icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
25 februari 2015 19:23
5

Jag ser två vågskålar framför mig

Idag var både A och jag iväg för attt ta prover lustigt nog och båda på fastande mage så ingen frukost. Jag känner att det är skönt att få ta prover med tanke på min trötthet och huvudvärk.

När jag kom till Sophiahemmet var det fullt av folk i väntrummet men vad smidigt allt gick och vad trevliga de var som skötte provtagningen. Betyder så mycket. Jag berättade att jag är svårstucken och fått skällning ( ! ) en gång för det och hon tyckte det var helt otroligt. Problemet låg ju inte hos mig utan hos den som inte kunde sticka en nål på ett bra sätt. Jag borde ha sag det men man är lite i en situation av underläge om man säger så där den andra sitter med en spruta i handen lika lite som att man bråkar med sin tandläkare.... Bäst att hålla dem på gott humör.. :-)

Efter provtagningen åkte jag till min sjukgymnast för ett första möte. Satt i väntrummet med huvudvärk och planerade alllt jag hade att göra på jobbet. När jag kom in kändes det befriande och jag fick " lära" mig andas med djupa andetag ända ned i magen. Kändes så otroligt välgörande.

Vi pratade mycket och hon beskrev stress som två vågskålar och i den ena måste det finnas avkoppling så man kan återhämta sig. Jag måste fylla den ena vågskålen och bli snällare mot mig själv helt enkelt.  Nu ska vi träffas om två veckor igen och jag har fått hemläxa. Inte så farlig sådan, att gå ut en stund på lunchen och få lit ljus. Tycker aldrig jag har tid men nu ska jag ta mig tid..

Nu har jag paprika med köttfärs i ugnen och jag ska äta det, dricka en kopp te och se på älskliingserien Homeland. Känns som bra avkoppling.

Gillar

Kommentarer

 • 26 feb 2015 09:59
  Flamenco

  Förstår ju vad du menar att man är i underläge. Det är man ju. Därför gäller det att hitta en tandläkare osm man litar på. Jag har en suverän en, som verkligen tar det varsamt när jag tycker det är jobbigt. Fick honom genom min exman. Denna tandlääkare hade botat exet tandläkarrädsla! Nu är vi skilda jag och maken, men tandläkaren har jag kvar :-) fast jag måste åka två timmar för att komma dit!

  Provtagningar tycker jag också är jobbiga. Så jag deklarerar alltid att jag måste ligga ner. Så det var ju jättebra att du sa till att du är stickrädd. 

  bra det där att gå ut på lunchen!

 • 25 feb 2015 22:32

  Balansen är viktig, det gäller att prioritera det man mår bra av och det som är viktigt smiley

 • 27 feb 2015 18:13

  Jag förstår dig Flamenco när det gäller tandäkare och jag åkte själv ända till Norrtälje förut där jag hade en bra tandläkare  Skönt att inse att man kan välja själv och inte behöver vara så utsatt när det gäller vård.

 • 27 feb 2015 18:31
  Flamenco

  Det är ju i Norrtälje jag bor! Själv åker jag till Uppsala till min tandläkare fast jag flyttade därifrån för snart tjugo år sedan!

 • 27 feb 2015 18:58

  Men vad lustigt.. Det var i Rimbo som jag åkte till min tandläkare..

Logga in för att skriva en kommentar.