icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

På väg!

1005995
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
25 juni 2019 21:32
9

Konsten att städa

Andra dagen med LCHF och kan bara säga att det har gått väldigt bra. Jag känner mig lugnare än jag gjort på länge.  Jag tänker också på vad viktigt det är med motivation.  Nu är jag motiverad men förut var jag helt enkelt inte det. Jag ville inte avstå från choklad och fikabröd när jag drack kaffe även fast jag visste att det inte var bra för miig.  Varför är det så kan man fråga sig och vad har fått mig att ändra mig?  Jag är inte riktigt klar över allt utan får fundera vidare.  Just nu vill jag bara rida på motivationens våg om man kan uttrycka sig så. 

Jag har börjar se en serie på Netflix som många har pratat om nämligen Konsten att städa med Marie Kondo.  Ibland kan jag tveka när det är något alla pratar om, och så också med detta program men nu är jag helt frälst.  Det är mycket intressant och andemeningen är att man mår bra av ordning.  Jag tycker också om att hon tar emot hemmets  energi när hon kommer dit och tackar hemmet.  Likaså tycker jag om hennes koncept att man bara ska behålla saker som ger glädje.  

En annan sak med programmet är hennes framtoning.  Man är så van vid liknande program, som t.ex Lyxfällan och Rent hus, att det kommer människor som ska hjälpa och den obligatoriska starten är att skälla och skälla.  Är det verkligen att hjälpa?  Marie Kondro gör inte det utan hon lyssnar och ger konkreta råd. 

Jag känner mig mycket inspirerad och har börjat så smått här hemma.  Bland annat vikt allt i linneskåpet ordentligt och nu vet jag var allt ligger.  Underlättar verkligen i tillvaron och flera delar av hemmet väntar. 

Idag tog jag med en maskot till jobbet.  En liten älg som har solceller så den dansar när den får sol på sig.  Den är så söt och jag blir glad när jag ser den.  Ett bra exempel på saker som ger glädje och den ska jag absolut behålla. :-) 

 

Gillar

Kommentarer

 • 25 jun 2019 22:03

  Vad roligt att höra! Tycker det här med att vika är så otroligt bra och vad fint det blir. 

 • 26 jun 2019 06:44
  Arrietty

  Började enligt "Kondo" och lyckades jobba mig igenom kläderna- sedan bytte jag och dottern rum och efter det har inte organisationen blivit riktigt klockren - det som finns kvar (det var fyra-fem år sedan jag först gjorde det) är att jag vikter trosor och strumpor prydligt, det känns bra.

  Jag stupade nog på böckerna, har väldigt svårt att göra mig av med böcker och när jag någon gång lyckats så har det hänt i efterhand att jag saknat det jag gjort mig av med så jag är inte riktigt övertygad där... i övrigt gör jag små insatser för att minska på antalet ägodelar men problemet är att det flyter in nytt hela tiden och trots att jag försöker är det svårt att låta mer gå ut än som kommer in...men nu har diskbänken varit ren varje kväll i en vecka och jo, det mår jag verkligen bra av!

 • 26 jun 2019 06:59
  Bella50

  Som född i jungfruns tecken är det liksom ”inbyggt” i mig med ordning och reda...men numera behöver det inte vara pedantiskt som förr.

  Oredan i mitt klädförråd är inte kul 👎

  Jag förstår inte varför DET ska vara svårare än övriga hemmet !

  Jag gör ett ryck då och då...men snart ser det likadant ut bland tröjor och jumprar 😲

  Övrigt viker jag ordentligt och var sak har sin plats i hemmet. 

  När det blir för mycket saker på min loppis kommer stressen och olusten även där ...så då får jag städa och ändra om ...få lite struktur igen.

  Älgen lät väldigt gullig...🥰

   

 • 26 jun 2019 08:57
  Tita

  Säger som Bella ordningen är inbyggd för Jungfrun, det händer att allt inte hamnar på rätt plats direkt och det retar mig väldigt mycket. Jag är inte pedant men jag tycker om att hitta varje sak där jag lagt det. Det sparar väldigt mycket tid. 

  Min gubbe och jag är väldigt olika så vi har våra "viktiga" saker på olika ställen och var och en håller ordning på "sitt sätt". 😂☺️

 • 26 jun 2019 11:48
  Bella50

  Olika är bra 👍

 • 27 jun 2019 08:10

  Jag har infört lite Marie Kondo när det gäller hur jag viker kläderna. Någon större utrensning har jag dock inte lyckats med. Skulle jag köra hennes att bara behålla  kläder som ger mig ”positiv energi” så skulle jag nog få få naken😄

 • 27 jun 2019 08:10

  Jag har infört lite Marie Kondo när det gäller hur jag viker kläderna. Någon större utrensning har jag dock inte lyckats med. Skulle jag köra hennes att bara behålla  kläder som ger mig ”positiv energi” så skulle jag nog få få naken😄

 • 27 jun 2019 12:04
  Bella50

  Så kan det förstås oxå kännas ibland LUAL 😄✌️

 • 28 jun 2019 20:07

  Arrietty, vad kul med vikning av kläderna.  Jag har börjat så smått och ska fortsätta.  Kan förstå dig när det gäller böckerna.  Jag har själv rensat bland mina kläder väldigt mycket men lite för mycket och saknar en del plagg. Kanske är hemligheten att hitta bra förvaringsmöjligheter för vad gör man när man många saker som sprider en känsla av glädje.. 

  Roligt Bella och Tita att ni är lika när det gäller ordning . :-)

  Lual, det var du som tipsade mig om detta program från början och nu har jag kommit till skott och känner mig inspirerad.  Naturligtvis får man ta allt med en nypa salt. Jag känner en familj med tre småbarn som också ser programmet och försöker följa tipsen men det måste bli på deras villkor.  Naturligtvis kan det inte bli så att de lägger ut alla kläder på sin säng.  TV är TV och dessa personer får ju betalt för att inte göra något annat. 

Logga in för att skriva en kommentar.