icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
22 december 2018 09:29
16

Livet skulle vara betydligt lättare om man slapp alla tanklösa kommentarer

Mitt jobbsökande fortsätter och jag har lärt mig mycket om hur det går till denna höst. Ganska naturligt efter att ha jobbat 18 år på samma företag och inte ha någon aning om hur det ser ut när man söker jobb. Många oskrivna regler men jag tycker jag har har gjort bra ifrån mig som har kommit på en del intervjuer. Resan fortsätter och jag var på en intervju igår som kändes lovande.  

Det jobbiga med att söka jobb är att man blir så fokuserad på väntan och telefonen. Jag måste komma ur det och fokusera mer på att ta vara på min tid.  Känner också att det skapas stress som gör att jag halkar ur mina bra vanor och det måste jag också vara försiktigt med och ändra på.  Det positiva är att jag hållit fast med motionen och Friskis.  Jag är väldigt glad för det och vad motionen har hjälpt mig. 

Många av mina vänner har stöttat mig  men en del har visat andra sidor som jag inte var medveten om fanns.  Jag undrar så varför man är så tanklös att man bara slänger ur sig kommentarer. Det gör faktiskt ont!  Jag var på en schackträff för oss kvinnliga spelare i tisdags. Dagen innan hade jag fått nej på en tjänst jag hoppades mycket på.  En kvinna i gruppen började fråga ut oss alla vad vi jobbade med.  ( Jag känner henne inte så väl.)  När jag sade att jag sökte jobb började hon nästan skrika orden att vad fruktansvärt. Flera gånger skrek hon dessa ord samt att hon tillade att hon själv varit arbetslös och varit yngre än jag men ändå haft det så svårt.  Jag blev så irriterad att jag röt till ordentligt fast jag inte vill göra sådant och förstöra stämningen i en grupp men ska man behöva ta vad som helst.  Jag tror inte hon förstod dock utan kommer säkert att börja på samma sätt nästa gång vi har träff. 

Igår skickade jag en lång julhälsning till en av mina vänner. Jag berättade att jag haft en jobbig höst och jobbsökandet tagit på mina krafter.  Jag berättade också att jag varit på många intervjuer och kände mig positiv trots allt.  Jag fick ett kort svar där hon skrev i princip bara dessa ord.   " Det är tyvärr svårt att få jobb i vår ålder.".  Hon är lika gammal som jag.  Jag bara baxnade när jag läste dessa ord och de slog emot mig.  Helt utan värme som en vetenskaplig avhandling. Det är inte det jag behöver just nu!  Jag berättade det för A och han brukar inte vara så kritisk men gillar det inte heller.  

Jag sätter upp min hand för allt sådant och är trött på alla tanklösa kommentarer som sårar!  

Jag tänker ofta på den här fina dikten av Alf Henriksson som är så sann och tänkvärd. 

Ett ord en människa fäster sig vid
Kan verka i oberäknelig tid

Det kan framkalla glädje livet ut
Det kan orsaka obehag till livets slut

Ja, det påverkar livet på jorden
Så slarva inte med orden!

Gillar

Kommentarer

 • 22 dec 2018 10:17
  Tita

  Så sanna ord i dikten!! Det gäller nog allt i livet! Fler borde tänka på det!

  Önskar dig en God Jul och ett riktigt positivt och glatt Nytt År!!🤗

 • 22 dec 2018 10:20

  Tack Tita och jag ska inte förlora min positiva känsla men jag ska bli bättre på att markera och stå upp för mig själv. Varför ska man bli sårad i onödan? 

  Önskars dig också en God Jul och ett fint kommande år! 

 • 22 dec 2018 11:18
  Arrietty

  När jag en gång i världen anställde en 57-årig kvinna som kamrer fick jag flera gånger frågan varför jag anställde någon som var så gammal och alltså skulle gå i pension "snart"... jag bara baxnade! Hon hade ju minst åtta år kvar till pension och vem räknar med att en anställd ska finnas kvar minst åtta år? Dessutom hade hon inte bara fått sina barn, de var också vuxna och utflugna och hon hade gedigen arbetslivserfarenhet vilket var ovärderligt! 

  Själv fick jag till min häpnad jobb som näringslivsredaktör då jag var 58, det hade jag inte ens själv trott på... alltså för mig skulle du vara oerhört attraktiv som arbetssökande pga samma egenskaper som andra tycks tro är negativa. Jag tror dina dumma kommentatorer pratar strunt, många arbetsgivare är betydligt smartare än så!

 • 22 dec 2018 11:30
  Lovis

  Usch vilka tanklösa kommentarer. Bry dig inte om dem, det kommer bli så bra för dig utan dem. Jag bytte yrke efter 31 år på samma ställe när jag 52 år och är nu efter pension 2014 mycket efterfrågad och kan få jobba hur mycket jag vill, men jag har bestämt mig för max 3 dagar i veckan och då 4-6 timmar. Tänk då att jag fyller 70 nästa gång, allt hopp finns för att du får ett jobb du kommer att trivas med. heart

 • 22 dec 2018 11:32

  Tack Arrietty och jag tror faktiskt att synsättet har börjat förändras.  Jag har blivit kallad till en del intervjuer och man verkar intresserad av min kompetens och min erfarenhet. Det är helt otroligt att man kan säga att man ska i pension " snart" när man har åtta år kvar till pensionen. 

  Jag gick kurs för en tid senast i excel och där var läraren fyllda 70 år och hur bra som helst med mycket att lära ut.  

  Tråkig kommentar från någon som jag trodde var min vän men en sådan sida har visat sig tidigare för hennes del och det förstör vänskapen. Jag håller mig till mina vänner som peppar mig och ger mig bra energi. :-) 

 • 22 dec 2018 11:36

  Tack snälla Lovis och härligt att höra! Jag ska " kriga" vidare som min f d chef sade till mig. Det kan ta tid att landa och jag hoppas jag kan göra det under 2019 då jag längtar att jobba igen. 

 • 22 dec 2018 12:16
  Bella50

  Du verkar fått mer ” skinn på näsan ” . Bra jobbat att du röt ifrån.

  Inget ont som inte har nåt gott med sig.

  Önskar dig/er en fridefull julhelg

  4cd38c8e-3486-4ec4-a917-7cbda21f2f4e.jpeg

  Senast uppdaterad 22 dec 2018 12:18

 • 22 dec 2018 12:37

  Tack min vän och det är nog ett sunt tecken att ryta ifrån ibland. 

  Fin bild och önskar dig en fridfull och vacker julhelg. heart

 • 22 dec 2018 14:25

  Tänkte på dig, radion spelade en låt ("jag ska aldrig ta skit igen" sjöng hon) och det var ju du 💪

  Önskar dig en god jul och gott nytt år 😊

 • 22 dec 2018 14:32

  Härligt LadyG och tack! yes

  Önskar dig också en God jul och Gott nytt år! smiley

 • 22 dec 2018 14:52

  Tack snälla LIssaLo! heart Önskar dig en riktig fin och vacker jul! 

 • 22 dec 2018 15:04
  seglar67

  Jag håller med flera övriga här, och jag har också under mitt arbetsliv anställt kvinnor över 50. I vår verksamhet, var det guld värt med människor som inte behövde vara lediga för vab och februarilov och som hade livserfarenhet och därmed kompetens som man inte alltid kan läsa sig till. Du har bara inte träffat rätt arbetsgivare än! När du gör det, kommer ni helt säkert att känna igen varann.

  Jag vet ju inte inom vilket område du söker arbete, det är antagligen väldigt olika hur man ser på ålder i olika branscher. Det kan ju vara så inom en viss bransch att äldre personer kanske inte har aktuella kunskaper. Det kan också vara så att vissa yrken och arbetsplatser domineras av yngre karriärister. Men inom många yrken finns ingen utbildning, utan det är learning by doing. Den äldsta kvinna jag anställde, bytte helt yrkesbana när hon sökte arbete i mitt företag. Hon blev kvar ända till pensionen.

  Så pepp, säger jag! Tanklösa människor finns det överallt, försök ruska av dig kommentarerna! wink)

  Senast uppdaterad 22 dec 2018 15:05

 • 22 dec 2018 17:17

  Fint att höra seglar67 och det känns också som min erfarenhet och kunskaper blivit uppskattade under intervjuerna. Jag söker administrativa tjänster och har kunskaper inom vissa system samt van att administerera avtal.  Borde inte göra något att man är lite äldre. :-)  Känner mig lite uppmuntrad nu och vad bra det är att kunna skriva av sig och få stöd här på MD. Magisk och tack! 

 • 23 dec 2018 08:25

  Vad roligt Eleganz att du har varit på intervjuer och med din erfarenhet är du ett kap! Du ska se att du får napp snart! Vad bra att du fortsätter med motionen och friskis!

  Jag har också fått höra en hel del konstiga kommentar när jag var arbetssökande både av kompisar och handläggare på arbetsförmedlingen och man undrar ju hur folk tänker. Likadant nu när jag är sjukskriven. En del beter sig så underligt så jag undviker att berätta det. Pepp  pepp och god jul! 

 • 24 dec 2018 09:27

  Tack Mosel!  Jag har läst det du skrivit om alla konstiga kommentarer du har fått och visst är det märkligt. Att människor tar sig rätten att säga vad som helst utan att tänka sig för.  Vad vill man åstadkomma?  Ingen positiv energi iallafall utan troligtvis bara ge uttryck för sitt eget missnöje med livet.  Tråkigt är det och jag kommer inte längre att ha kontakt med min s k vän.  

  Hoppas du får en fin och avkopplande jul med mycket positiv energi ! 

Logga in för att skriva en kommentar.