icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
23 augusti 2018 15:29
8

Mer från livet i Spanien

Igår gick vi till affären där vi hade sett den första bokhyllan och efter att ha mätt här hemma visste vi att den ville vi verkligen ha.  Vi hade tur för det var sista exemplaret som stod i butiken.   Tur också att slippa montera.  Naturligtvis kunde vi ha prutat men tror inte vi lyckats då vi inte kunde dölja hur glada vi var att den fanns kvar. Inget bra förhandlingsläge direkt men gjorde inget..  Den kostade 39 euro och ett helt annat pris än den andra bokhyllan för 635 euro.

Lite tufft att kånka hem den i värmen mitt på dagen när solen stod som varmast. Vi hamnade i en marknad här som är varje onsdag och det var många människor som kollade intresserat på vår hylla.  De undrade säkert om den såldes på marknaden men som sagt absolut inte till salu..

Väl hemma ställde vi den bredvid soffan och blev så otroligt fint och passade bra.  Den lilla båten – som är så söt- fick stå högst upp på hedersplats. 

afc11d70-17b1-4997-af02-7879eb1352c0.jpg

Idag förbereder vi för gäster som kommer imorgon och stannar över helgen. Det är en av A:s barndomsvänner från Marocko som är gift med en spanjorska och bor i Madrid.  Roligt nog var det en av våra allra första gäster då de var här 2016 då vi precis köpt lägenheten. Då var inget alls i ordning och ska bli roligt att se vad de tycker nu. De kommer sent i morgon kväll då de åker bil från Madrid och då har vi tänkt att bjuda på lättare mat. På lördagen lunch på en populär restaurang nära oss och sedan grilla på takterassen på kvällen.  Blir faktiskt premiär för oss att grilla.

Takterassen har blivit så otroligt fin och det är fortfarande så att vi skakar på huvudet varje gång vi är där.  Att ha en hel takterass för sig själv på det sättet..  När jag mediterar hemma i Jakobsberg brukar jag föreställa mig en plats där jag känner harmoni och det är när jag gungar i hammocken på takterassen. Nu kan jag göra det i verkligheten och inte bara en plats i fantasin..  

Vi har haft mycket problem med fåglar men detta år inget alls och jag undrar om det kan bero på fågelskrämman i form av en uggla vi köpte och satte upp. Såg att flera av grannarna har en likadan. Jag ställde en fråga till en god vän som är  fågelskådare.  Vet inte hur road han var att få en fråga om en konstgjord uggla men hans svar var intressant. Han menade att i det här fallet var det ögonen som skrämde fåglarna då de inte ser helheten utan detaljer. 

d258dfdc-ba69-4170-8742-bbea25637796.jpg

Lugna tankar här och känns som jag börjar få en förmåga att leva i nuet och koppla bort oron.  Dock finns tankar på framtiden och kommande jobb. Jag har sökt ett jobb och kan inte låta bli att hoppas att mobilen ska ringa.  Inser att det kommer att bli tufft framöver att söka jobb när man är 59 år och svårt att få ett fast jobb och att det är lättare att söka ett vikariat.  Vi får se och jag är vid gott mod. Någonstans ska jag nog kunna behövas med tanke på all erfarenhet och kunskap.

 

Gillar

Kommentarer

 • 23 aug 2018 22:47
  gasten

  Intressant läsning, roligt att du delar med dig!

  Förstår att det är underbart att vistas i Spanien, här hemma vräker regnet ner.

  Du hittar säkert något arbete när du är hemma igen!

  Ha det så gott!

 • 23 aug 2018 22:59

  Tack Gasten och jag har undrat lite över vädret i Sverige då det var högsommarvärme när jag åkte.  Blir skönt att komma tillbaka till en höst känner jag . Nu är klockan 23.00 och jag har precis skurat golven efter att vi har suttit på balkongen och fikat. Full fart ute och alla är i farten utomhus och på sina balkonger och det låter mycket men man vänjer sig.  Tack och jag hoppas hitta ett arbete och har fått massa positiv energi här.  :-) Hoppas du får må lite bättre nu efter allt du varit med om och att det går åt rätt håll. 

 • 23 aug 2018 23:08
  gasten

  Tack så mycket Eleganz!

 • 24 aug 2018 06:51

  Så härligt de ser ute och så fin hylla.

  När det gäller jobbså tror jag det hänger rätt mycket på vilken typ av jobb det gäller. På vårt företag har vi anställt folk som är fyllda 60 just för deras kompetens.

 • 24 aug 2018 10:44

  Tack Lual och bokhyllan blev pricken över i när det gäller rummet. 

  Bra att höra om 60 år och jag tror man ska ha lite tur och vara envis när man söker jobb.  Ska börja på allvar med Trygghetstrådet när jag är hemma igen. 

 • 24 aug 2018 21:51
  Bella50

  Ser helt fantastiskt fint ut...och det kaklet tycker jag om. 

  Hoppas vi kan ses för en fika när vi kommer till storstaden.

  Ha det bäst nu.heart

 • 24 aug 2018 22:01

  Tack och det är kakel från Andalusien som A har valt.

  Självklart ska vi träffas. heart

 • 25 aug 2018 09:04
  Bella50

  Jättefint är det...och jag längtar att återse dig vännen.heart

Logga in för att skriva en kommentar.