icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

På väg!

1102825
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
31 augusti 2014 16:16
4

MIn första dag på stranden och vad förvånad jag blev

Som jag skrivit tidigare har jag inte simmat och badat sedan 1986. Så otroligt längsedan och det var på Dubrovniks strand.

Nu i förrgår  var det premiär och iite nervöst Började dåligt då jag knappt fick på mig min badddräkt. Inte för att den inte passade utan för at min kropp alltid är så klibbig här i värmen. När vi gick ut påpekade A att den satt konstigt vilket gjorde mig väldigt arg. Helt obefogat för den satt konstigt och i vattnet senare kunde jag fixa till den utan problem. Onödigt att bli arg på stackars A men jag fick en känsla att jag såg tjock ut.Man är inte mer än människa ibland..

Sedan i vattnet kom det som förvånade mig. Jag kunde inte längre simnma! Jag trodde det var ungefär som cykling att det höll i  sig hela livet.

Jag bad A hålla mig under magen så jag skulle kunna simma, som man gjorde när man var liten. Det slutade med att jag fick total panik och började frusta och nästan skrika samt slå besinningslöst omkring mig. Otäck känsla. Som A sade kan jag inte drunkna på en meters djup men det var inte hjärnan som styrde beteendet i detta falll. Jag tog det sedan litel lugnt och nöjde mig att doppa mig och det gav sådan härlig svalka.. Sedan satt jag i solstolen och beundrade A och hans söner som simmade som fiskar..

Fanns för övrigt så mycket att se på stranden. En fiskebåt kom inrullande och människor hjälptes åt att tömma den oh få upp den på stranden. Människor med brickor med munkar de bar på huvudet till försäljning. En annan man gick runt men något som såg ut som skaftet på ett stort parasoll. Döm om min förvåning när han karv<ade loss några bitars oom vi köpte ch det visade sig påminna om polkagrisar från Gränna.. .

Gillar

Kommentarer

 • 31 augusti 2014 19:46

  Nej,jag trodde nte heller. Det är lång tid men jag är ju schackintresserd och har oftast haft sådan semestrar istället för sol och bad. Jag ska nya (sim) tag,,,,

 • 5 september 2014 11:11
  mosel

  Jaså, man kan glömma att simma, vad tråkigt. Modigt av dig att försöka i alla fall! Om du vill kan du säkert gå en kurs hemma i Sverige och lära om. Låter intressant att vara på stranden i alla fall. Haha, vad roligt med "parasollskaftet" som var polkagrisar haha... laugh

 • 5 september 2014 12:52

  Tack Mosel och jag ska faktiskt ta en kurs i simning under hösten.Känns bra och en annan rolig sak är att jag ska också lära mig spanska. Jag vill kunna prata med A:s vänner och släktingar. Så ska en semester vara att man inspireras till saker..:-)


   

 • 5 september 2014 13:33
  mosel

  Jättekul! yeslaugh
  Jaså, pratar A:s vänner och släkt spanska. Ja, då blir ju jättekul att lära sig det! Och vad kul med lite nya aktiviteter också!

Logga in för att skriva en kommentar.