icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
18 juli 2018 07:06
5

Känns som jag har hamnat rätt

Jag väger mig inte ofta men är samtidigt rädd att tappa detta kontrollinstrument och har bestämt mig för att väga mig då och då för at se vart jag är på väg.  Känner mig som en stabil 38 i storlek just nu och att mitt matintag fungerar bra.  Trots att det sommar och blir lite extra med glass men jag äter samtidigt lättare mat och fortsätter med mina kesoplättar på kvällen. 

Vågen stannade på 69,7 och jag är så glad. Känns bra verkligen att jag har fått landa i min viktminskning och kan hålla vikten. Samt det viktigaste av allt att hitta ett sätt att äta som fungerar för mig. 

Tror motionen också spelar en stor roll för mig del att jag har blivit rörligare. I måndags motionerade jag i 30 graders värme på kvällen men det var ganska tufft och jag kommer inte att göra om det.  Ska man göra sådant får det bli vid nio eller tiotiden på kvällen som i medelhavsländerna. 

Förut åt jag ofta en kanelbulle till frukost och det som började som någon enstaka gång blev mer en vana. Nu kan jag tänka att jag ska ta en kanelbulle som avslutning när jag ätit frukost men då är jag oftast så mätt att jag avstår. 

Jag har kommit rätt i vikten och få se om jag kommer rätt i jobbsökandet.  Njuter oerhört att vara ledig just nu och få krafter.  Imorgon ska jag träffa min rådgivare på Trygghetsrådet och känns bra att komma igång. 

Idag har jag lyxat till det och bokat både fotvård och ansiktsbehandling. Det är en salong i närheten av mitt gamla jobb så det blir lunch med en av f d kollega. 

Gillar

Kommentarer

 • 18 jul 2018 08:44
  Bella50

  Men Duu... vad härligt det låter. Grattis 

  Förr "tog man tillfället i akt" och tröstade sig med mat , när det strulade till sig i livet...men inte nu längre.

  Det är en stor vinst bara det. 

  Önskar dig allt gott i livet.heart

 • 18 jul 2018 09:08

  Tack min vän och det gäller att se upp naturligtvis. Övermod är farligt och förra gången smög sig sakta nya vanor på samt att jag struntade totalt i att väga mig. Nu känns det som jag har mina redskap.  Du är ett föredöme och inspirationskälla! heart

   

 • 18 jul 2018 12:07
  piaan55

  Lycka till i dag 👍

  Du har kommit långt i din viktresa stort grattis. 💐

  Ha det bra❤️

 • 18 jul 2018 16:48

  Jag läste någonstans att det viktiga vid viktminskning är inte motivationen utan att man får till rutinen. Du verkar ha fått rutin på hur du ska göra med din kost och ser resultat därefter.

  För många år sedan var jag på Trygghetsrådet på studiebesök. Det var inför en av våra perioder av neddragningar som de hade genomgång med oss chefer för att visa vad de kan erbjuda. De verkar mycket duktiga och jag har hört gott om dem. Bra att du bokar in tid redan nu. 

  Fot och ansiktbehandling skulle jag också vilja ha - du får gärna tipsa vem du går till...

 • 19 jul 2018 07:13

  Vad roligt att höra ifrån dig Pia! Tack och hoppas du har det bra och det går bra även för dig med viktminskningen och livet i övrigt. 

  Det stämmer nog som du skriver Lual om viktminskning för jag känner att mina rutiner har blivit starka. Även om jag får lust att köpa något så lägger jag det åt sidan och glömmer bort mina tankar.  Känns verkligen roligt att jag har kunnat landa i att vara under 70-strecket och det är ju faktiskt en stark motivator samt mina kläder. Nu känner jag verkligen att storlelk 38 sitter bra och är min storlek.

  Intressant det du skriver om Trygghetstrådet och jag har också hört väldigt bra saker. Ska snart iväg och känns bra psykologiskt att jag redan nu har mitt första möte.

  Behandlingen var underbart skön igår och jag kan verkligen rekommendera salongen. Har gått där ganska länge nu och en liten hemtrevlig salong i Frösunda nära mitt förra jobb. 

  Bliss klinik heter den. http://blissklinik.se/

Logga in för att skriva en kommentar.