icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
8 september 2017 19:18
10

Känns som en ny värld kommer att öppna sig

Tog ett viktigt steg idag då jag bokat tid hos optikern för synundersökning. Jag har länge haft terminalglasögon som fungerat som läsglasögon. Ser bra med dem men märker att jag börjar se sämre runt omkring mig. Mycket känns oskarpt. Förra gången för några år sedan när jag var där rekommenderade hon glasögon för att synen blivit en aning sämre men jag slog ifrån mig barnsligt nog. Nu känner jag som en lättnad att det finns hjälpmedel och jag fick en ordentlig undersökning idag av mina ögon. Inga konstigheter förutom att åldern tar ut sin rätt.. 

Kände mig lite nervös och när jag gjorde testet att hjärnan och ögonen samverkade kände jag mig nästan gråtfärdig av lättnad när hon sade att allt var bra. Viktigt att gå oftare på synundersökning och jag ska göra det vartannat år hädanefter. 

Eftersom jag tycker om accessoarer och kläder vill jag även att mina bågar ska vara fina. Jag valde ut några från ett svenskt företag och modellen kallas för Snok. De var fina. Det är två killar som startat företaget och de hade ett rockband tidigare. Nu är de väldigt populära i glasögonsbranschen roligt nog.

En lugn helg väntar och jag börjar nedräkningen tills A kommer hem.  På måndag ska jag börja på allvar med min nya diet och det blir med hjälp av bönor och lågkolhydratkost. Intressant och spännande. 

Gillar

Kommentarer

 • 8 sep 2017 21:13
  Bella50

  Önskar dig det bästa...och en trevlig helg. ❤️

 • 9 sep 2017 07:36

  Ska bli spännande att se dina bågar. Det finns så mycket att välja på idag. 

 • 9 sep 2017 08:18

  Tack Bella och önskar dig detsamma. 

  Håller med Lual,hur mycket som helst och de jag valde kändes så lätta och smidiga samt att jag tycker om silver. Längtar verkligen till mina glasögon och bara en sådan sak att gå och handla kommer att bli mycket lättare då jag slipper ta fram mina läsglasögon hela tiden. 

 • 9 sep 2017 08:24
  Bella50

  Kanske nåt jag med borde göra...behöver läsglas mer och mer...och vet om att jag egentligen behöver "riktiga" hela tiden. 😬

 • 9 sep 2017 08:28

  Ja det underlättar Bella och tog tid för mig att komma iväg. En positiv sak var att jag inte behövde ändra mina läsglasögon och där hade synen inte försämrats. Jag har känt det också att jag ser bra när jag använder dem men man behöver riktiga glasögon som sagt.  Det är inte farligt att inte använda glasögon men ögonmuskeln blir mer ansträngd. Jag är jätteglad att detta är ordnat nu. 

 • 9 sep 2017 09:11
  aregnisw

  Bra att du tog upp detta Eleganz för precis så är det för mig med jag tycker jag börjar se lite suddigt, har ju också glasögon men bara när jag ska läsa samt kolla telefon o datorn så jag tror jag ska gå på en synundersökning jag med för synen blir ju sämre ju äldre man blir och mina föräldrar hade glasögon så länge jag kan minnas så det kan ju vara ärftligt med dålig syn också. 

   

 • 9 sep 2017 09:16

  Det stämmer aregnisw och jag har varit lyckligt lottad och sett väldigt bra i mitt liv. Nu i takt med att åren går förändras synen och det känns suddigt. Märker en så otrolig skillnad när jag tar av mig mina läsglasögon att det har känts jobbigt. Jag tycker absolut att du ska gå på en synundersökning och prata med optikern. 

 • 9 sep 2017 11:44
  Donnina

  Undrar varför du/ni inte skaffar linser i stället för glasögon?? Jo jag vet att inte alla kan ha dem av olika anledningar, men om man kan så är det ju så mycket smidigare och , enligt mig, snyggare. coolangel

 • 9 sep 2017 11:57

  Donnina, jag tror att för en del när det gäller linser så kan det finnas en tröskel att börja "peta sig i ögat". Det är lättare att sätta något på näsan.

  Jag har flera gånger försökt det där med linser, Jag kom ihåg mina halvhårda linser i början på 80-talet som man bokstavligen fick nöta in. Jag såg bra men det blev för jobbigt till slut.

  På senare år har jag försökt igen nu när det även finns mjuka linser för astigmatism. Tyvärr när jag testade senast var det fortfarande svårt att få linsen att ligga i rätt läge. Bland annat blev alla bromsljus från bilarna i dubbel uppsättning.

  Min man däremot som aldrig tidigare har haft glasögon utan bara sämre syn på grund av ålder, skulle aldrig kunna avstå från sina linser. Fast först fick jag stå ut med ett antal veckors svärande från badrummet.

  Senast uppdaterad 9 sep 2017 14:43

 • 9 sep 2017 12:13

  Min första tanke var faktiskt linser Donnina efterom jag aldrig haft glasögon permanent tidigare. Dock är jag rädd att det ka vara lite svårt i början precis som du skriver Lual och jag har även sett en kollega som kämpat länge med sina linser.  Finns ju mycket snygga glasögonbågar nu men inget är hugget i sten. Vill jag kan jag ju gå över till linser så småningom och jag diskuterade dettta med optikern. 

Logga in för att skriva en kommentar.