icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
14 november 2018 06:59
6

Intensiv period

Det var längesedan jag skrev och jag har inte mått riktigt bra. Smittad av en schackspelare under en turnering och varför ska man vara med när man sitter och hostar och frustar.. Dp borde man avstå från att vara med i en tävling !

Det jobbiga med en förkylning är att även om man får bort symptomen hänger tröttheten  i och jag har känt mig väldig svag. 

Glädjande nog känns det som jag har hittat min matrytm och inte tappar den även om jag jag gör avsteg ibland.  Jag äter mindre överhuvudtaget och matmönstret har definitivt förändrats.  Nu har jag inte kunnat träna när jag varit förkyld och jag undrade hur det skulle slå när jag ställde mig på vågen idag. Jag vill inte hamna över sjuttiostrecket utan vara kvar runt 69 kilo.  Så var också fallet fantastiskt nog! En obetydlig uppgång och det kommer att stabilisera sig när jag börjar på Friskis. Jag är så glad att min viktnedgång har varit så stabil och jag känner det på mina kläder. Jag är storlek 38 just nu och inga frågetecken där. 

Jag satsar en hel del på mitt schack i den här perioden då jag är mellan jobb. Jag har ju också en schackblogg som jag har döpt till Schackelina.  Jag var med i en turnering för en tid sedan och många spelare som jag inte kände kom fram till mig och sade att de läste min blogg regelbundet och tyckte att den var så bra. Helt fantastiskt!  Jag startade min blogg i en protest att jag inte fick skriva en artikel i en schacktidskrift och där ser man att det kan komma något gott när man får mothugg och att man kan skapa saker själv. 

Jag har också varit på kurs förra veckan i powerpoint. Två intensiva dagar och lärde mig hur mycket som helst!  Vilken skillnad att ha en lärare att fråga istället för att klura ut saker på egen hand. Värdefullt verkligen. 

Igår var jag på anställningsintervju på ett arbete jag gärna skulle vilja ha. Väldigt tufft att gå på intervjuer när man inte är van. En ny värld.  Jag är glad att jag har fått ordning på min CV och är på Linkedin.   Känner mig ändå vid positivt mod att det ska ordna sig.

Anställningsintervjun var ganska lång och jag fick svårt att hinna till mitt schackparit då jag är med i en tävling på tisdagkvällarna. Kom in med andan i halsen och hann inte äta något utan det fick bli en smörgås under partet och stressande känsla.  Mat och schack är ett kapitel för sig eftersom man alltid ska äta något när man spelar och det tas aldrig pauser. Jag brukade alltid äta chokladkakor och kaffebröd förr i tiden när jag spelade men det är något som försvunnit i mitt nya sätt att äta. I vanliga fall brukar jag ta en smörgås innan partiet och sedan inget mer under kvällen och klara mig bra på det. 

Så jobbig känsla av stress samt att jag hade mycket annat i mitt huvud när jag spelade. Jag borde ha vunnit paritet men gjorde bort mig på slutet. Det känns och en onödig förlust men bara att ta nya tag. Idag ska jag analysera vad jag gorde för fel och lära mig av detta så det känns bra. 

Finns också annat i livet som betyder så mycket.  Min omtänksamma man som alltid stöttar mig.  Det låg en lapp på bordet när jag kom hem och var ganska hungrig.  Det värmer och fick mig att småle trots min tråkiga och onödiga förlust. 

7c8d16c2-0061-4285-aa58-ac287d0dbdd7.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 14 nov 2018 07:46
  Bella50

  Verkligen gulligt av honom smiley..och gott att du är bättre igen.yes 

  Vikten är ju toppenbra att du hittat din egen väg till. Varmt grattis ..heart

 • 14 nov 2018 08:40

  Tack Bella och LissaLo! heart Jag är fortfarande väldigt förvånad att jag kan hålla vikten utan att väga och registrera men jag verkar ha fått någon egen typ av kontroll  och det är helt fantastiskt. Det här vill jag inte tappa bort 

 • 14 nov 2018 08:53
  Lovis

  Grattis till mat- och viktbalans! smiley

 • 14 nov 2018 09:03

  Tack Lovis, känns som en bra bas just nu när jag är i fasen att söka jobb. Nu ska jag börja träna på Friskis igen då jag blvit bra från förkylningen. :-) 

 • 14 nov 2018 10:11
  paloma

  Jobbigt när folk inte bryr sig om att dom smittar andra med sin förkylning, det borde vara självklart att man håller sig undan andra när man är smittsam.

  Sköt att du kan hålla vikten så bra utan att registrera, det underlättar livet. Och ännu bättre när man har en make som är så omtänksam🙂👍

 • 14 nov 2018 11:23

  Du får mig att bli nyfiken på hur mycket som siter kvar av Schsket jag spelat spelade bar tuneringar som juniår, som vuxen spelad jag lite med de som tävlade var rätt jäm med dem, men sen slutade den ena spela efter ett bråk om vinsten i en final, vinsten dömdes till den andra trot att hans tid gått ut, Och han sat fast i ett omöligt läge där för han lät tiden gå ut. Det enda jag för stod han spelande inte mer. Tror han mer gav mig lägen för att lära mig bli bättre.

Logga in för att skriva en kommentar.