icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
30 maj 2015 09:12
6

Man måste ju leva också

 Det skrivs så många bra och tänkvärda saker här på MD och nu citerar jag Bella med  min rubrik. Man måste ju leva också!  Så sant som det är sagt och därför har jag bestämt mig för inte räkna kalorier. Däremot all respekt till de som har valt att göra det och behöver det. För min egen del är jag rädd för fixering och jag vill hinna med andra saker i livet. Jag tror på detta att lära sig förstå skillnad mellan att vara hungrig och sugen samt undvika socker och kolhydrater i möjligaste mån.

Att äta har så mycket med känslor att göra och det dövar en smärta som vi inte orkar sätta ord på men det finns andra sätt att lösa det. Ta fram smärtan och känna känslan och/ eller göra något som känns bra för sig själv.  Idag lördag ska jag städa vardagsrummet ordentligt och köpa hem fina blommor samt inviga en ny fin duschcréme jag köpt. Kommer att kännas bra.

Igår såg jag en bra film innan jag somnade. För ovanlighetens skull inte på Netflix utan på teve 2 och också inga mord ovanligt nog. En helt vanlig film om relationer.. Mycket sevärd och handlade om en kvinna som villa lämna sin man för en stark passion och hon gjorde det. Passionen försvann och hon ville tillbaka till äktenskapet men han ville inte. Mycket tänkvärt om vikten att vårda en relation. Mannen hon var gift med sade när de var ute och åt och hon ville prata att de har inget att prata om. De är gifta och känner varandra. Farligt och så hade jag det också i min förra samborelation. Man ska vilja prata med varandra och det finns alltid sidor att upptäcka hos varandra som man inte vet om. Så är vi människor och det gäller att inte glömma bort det.

Gillar

Kommentarer

 • 30 maj 2015 09:29
  Kloka ord <3
 • 30 maj 2015 11:07
  Bella50

  Bra beslut, enligt mig Eleganz. 👏👏 Jag blev superstressad av att registrera min mat under bara några få dagar 😬 Jag kände en liten "press" från alla inlägg härinne och ett tvivel om jag gjorde rätt eller fel 😬 Jag jämförde mig alltså med andras framgångar , vilket man nog bör akta sig för. Vi är alla unika på alla sätt. Även med detta.

  Sen återgick jag till mitt gamla sätt...och tappade 2,9 kilo på 12dagar. Det har fortsatt på den nedåtgående trenden sen. Jag mår bra och är inte stressad längre. Mår väl och äter /dricker det jag känner för i lagom doser.

  Har ni läst Opnol's senaste långa, men upplysande blogginlägg. ? Om inte rekommenderar jag det. Jag fick en aha-upplevelse som ökade min medvetandegrad om orsak och verkan.

  Ha en bra matdag. I mitt kök blir det stekt lax, sparris och fet go'sås.

  Ev ett glas vitt 🌹👍 "jag vill ju leva oxå "

 • 30 maj 2015 11:26

  Tack LissaLo och Bella. Jag känner mig mindre stressad och ska gå på känsla och sunt förnuft. Jag är på rätt väg och bara detta att jag aldrig äter godis och choklad. Vilken befrielse!

  Vilken god mat du ska göra Bella. Jag älskar slutklämmen och vad sant det är.

  Vi vill ju leva också! 

  Önskar en riktigt fin helg.

 • 30 maj 2015 11:12
  Bella50

  Detsamma LissaLo. Bra helg till dig med 🌹👍

   

 • 30 maj 2015 12:17
  aregnisw

  Kloka ord! man ska nog vårda alla sina relationer och då menar jag inte bara sin sambo, särbo eller den man är gift med utan även sina vänner och visst är det väl så man måste ju leva livet oxå för man vet inte vad som väntar   ha en fin helg nu smiley

 • 30 maj 2015 12:34

  Tack och visst är det så och vänskap måste också vårdas. Önskar dig också en fin helg. :-)

Logga in för att skriva en kommentar.