icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
26 december 2018 10:22
9

Julen är försoningens tid men också tid för nya insikter

Julen är som sagt försoningens tid men jag mår fortfarande dåligt av min  ( s k )  väns respektlösa och sårande kommentar.  Känns som det är dags för mig att öppna mina ögon och hålla ifrån mig sådant och jag vill inte ha mer kontakt med henne.  Det är naturligtvis inte det enda som har hänt utan tendenserna har funnits där länge i vår kontakt.  

Jag vill gärna ge energi och stötta och kommer att söka mig till likasinnade framöver. 

Vi har haft en lugn och fin jul A och jag och härligt att vara tillsammans.  Enda jobbiga är att vi båda är och varit väldigt förkylda.  Det vill inte släppa riktigt och jag undrar om jag kommer att orka spela en stark schackturnering som börjar imorgon.  Jag är väldigt tveksam. Schack tar på krafterna mer än vad man tror.  Inatt drömde jag att jag spelade och mådde väldigt dåligt och det kanske är ett tecken. .

Jag fyller år på fredag, jämna år, men jag har bestämt mig för att hoppa över min födelsedag.  Jag kommer att låtsas som den inte existerar utan fira senare istälet.  Allt har sin fas i livet och jag känner mig inte riktigt i balans för att fira just nu.  Alla förstår inte det eller respekterar min önskan.  Märkligt kan tyckas.  Jag vet att när jag var barn kunde jag tycka att det vad konstigt när man såg en sådan formulering att all uppvaktning undanbedes.  Först förstå den märkliga formuleringen och sedan innebörden. Varför vill man inte fira sin födelsedag som är bland det roligaste som finns?  

Nu som  vuxen ser jag det på ett annat sätt och inser hur laddade födelsedagar kan vara.  Jag är tacksam för allt jag har men väljer som sagt att fira den senare. 

Fick en vacker julblomma av min syster i USA och blev så glad att jag nästan fick tårar i ögonen. Vad omtänksamt och vad mycket det betyder. 

Önskar alla en fin Annandag jul. 

6532ec41-5208-4ceb-ab4a-8bd781f7ab31.jpg

 

Gillar

Kommentarer

 • 26 dec 2018 10:46
  paloma

  Människor som bara tar energi ska man hålla sig ifrån, det ger ingen glädje.

  Det verkar vara många sjuka just nu i både förkylning och magsjuka, hoppas ni piggnar till innan nyårsafton.

  Både jag och maken firade jämna födelsedagar på annan ort, då behöver man inte få oväntade gratulationer.

  Grattis i förskott🥂🎉

  Senast uppdaterad 26 dec 2018 10:47

 • 26 dec 2018 10:50

  Tack Paloma men jag behöver inte ha gratulationer. Vill känna att det är en dag vilken som helst och fira den i vår istället.   Har haft att göra med att jag har haft en tung höst och jag vill helt enkelt inte bli firad !

   

  Jag hoppas också att förkylningen släpper men många är sjuka nu som sagt och jag är glada att vi har sluppit influensa.  

 • 26 dec 2018 15:21
  gasten

  Människor som tar mycket energi får man hålla sig borta ifrån! Man får tänka på sig själv först för att må bra.

  Hade en kompis som jag bröt med för två år sedan. Hon ringde mig tre gånger om dagen. Jag började må dåligt så fort jag såg telefonnumret på telefonen.

  Nu känns det skönt att slippa alla telefonsamtalen!

  Inte roligt att vara förkyld, särskilt inte när det är jul!

  Det går mycket förkylningar och magsjuka nu.

  Krya på dig!

  Ha en fortsatt fin annandag jul!

   

 • 26 dec 2018 15:39

  Tack Gasten!  Tror jag har blivit extra svag med tanke på jobbsökarprocessen.  Ska försöka känna mig starkare och lugnare inför nästa år och att ta bort alla som ger dålig energi känns rätt och nödvändigt.  

  Hoppas din jul varit fin och önskar en skön annandag jul till dig också. 

 • 26 dec 2018 16:09

  Tack Lissalo och jag är glad att jag har brutit för jag känner mig fortarande upprörd över ett så nonchalant och känslokallt  svar utan det minsta uppmuntran.  Jag skulle aldrig kunna göra något sådant själv! 

  Det var verkligen roligt skrivet om födelsedagen!  Jag ska göra på det sättet. Skriva en lapp och hoppa över den. A kommer att bli förvånad men kommer säkert tycka det är bra. Jag tycker om symbolik. Härligt! 

  Önskar er en fin forsättning och ha det så bra.  

 • 26 dec 2018 17:00
  Lovis

  0ab56719-9b6f-4b3b-aea5-07b62d362aa9.png

 • 26 dec 2018 17:08

  Tack Lovis för tänkvärda ord!  Kan inte hjälpa att jag känner mig lite sorgsen och inte redo att fira riktigt ännu.  Vi får se hur livet gestaltar sig men nu hoppar jag över som sagt och det känns bra.  

 • 26 dec 2018 18:30
  gittan52

  Det är nog inte konstigt om du känner dig extra svag nu i samband med jobbsöket. Jag kommer ihåg känslan jag hade när jag blev uppsagd från Telia efter 40 år på företaget., några månader innan jag skulle fylla 59 år.

  Det är lätt att ta liknande kommentarer som personlig kritik och då finns kanske inte kraften att fråga personerna vad de egentligen menar.

  Jag hoppas att du orkar stå på dig, både vad gäller hur du vill ha det på din födelsedag och vilka personer du vill ha omkring dig i vardagen. Det är vad du vill som räknas!

  Jag hoppas också att du lyssnar på kroppen i morgon och gör det du känner att du orkar med, deltar i turneringen eller stannar hemma och vilar.

 • 27 dec 2018 09:23

  Tack Gittan för din kloka kommentar!  Det är nog svårt att föreställa sig vad som händer när man förlorar ett arbete om man inte har varit med  om det som vi har.  Jag tror inte jag är riktigt klar med sorgeprocessen och det har gjort mig extra skör. 

  Jag har bestämt mig för att stanna hemma och vila och känns som ett bra beslut. Kroppen har tydligt signalerat att den inte orkar med någon tävlan just nu och jag lyssar  på det.  

Logga in för att skriva en kommentar.