icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
23 april 2016 23:56
10

Lägenhet i Spanien

Hej allihopa,

Vill skicka en hälsning och berätta att allt gick bra till sist med vårt lägenhetsköp. A var där förra helgen och det slutgiltiga kontraktet skrevs i måndags. Jag var inte med utan A  hade fullmakt. En fullmakt som var utfärdad på Notariat och sex sidor lång om någon inte visste om Spaniens byråkrati...

En kontraktskrivning på spanskt manér med både gråt och intensiva diskussioner. Puh säger jag och jag var glad att jag inte var med utan att A som kan spanska tog hand om det hela. Det visade sig att vi fått fel uppgifter av spanska banken och det var en tråkig historia. Vi ville ha bunden ränta men fick nu rörlig. Få se hur vi kan lösa det i framtiden. Vi borde ha bett att få skriftligt när vi förhandlade om lånet och det ett tips till de i samma situation.

Känns fantastiskt bra och när jag åkte buss till jobbet igår kände jag sådan lyckokänsla. Tänk att det äntligen har blivit sant och vi har denna oas tillsammans. A sov i lägenheten en natt när han var där och kändes hur bra som helst. Visar två foton på vår vackra utsikt.

För övrigt är allt bra med mig. Fortsätter med LCHF och mina tre mål mat om dagen. Ibland sätter stress käppar i hjulet men jag analyserar och lär mig av det.

Ha en fin söndag allihopa. :-)

Gillar

Kommentarer

 • 24 apr 2016 07:28
  Bella50

  Underbart det ser ut. Tänker mig er två sitta där med en Sundowner , i form av något gott drickbart. Grattis 👏👏

 • 24 apr 2016 07:58
  paloma

  Det ser helt fantastiskt ut, det måste pigga upp att tänka sig dit i vårrusket här hemma.smiley

  Tack detsamma!

 • 24 apr 2016 09:27

  Vad härligt. Det där med spansk byråkrati har jag fått höra från min tidigare chef. Hon har haft ett hus i Spanien i över 10 år. Lite avskräckande blir det ifall man själv skulle vilja slå till.

 • 24 apr 2016 09:29

  Tack allihopa och känns verkligen som vi har hittat något fint.Spansk byråkrati är jobbig men går att hantera trots allt. Det som är viktigt är att hitta en bra mäklarfirma och det gjorde vi. De kommer även att hjälpa oss med uthyrning av lägenheten vilket känns bra och de var väl insatta i landets lagar och regler.

 • 24 apr 2016 11:06
  Grattis Eleganz, vad roligt! :-) Härligt!
 • 24 apr 2016 11:50
  gasten

  Grattis till nya lägenheten ! Så roligt att ha något eget att åka till !

  Jag tycker också mycket om Spanien, har inte varit i själva Spanien, det är Gran Canaria jag brukar åka till. Har knappt kommit hem så längtar jag tillbaka.

  Ha en trevlig dag !

 • 25 apr 2016 21:59
  chicha

  Grattis till den härliga utsikten!! 

  Byråkrati låter mindre kul. Tur att A kan språket, enklare då.

  C.

 • 26 apr 2016 06:54

  Tack och det är verkligen roligt över vårt andra hem vi har fått tillsammans.Nu planerar vi varje dag och fantiserar.. Lite långt till augusti men fint att ha något att längta till..

 • 8 maj 2016 08:06
  Tita

  Roligt att höra ifrån dig!! 

  Jag förstår att det inte har gått på räls med köpet......det verkar vara en principsak att det skall strula. Vi har inget där men vi har göda vänner som har skaffat boende och problemen känns igen!

  Skönt att ni är i hamn nu och bara får njuta!

 • 13 maj 2016 21:25
  aregnisw

  Underbart stort Grattis Eleganz yes

Logga in för att skriva en kommentar.