icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
11 februari 2016 06:59
3

Min egen matrytm

När jag analyserar mig själv upptäcker jag att jag har inga problem att äta bra på jobbet vilket är väldigt skönt. Har också upptäckt att förut tyckte jag förmiddagarna var så långa och ville gärna småäta på förmiddagen men efter min period med 16:8 då jag hoppade över frukosten har det försvunnit intressant nog.

Min utmaning är när jag kommer hem och att jag är tvungen att planera. Igår var en sådan dag när jag kom hem vid åttatiden och kände mig rastlös och hungrig. Som tur var så var det kallt och blåsigt så jag ville inte gå till affären och köpa en bulle. Visste inte vad jag skulle äta men kom på att A hade gjort kyckling i måndags när jag var ledig. Jag åt det till en kopp te och vad välgörande det kändes. Jag blev behagligt mätt och rastlösheten försvann. Jag vet detta och måste få in det i mitt liv att äta en litet mål kvällsmat.

Kundbesöket gick bra igår och alltid bra att göra något nytt som utmanar lite. Ikväll är det spanska och visst har du rätt att Tita att det har blivit en extra motivator med tanke på kommande lägenhetsköp. Ikväll ska vi handla på apotek så jag tränade igår kväll på huvudvärkstabletter och plåster tillsammans med A.:-)  Få se hur det går och det har kommit en ny person i gruppen som är väldigt duktig. Bra för det sätter lite fart på oss andra..

Jag  har lovat ta med mig fikabröd ikväll och ska ta med mig dadelkakor. De är så goda och lite annorlunda och blir trevligt att bjuda på.

Gillar

Kommentarer

 • 11 feb 2016 07:42
  aregnisw

  Det är svårt att planera när man har oregelbundna tider lite då och då för mig blir allt fel då jag måste helt enkelt planera dagen innan vad jag ska äta dagen därpå och hittills har det funkat fast jag ibland åker iväg till R eller kanske hälsar på de mina då tar jag med mig något jag kan äta eftersom dom inte äter som mig.

  Lycka till ikväll nu på spanskan. yes

 • 11 feb 2016 08:24
  Bella50

  Man måste välja sina "duster" med hunger och sug.  Kanske har du lättare välja bort frukost till förmån för kvällsmål.... 😧

  För min del blir det valet lätt. Jag har hela tiden velat äta nåt till kvällskaffet.

  Då somnar jag lagom mätt och kan lättare vänta till lunch nästa dag.

  Ha en bra planerad matdag...och vad inspirerande med spanskan. 👏👏🌹

   

 • 13 feb 2016 20:57
  chicha

  Jag måste absolut äta något på kvällen och på lunchen! Frukost är inte lika viktigt, men jag äter det också. Planerar middagar (på kvällen) ca en vecka i förväg. Sedan anpassar jag lunchen (matlåda från frysen, vi lagar oftast 3-4 portioner så det blir matlådor till mig) efter kvällens kaloriintag och sist frukost. Har gärna några kcal kvar om jag blir sugen på ett mellanmål, och till dagens kaffekoppar med mjölk. 

  Planering är a och o! 

  C.

Logga in för att skriva en kommentar.