icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
25 augusti 2018 21:59
2

Längesedan jag simmade och nu var det dags igen

Jag har haft problem med att simma i vuxen ålder och aldrig varit bra på att simma.  En mobbningsupplevelse i samband med en tävling i vattnet satte sina spår.  Jag försökte att simma i Marocko år 2013 men grips av panik i havet och sedan dröjde det tills förra året då jag försökte mig på att simma här i bassängen där vi bor.  Det gick riktigt bra och det var en härlig känsla att inse att jag kunde simma även om jag var extremt försiktig.

I år provade jag igen och kände att jag först fick tillbaka panikkänslan men sedan blev jag lugnare och det var en fin känsla att simma. Vattnet var också otroligt varmt i bassängen och det var bara jag och A där samt en liten flicka med sin mamma.  Nu ska jag simma och träna i bassängen innan jag åker hem nästa vecka och så får det bli havet så småningom.

Igår städade vi och handlade hela dagen och riktigt intensivt. Våra gäster som hade kört hela vägen från Madrid dök upp vid halv elva på kvällen och vi tog lite lättare mat på takterassen.  Det var roligt att se hur fint de tyckte vi fått det och de var ju våra allra första gäster år 2016 när allt var nytt efter köpet och ingenting i ordning. 

De stannar tills imorgon när de åker vidare till Marocko och ikväll ska vi grilla.  Nu är de andra och badar i havet men jag förklarade att jag inte kände för att vara med då jag var för osäker i vattnet. Kändes skönt att jag inte skämdes för det och inte kände att jag behövde tvinga mig själv. Så lätt att känna sig lite generad men A:s barndomsvän berätade för mig att han aldrig kunna cykla för han aldrig haft cykel som barn och det är ju lite samma sak.   Vi kan olika saker.

Hans fru och jag pratade lite på tu man hand idag om mat och allt möjligt och kändes kul då hon undrade vad jag gjort då jag hade gått ned så mycket i vikt sedan vi sågs för två år sedan och att det klädde mig.  En extra motivator att inte rusa iväg med maten här i Spanien utan försöka fortsätta att äta så sunt jag kan.  Jag har mått bra av både morgonpromenader och att undvika vitt bröd. 

Imorgon när våra gäster har åkt kommer andra gäster från Granada vid lunchtid. En trevlig familj vi träffade även förra året och som var med på vårt bröllop . Minst sagt intensivt men blir verkligen  roligt att träffas. Gäster på löpande band... :-) 

Gillar

Kommentarer

 • 26 aug 2018 07:43
  Bella50

  Ni verkligen njuter av Spanienhuset..och livet i stort. 

  Denna semester tillsammans har gjort gott förstår jag.

  Härlig läsning heart

  Ps. Jag bor vid ett skogstjärn...men vill inte simma där jag inte ser bottnen....lite fobi för vad som gömmer sig under mig i mörkret Ds.

   

 • 29 aug 2018 16:01

  Jag har simmat mer nu Maire och det börjar kännas bättre men jag vågar inte simma ännu på djupt vatten men jag vet att det kommer. Hade som du problem med en lärare och vad det kan ställa sig.  Du får som jag träna så ska vi nog klara det så småningom. :-) 

  Tack Bella och det känns verkligen bra att vara här men nu närmar sig hemresan och det är också skönt på sätt och vis men kommer att längta tillbaka.  Grattis i efterskott på din födelsedag och ser fram emot att vi ses i höst. heart

Logga in för att skriva en kommentar.