icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
21 januari 2017 10:08
13

Kämpar och idag fick jag ge mig

En riktig tuff vecka både mat och jobbmässigt men mycket har varit bra. Dock har jag haft en väldigt molande magvärk och så även i morse när jag vaknade. Jag föll till föga och kände inte för min vanliga frukost med melon , avocado och mortadella. Längtade efter något mjukare och det blev lite skagenröra på avocadon. Vad bra det kändes! Börjar verkligen undra om jag klarar paleokost. Jag ska ge det en vecka till med bra planering. Måste hitta någon bra ersättning för mejerierna med tanke på att jag inte tycker om kokosmjölk.  Jag gjorde köttfärsssås med aubergine och krossade tomater förra helgen och det var en mycket bra rätt.

Få se vad jag kan komma på nu under helgen och jag ska prova att baka en kaka enligt paleo vilket blir spännnande.

Igår kopplade jag av med en kinesisk film jag hittade på Netflix. Var så trött att jag inte trodde jag skulle orka se hela men den var fängslande och så vacker kärlekshistoria. Läste efteråt att det var en av Kinas bästa regissörer. t

Blev så gripen av hela historien och A sov gott på soffan bredvid mig. Jag var tvungen att väcka honom och krama honom och säga att han var underbar. Han log lite och somnade om direkt. Han mindes inget av det när vi pratade på morgonen bara att det var något som kändes bra. Då är det inte så farligt att bli väckt...

Gillar

Kommentarer

 • 21 jan 2017 10:22

  Vad heter den filmen?  Vad gulligt,  det hade han nog inget emot. smiley 

 • 21 jan 2017 10:22
  Bella50

  Det är bra att du överväger din nya kost. Inte kul om du inte mår bra...vilket man ju gör med LCHF.

  Att du inte gör som flera , inkl mig.,  testar LCLC...med mindre andel fett och mera kh ? Det är nästan en normal kosthållning..och inte alls krångligt.

  Nu fastar ju jag 16:8 dessutom...vilket jag tror är min "räddning"... annars hade jag nog överätit ännu mera , vissa dagar.

  Att kaloriräkna och registrera är oxå värdefullt. Jag var en " motståndare av rang" till kaloriräkning...(det var en anledning till starten med LCHF...bara äta massor med fett...huvva ) .... och det var lite jobbigt i början...men man lär sig...och numera tänker jag inte på det. 

  Maken är oxå duktig att väga och notera allt han hjälper till med , av sallad och sånt.

  Lycka till med din dag.😍

  Senast uppdaterad 21 jan 2017 10:24

 • 21 jan 2017 10:36

  Mosel, filmen heter The stolen years och här kommer länken.

  https://en.wikipedia.org/wiki/The_Stolen_Years

   

  Tack för omtanken Bella. Jag börjar fundera på om du inte har rätt. Undrar om jag klarar detta och ska byta?  Ska ta mig en riktig funderare i helgen..

 • 21 jan 2017 10:48
  Arrietty

  Jag vet inte anledningen till att du beslutat dig för att testa paleo, men det blev kanske en för stor omställning direkt? Själv vill jag dra ner på mejerivarorna för att jag tycker de fått för mycket plats sedan jag minskade på köttet. Men det är svårt att ersätta kött med veganprotein, blir lite torftigt i munnen liksom...

 • 21 jan 2017 10:53

  Jag tror att det blev för stor omställning tillsammans med en väldiglt stressig vecka. Jag känner också att mejeriplatserna har tagit för mycket plats. Ska botanisera i helgen bland paleo och komma på lite recept och ge det en vecka till.

 • 21 jan 2017 10:57
  Ankan123

  Hej! 
  Har du kikat på Ullas recept? Hon gör en god ersättning för mejerier av majonäs...
  https://birgittahoglundspaleo.wordpress.com/
   

  Har du äätit mortadella förut?
  Annars kan det ju vara ngt i den som din mage reagerar på.
  Charkvaror kan ju vara lite lurigt..finns det inget "renare" (med färre ingridienser) du kan äta?

  Vet inte hur mycket du kikat på Paleo men 
  https://www.swedishpaleo.se/ 
  och http://www.undervarttak.se/

  har jättegoda recept.
   

  Lycka till

   

 • 21 jan 2017 11:00

  Tack och Birgitta Höglund är fantastisk bra!  Mortadella har jag ätit i flera år och har alltid varit bra för mig men tack ändå. Det är just känslan att det " river"i magen och jag behöver något mjukare. Under vårt tak en väldigt bra länk och jag ska baka en kaka efter den idag och den andra är ny för mig. Ska kolla och tusen tack!

 • 21 jan 2017 11:49
  Bella50

  Vilken fin sida , Birgitta Höglund's.  Tack för tipset. Alltid kul att kolla in nytt. 👏

  Senast uppdaterad 21 jan 2017 11:51

 • 21 jan 2017 13:28
  gittan52

  Alltid spännande att testa annan typ av kost emellanåt, att prova sig fram.

  Hoppas du hittar den kost som du mår bäst av!

 • 21 jan 2017 14:06

  Tack Gittan och man måste prova sig fram. Tänker också att jag kanske ska ta det lite mjukare och inte klippa allt direkt utan ha kvar lite mejerier. Vi får se och jag ska använda helgen till att botanisera i receptdjungeln. :-)

 • 21 jan 2017 16:51
  Bella50

  Om du äter ägg så har vi testat äggmuffins idag. Ost behövs nog inte. Fyllningen är det som sätter smaken. Lycka till och ha en fin helg .

  Skickar lite tulpaner..💐💐💐

  Senast uppdaterad 21 jan 2017 16:51

 • 21 jan 2017 22:24

  Lycka till har inget att tillägga, smiley

 • 22 jan 2017 09:32

  Bra tips Bella och ska prova äggmuffins. Tack! 

Logga in för att skriva en kommentar.