icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
29 mars 2020 20:04
8

Jag har ändrat åsikt

Jag tillhör dem som känner att när det händer katastrofer vill man försöka leva sitt vanliga liv och ta emot positiva nyheter och inte bara negativa.  Ganska naturligt men de senaste dagarna har jag ändrat åsikt.  

Man lade ut en artikel på Facebook om människor i Stockholm som var ute på restaurang på fredagkvällen och kommentarerna haglade friskt hur egoistiska dessa människor var.  Jag lade ut en kommentar att jag inte ser dessa människor som egoistiska, utan restaurangen gör det de ska och följer reglerna, och det är ju faktiskt inte förbjudet att gå ut.  

Nu känner jag annorlunda men jag vill fortfarande inte kalla dessa människor för egoister.  Jag tror det finns en önskan och ett behov hos oss människor när det händer sådana här saker att få leva vårt vanliga liv.  Det skapar trygghet.  Jag minns när vi kom till Spanien nu senast och jag fick se samma man som vanligt sopa på perkeringsplatsen på morgonen.  Kändes så tryggt och rogivande.  

Det handlar inte om att vi är egoister utan vi måste vakna upp och helt enket hålla oss inomhus. Det är enda sättet att stoppa smittspridningen. Samt att när man går ut undviker att vara nära varandra.  Finns inge regler utan bara rekommendationer och jag skulle faktiskt tycka det vore bättre att Stockholm sattes i karantän.  Ibland är regler det som behövs och frihet under ansvar fungerar inte alltid.  

Det är också helt vansinnigt med dessa kommande skidresor under påsken.  Måtte det stoppas!  Att sitta i liftar och vara andfådda och andas på varandra är ju helt förödande när det gäller smitta och sedan på berserveringar på kvällen.  Blir alkohol inblandat är det ju också lätt att tappa omdöme och inte hålla de avstånd som krävs.  

Jag är med i en del gruper på Facebook som handlar om Corona och en del har en fruktansvärd ton och  bara skäller på andra människor.  Nu läste jag dock ett otroligt bra och sansat inlägg som betonade allvaret i allt.

Vi måste hjälpas åt, och alla ta sitt ansvar för allvarligt är det.  

 

Gillar

Kommentarer

 • 29 mar 2020 20:24
  paloma

  På min svärdotters jobb har en person med familj åkt till Åre, han sa att dom inte vill bli av med pengarna därför åker dom. Men när dom kommer hem så kan dom smitta folk i vårt samhälle som i princip inte har några smittade, vi har ca 15 konstaterad fall i Blekinge.

  Man blir besviken på att dom inte kan avstå i dessa tider, deras ena barn går på vårt yngsta barnbarns förskola så vi blir lite oroliga.

  På detta sättet kommer vi inte hejda smittan tyvärr.

 • 29 mar 2020 20:53

  Håller helt med dig, Paloma. Man måste tänka på hälsan i första hand här och de allvarliga saker som kan hända med dödsfall i värsta fall.   Ekonomin kommer och har redan blivit lidande för många när man tänke rpå arbetslöshet och företag i konkurs men nu handlar det om att stoppa smittspridningen.  

   

 • 29 mar 2020 21:30

  Jag håller absolut med. Vi måste ju hjälpas åt att minimera smittspridningen. Alla måste försaka saker men det är så det är, det är en akut situation och vi kan rädda liv med att hålla oss hemma och om vi måste ut hålla avstånd. Folk som ändå kör sitt eget race förstår jag mig inte på. 

 • 29 mar 2020 21:41

  Mosel, vi är ju inte så vana vid katastrofer här i Sverige och det är lätt att tro att det inte drabbar mig. Man läser om det men har det ändå inte nära in på sig.  Vi måste ha tålamod nu och ge den här tiden till att minska smittspridningen  Vi har det ju ändå bättre än i Spanien t.ex för vi kan ju gå ut på promenad om vi håller avstånd.  

 • 29 mar 2020 23:03

  Ja, precis, jag är ute och går varje dag men annars hållit mig hemma i 12 dagar nu förutom till affären ett par gånger. Det går. Så gott som alla på mitt jobb jobbar hemma.

  Vi inte vana katastrofer men jag tycker man hör ju ändå vad som händer i världen och de rekommendationer vi fått och tar till sig den informationen och man handlar ju därefter. 

  Senast uppdaterad 29 mar 2020 23:06

 • 30 mar 2020 07:49
  Bella50

  Här gör vi bara de resor som är nödvändiga till läkare och  butiken...en gång då och då.

  Vi bor ju mitt i skogen så risken är liten...och vi träffar bara en granne nån gång.

   

 • 30 mar 2020 08:58
  gittan52

  Jag har slutat bry mig om hur andra personer beter sig. Jag kommer inte att kunna ändra på dem i alla fall och det går bara åt negativ energi att jag reta upp mig.

   

 • 30 mar 2020 17:44

  Bella, ja det blir smidigt och lätt för er del.  Det är stor risk när massa manniskor trängs som t.ex kollektivtrafiken i Stockholm.  

  Gittan, jag retar inte upp mig men hoppas bara fler och fler försår allvaret och rättar sig därefter. 

   

Logga in för att skriva en kommentar.