellen och lägger upp mycket grönsaker, lite mindre kött och allra minst potatis, pasta eller ris. Jag har ju nått min målvikt och håller den jättebra på detta sättet. Jag brukar gå raska halvtimmespromenader varje dag, men har inte riktigt kommit igång efter min förkylning.

  Hoppas du får vila upp dig på din långhelgsmiley

 • 18 jun 2015 09:42

  Låter perfekt Paloma att du har landat i din målvikt och håller den. Starkt!  Tror det är lite olika vilken modell som passar men lunchen är så viktig för mig på jobbet, inte bara matmässigt utan även socialt.  Jag märker också att jag klarar mig bra utan mat på kvällarna så detta känns väldigt bra att följa.

  Tack och känns underbart med en långhelg. smiley

 • 18 jun 2015 20:57

  Ha en härlig långhelg och lycka till med den nya metoden! Hoppas du gillar zumban! Jag tycker zumba är superkul med "rätt" ledare, "rätt" typ av zumba, jag har testat lite olika! Pepp pepp! :)

Logga in för att skriva en kommentar.