icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
2 oktober 2015 07:17
7

Lista på orosmoment

Igår innan jag skulle lägga mig slog det mig att jag fått en hemläxa i min terapi att lista saker jag är orolig för och skriva upp dem.Jag har faktiskt bara skrivit upp en sak. Min oro har lagt sig! När jag insåg detta igår blev jag genast orolig..  Skämt åsido men vi har pratat mycket om detta att jag är van att vara orolig, ett sätt att överleva från det jag var barn och därför blir jag lugnare när jag oroar mig paradoxalt nog.. Hur som helst ska jag inte analysera sönder detta utan njuta av känslan att jag kan njuta av livets stunder utan att känna skuldkänslor och tillåta mig själv att ha det bra.  Tror 16:8 har hjälpt en bra bit på vägen där! När ätfönstret är stängt tas maten bort som tröstmoment och jag måste automatiskt hitta andra saker att roa mig med. Känns verkligen som en livsstil.

Jag väntar lite med att väga mig efter senaste vägningen. Känns inte så viktigt för mig just nu. Jag hade en klänning på mig som jag köpte i somras igår och den är väldigt trång och nästan lättare att få på sig nu så kläderna är min måttstock för tillfället. Jag ska vara vaksam och aldrig släppa taget och komma tillbaka dit jag var förut.

Skönt med fredag idag och jag jobbar hemifrån och kan fokusera på det jag behöver. Förra helgen var intensiv och rolig med schacktävling men det tog på krafterna.Nu väntar en helg där jag får improvisera och känns lyxigt.

Gillar

Kommentarer

 • 2 okt 2015 21:08
  Bella50

  Sant Tita 🌹👍

 • 2 okt 2015 08:10

  Håller med men jag skulle nog ta bort ordet defekt. Istället ser jag det som ett mönster betingat av vissa omständigheter som går att förändra..

 • 2 okt 2015 07:50
  Arrietty

  Ah – även jag mår bra av kronisk oro... inte men jag känner helt klart igen det där att jag är lugn när jag oroar mig, när jag inte har något att vara orolig för blir jag orolig för att jag missar något.  En karaktärsdefekt att jobba med!

 • 2 okt 2015 13:49
  Tita

  Bra att njuta av känslan istället, vi oroar nog oss lite onödigt mycket i stället för att bara vara i nuetheart

  Pepp på dig!!

 • 2 okt 2015 09:36
  gittan52

  Kan denna oro har något med kontrollbehov att göra?

  Jag tänker så här: Om jag släpper kontrollen så kommer oron över att jag inte har kontroll och då blir det en negativ oro.

  Om jag upplever att jag har kontroll, men oroar mig över en del av del, så blir det en slags positiv oro, för jag vet i alla fall vad jag oroar mig över.

  Kanske hur flummigt som helst, men en liten tanke på hur oro kanske kan upplevas.

 • 2 okt 2015 11:38
  Bella50

  Vad skönt att du funnit ett lugn,  inte bara med maten, Eleganz 💗💗

  Vi har det riktigt skönt nu på vår resa....för du är väl med mig...även om du kommit i mål ? Ha en härlig helg 🌹👍

   

 • 3 okt 2015 08:28

  Intressanta tankar Gittan och det mesta av det vi gör är ju kopplat till någon typ av belöning och därför intressant att fråga sig varför oro kommer.. Tror att jag har någon typ av skuldkänsla som dyker upp när jag har det bra  och då känns det som det " lättar " när jag oroar mig. Det är som Tita skrivar att man ska njuta av stunden. Jag har kunnat göra det mer och mer.

Logga in för att skriva en kommentar.