Lyrisk över mitt knäckebröd
Idag har jag haft en väldig huvudvärk hela dagen så jag fick hoppa över SATS.Har mest vilat.Sov två timmarpå eftermiddagen och nar jag vaknade orkade jag baka ett knäckebröd och även skriva en artikel om schack medan brödet gräddades.
Känner mig lyrisk och glad över knäckebrödet då det ärså gott och lätt att göra. Har aldrig lyckats med LCHFbröd men detta gillar jag. Har tänkt undvika bröd i min LCHFdiet men ska prova med att ha med detta och se hur det går.
Här är receptet om någon vll prova.
https://lisasgodbitar.wordpress.com/2012/08/06/knackebrod-med-majsmjol/
Kommentarer
-
Eleganz, det ser jätte gott ut men det lär knappast hålla i LCHF diet om du inte kör väldigt liberal.
Majsmjöl är rena stärkelse, värre än vanlig mjöl egentligen.
Jag gör samma knäckebröd men använder Kokosmjöl eller mandelmjöl och kokosfett istället för rapsolja.
*KRAV-certifierad ingrediens.
Näringsvärde per 100 g
Energi1450 kJ/350 kcal
Fett1,2 g
varav mättat fett<0,5 g
Kolhydrat73 g
varav sockerarter1,3 g
Kostfiber5,0 g
Protein7,8 g
Salt<0,01 g
Zink1,5 mg15 %** % av DRI (rek. dagligt intag)- See more at: http://www.saltakvarn.se/produkter/majsmjol/#sthash.RmVOwMJf.dpuf
-
Jag gör ett "bröd/frallor" , helt utan mjöl. Kan säkert göras som knäcke oxå.
Har inte provat men läst nånstans att det går.
Innehåller : linfrö,ägg,smör vatten fiberhusk,bakpulver. That' s it.👍
Dessutom så enkelt. Jag klickar ut smeten i en muffinsform av plåt.
-
Jag är jätteglad för era kommentarer. Tack! Då känns det som jag har lite för mycket kolhydrater. Vad gör jag bäst tro.. ? Byta ut mot mandelmjöl.. ?
LissaLo, hur ser ditt recept ut? Jättebussigt om du vill skicka det så ska jag prova.. :-) Vill gärna hålla bra LCHF och inte för mycket kolhydrater.
-
Jag ska prova receptet här på MB på knäckebröd.Istället för att mala mandelmjöl tar jag 2 dl mandemjöl och det borde bli bra.
-
Det bästa fröknäckereceptet har "56kilo". Jag har testat många olika men inget slår hennes! Se bara till att det får stå och torka i ugnen i minst en timme efter gräddningen.
En bit med ett tjockt lager mjukost ger inte många kh. Mjukost, som ju finns med en massa olika smaker, innehåller faktiskt bara 0,1 kh per 100 g och kan användas till gratinering, i sås eller soppa, som fyllning i avocado, på "bröd", i omelett mm., men talas väldigt sällan om. Bara ett litet tips...
-
Jag brukar köpa 1 kg pack mandelmjöl och Kokosmjöl och har i tättslutande burkar i kylen, som med alla andra nötter. Man skall aldrig förvara nöter i rumstemperatur. De härsknar fort.
-
Det här receptet gör jag ofta
LCHF-knäckebröd.
Ingredienser
Här är ett grundrecept:
200 g solroskärnor (eller kanske cirka
100 g solroskärnor och 100 g pumpakärnor)
50 g linfrön
50 g oskalade sesamfrön
50 g kruskakli (eller pofiber, fibrex
och kruskakli så det blir cirka 50 g)
2 msk fiberhusk (det är dock viktigt,
det är det som gör att degen håller ihop bra)
1⁄2-1 tsk salt brödkryddor
(om man gillar det, jag tar cirka 10 g)
5-6 dl vattenGör så här:
Allt blandas i en bunke och får svälla i 10 minuter. Bred ut på 2 plåtar på smort bakplåtspapper. Gör gärna rutor i smeten för önskad brödbitsstorlek. Gräddas i 175 gr i vanlig ung eller 160 gr i varmluftsugn, ca 1 tim 10 minuter. Knäckebrödet är färdigt när det är torrt och krispigt. Jag brukar göra 11⁄2 sats varje gång, för dessa bröd tar så fort slut här hemma hos mig. Jag har inte provat det, men jag har läst att tar man i 2 msk äppelcidervinäger så får brödet surdegssmak. Tar man i 50 g vetegroddar, så ska brödet naggas.
Dessa knäckebröd tycker jag blir jättegoda och det är så enkelt att göra. Jag äter det sedan med önskat pålägg.
Ofta blir det Bregott, kokta skivade ägg med lite salt på. Eller Bregott och ost. Och som en bieffekt så sköter sig magen så fint.
Logga in för att skriva en kommentar.