icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

På väg!

1096374
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
13 mars 2016 21:37
7

Man lär sig hela tiden

På semestern i Spanien inledde jag första frukosten med ostsmörgås till frukost. På vitt bröd dessutom och grövre bröd existerar inte i Spanien. Så otroligt gott och jag fortsatte med smörgås varje dag till frukost.Inte bra för mig och när jag provade min vanliga måttstock idag, min prickiga kjol,kom jag fortfarande i den men alldeles för trång. Smörgåsar triggar igång en viktökning hos mig och jag har nu fortsatt med min vanliga frukost utan bröd samt att jag gjorde en god LCHF-gratäng som jag har ätit både idag och igår.

Det positiva är att mitt behov att småäta jordnötter har försvunnit. Nu vill jag få in vardagsmotion veckan som kommer samt sund och nyttig mat. Nästa semester kommer jag att undvika smörgåsar då det finnas annat gott att äta och det gäller att se upp för sina akilleshälar.

Gillar

Kommentarer

 • 13 mars 2016 21:48
  gasten
  Ja det är lätt att komma ln i dåliga matvanor, jag åker ju till Kanarieöarna tidigt imorgon, men ska försöka göra bra val är ju borta i fyra veckor, det kan ju bli flera kg plus om jag inte passar mig. Ha en god natt!
 • 13 mars 2016 21:53

  Ja lite får man tänka till men samtidigt äta gott naturligtvis och njuta av sin semester. Ska nog gå bra för din del och jag kände att det blev fel för mig att äta smörgåsar varje.  Godnatt och ha det riktigt fint på Kanarieöarna.

 • 13 mars 2016 22:30
  Bella50

  Ja du...min största fälla är allt som liknar smörgås.

  Har fått pippi på Finn Crisp med smör och Brie.

  Jösses , vad fort det blir både två och tre stycken.

  Allt inom budget...men ett dåligt val. 😡👎

 • 13 mars 2016 22:52

  Ja det går fort och jag vet förr i tiden när jag åt knäckebrödsskivor med ost.. Vågar inte tänka på alla kalorier där. Nu ska jag låta bli smörgås till frukost och bra att jag har fått in den vanan här hemma. Även i Marocko förra året åt jag frukost utan smörgås och inga problem.

 • 14 mars 2016 07:16
  Tita

  Ja usch mackor är mitt stora problem också speciellt då jag skall äta soppa😒

  Bra gjort att du tagit tag direkt. Egentligen så kan och vet vi .....ändå är det svårt😳😳

 • 14 mars 2016 07:27
  aregnisw

  Ja du smörgåsar är nog det största problemet för många som går upp i vikt en del lever ju bara på mackor, för min del undviker jag allt bröd och äter enbart pålägg men för mig blir det ganska naturligt eftersom jag är glutenintolerant, jag håller mig till Lchf-fröknäcke och det är inte alls samma sak. Men man lär sig du yes

 • 14 mars 2016 07:35
  Bella50

  Ibland hade jag hoppats vara allergisk mot bröd jag också...😬👎

Logga in för att skriva en kommentar.