icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

På väg!

1005993
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
24 juni 2019 06:10
6

Min prickiga kjol har åkt fram igen

Igår när jag hade varit och handlat tänkte jag på hur bra jag alltid har mått av LCHF, både psykiskt och fysiskt.  Sockret gör mig rastlös och illa till mods kombinerat med känslan att jag bara vill ha mer.  Noterade i morse att det finns sex st stora Marabou chokladkakor i kylskåpet men nu är det slut med sådana vanor. 

Jag åt bra igår.  Kände mig väldigt hungrig på eftermiddagen och var beredd att ta något sött då jag plötsligt erinrade mig LCHF.s principer. Något fett men inte så mycket.  Det blev två må bitar av brieost och kalkonbröst och kändes hur bra som helst.  Nästan glömt bort att man kan göra så... 

Helgen var lugn och behaglig och jag njöt av att sitta ensam på balkongen och läsa en bok. Det blev också ett pass på Friskis igår med dans i parken utanför simhallan.  Vilken känsa det är!  Lyckokänsla att se upp mot den blå himlen och dansa i grupp alla människor tillsammans. 

Jag försöker också befästa mina nya vanor att hålla ordning.  Inspirerad av Arrietty och Gittan ska jag torka av diskbänken varje kväll.  Känns så bra när man vaknar på morgonen. 

Nu får vi se hur veckan blir och jag har med mig grekisk sallad idag i matlådan som jag ska äta till lunch.  Provade min prickiga kjol imorse.  Säger mer än våg för mig. Jag kom i den men jag kan inte snurra den i midjan och sitter så hårt.  Det ska bli en förändring och jag längtar efter känslan då den ska hänga lite löst.  För det ska den göra! 

Jag läste något så bra på Facebook igår som är tänkvärt och inspirerande:

My life lesson... Never afraid of starting over, there is freedom in knowing that you can if life knocks you down again and again...

Bilden kan innehålla: text

 

Gillar

Kommentarer

 • 24 jun 2019 06:44
  Bella50

  Bra och så sant.

  jag är så oerhört glad för din skull.

  Att inte må bra i alla delar ...då hjälper inte nåt.

  Sånt välmående går inte att köpa för pengar. 

  Den resa vi en gång åkte på ihop...den tar egentligen aldrig slut...utan gör små stopp och utflykter år vardera hållet....men vi är ändå på samma viktresa hela tiden.

  Vill du nåt så finns jag där fortfarande. Lycka till på dagens etapp 🥰✌️

  fe0ff6cb-796a-4a4f-afb5-b548e0be50d5.jpeg

 • 24 jun 2019 07:04

  Tack Bella! Fint och sant det är som du skriver. 

  Ha en underbar dag! heart

 • 24 jun 2019 15:59
  mosel

  Låter som en bra dag! Pepp ,pepp! 

 • 24 jun 2019 21:11
  Bella50

  Hoppas din dag blev bra...det blev min 👍

 • 25 jun 2019 05:03
  Arrietty

  Å, vad fint det låter med en prickig kjol, jag ser för mig en lite 50-talsmodell en vid sak som går nedanför knäet... det kunde jag sätta upp som målbild för mig själv för det vore löjligt roligt att kunna känna sig fin i något sådant, idag skulle jag nog dessvärre känna mig grotesk.

  Och nog är det lustigt att man tappar bort nya bra vanor som det där med fett istället för socker? Jag tycker ju att det vore enkelt om man gillar båda och märker att man mår så mycket bättre av det ena - men gamla inkörda självdestruktiva vanor sitter nog djupare än vi tror. Min diskbänk har vait ok i mer än en vecka liksom besparingen på kaffe genom att dricka "bulletproof" - på morgonen men jag märker att jag försöker lägga krokben för mig nu när nyhetens behag har gått över.

 • 25 jun 2019 21:15

  Arrietty, det är lte roligt med prickigt och jag har många prickiga klädesplagg lustigt nog.  Ett klädesplagg är så bra tt ha som mål för det är konkret och bra och med tydligt resultat.  

  Det är mycket intressant med vanor och varför det är så lätt att ta fram självdestruktiva vanor.  Vad händer... Kanske att det är så lätt at ta till den lättaste vägen ibland istället för att tänka ett steg längre när det gäller vad som är bra och välgörande för en själv.  Vi får se till att hålla i våra goda vanor och skaffa ännu flera. :-) 

Logga in för att skriva en kommentar.