icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
16 november 2015 06:37
12

Inte tappa taget

Det händer saker i kroppen och jag känner att jag är på väg uppåt. Tror att det var det som hände när jag gick ned så mycket för några år seda för att sedan sakta gå upp igen. Det smyger sig på. En chokladbit där, smörgåsar bara till helgen, smörgåsar varje dag. En påse gott och blandat på väg hem från jobbet. Och så vidare.. Min styrka att jag inte äter godis och håller mig ifrån smörgåsar.

Saknar den periodiska fastan och nu blir det 16:8 igen. Ska bli intressant att se hur det går med frukostkonceptet och måste säga att det känns riktigt bra att börja med frukost innan jag åker till jobbet. Det innebär att ätfönstret stänger 14.15 idag och hjälp vad tidigt..Vi får se hur det går och hur det känns ikväll.Det blir en ordentlig lunch och jag har ju redan lagt märke till att jag inte är lika hungrig på kvällarna som på morgonen och mitt på dagen. Spännande känns det och viktresan fortsätter.

Gillar

Kommentarer

 • 16 nov 2015 07:38
  Arrietty

  Jag uppfattar att du har så tydligt fokus på att hitta en långsiktig lösning så det borde gå bra – men tack för påminnelsen om att viktnedgången bara är ett av stegen, att hitta en bra vardag för resten av livet är ju den stora grjen. Kul att du kommit dit, jag skickar alla välgångsönskningar jag bara kan!

 • 16 nov 2015 08:00
  aregnisw

  Känner igen det där du Eleganz det är lätt hänt när man exprimenterar som du gjort nu ett tag. Kroppen kanske vill att du ska göra som du gjorde från början annars så protesterar den även på dig. Samma här du man måste nog vara konsekvent så det blir något man kan leva efter det går i alla fall inte för mig att unna mig något just nu i alla fall men du är ju nere på en bra vikt så några hekto kan ju inte göra så mycket nu. Du fixar nog detta yes

 • 16 nov 2015 08:12
  Tita

  Många Goa pepp och kramar för du är en riktig kämpe!!!

  hoppas att det funkar för dig idag!!!laugh

 • 16 nov 2015 08:24
  paloma

  Problemet är att när man nått målvikten så börjar man göra avsteg från sina vanliga rutiner, lite extra här och där. Mitt problem är att när fredagen kommer och jag vägt mig och ser att jag håller vikten,  så unnar jag mig lite för mycket hela helgen.

  Att jag går upp lite över helgen kan jag acceptera, men de senaste helgerna har det blivit allt för mycket firande och kalas känner jag. 

  Nu är det skärpning som gäller och fokus på att komma under 68 kg innan julafton.

  Du klarar säkert av att hitta tillbaka till ett hållbart sätt att äta igensmiley

 • 16 nov 2015 08:30
  gittan52

  Även om vi alla sitter i samma tåg så går det inte alltid som på räls   wink

  Vi behöver nog prova oss fram emellanåt och framför allt när målvikten närmar sig tror jag att det är extra viktigt.

  Fortsatt lycka till!

 • 16 nov 2015 07:12
  FrkM

  Vad är grejen med periodisk fasta?
  Är huvudsaken att man på så sätt äter mindre kalorier eller ska den göra kroppen annat gott?
  Vad är tillåtet under fastetimmarna?

  FrkM
  http://padetrettio.blogg.se

 • 16 nov 2015 06:46
  Bella50

  Det var väldigt tidigt....😬 men värt att prova ändå. Vi är så olika.

  Nu gäller det att inte återfalla till gamla vanor...eller hoppa av framgångståget.

   Nu åker vi en bit till , innan du styr kosan söderut.. Lycka till ❤️ 

   

 • 16 nov 2015 06:51

  Absolut och tur att vi är reskamrater och håller ihop. Vi åker vidare med vårt tåg... :-)

 • 16 nov 2015 06:54
  Bella50

  Gott att ha dig på sätet bredvid. Kram ❤️

 • 16 nov 2015 08:45
  Bella50

  Om man , som många av oss, äter för att det bjuds, det är helg eller kalas, för att man är ledsen/ orolig/ trött/ ... på känslor....så hinner i alla fall inte jag , till närmelsevis , få i mig lika många kcal på mina 8 timmar,  som tidigare.

  Nu registrerar jag maten, undviker de värsta kh, räknar kalorier med underskott .... så det finns en begränsning av kcal att bolla med/ dag.

   Då gäller det att lägga dom på så bra och mättande mat som möjligt.

  Hela jag mår bra av fastan. Magen är lugn och fin, jag sover bättre och är piggare över lag. Jag försöker äta när jag är hungrig..och sluta när jag är mätt.

  Nu är jag ofta väldigt hungrig när maten står på bordet...äter alldeles för fort...och blir lite för mätt 😬 Något att jobba med..

 • 16 nov 2015 22:01
  gasten

  Det är nog ännu svårare att hålla vikten, men du fixar detta ! Pepp till dig och lycka till !

 • 18 nov 2015 07:21

  Tack för alla fina kommentarer och bra att vi kan stötta varandra. Det är svårt att gå ned, och svårt att hålla vikten men på olika sätt men det gemensamma är att spöket ligger och lurar i bakgrunden, nämligen varför vi äter för mycket. Det är det spöket vi måste se klart och ta handling när vi ser det och inte fly in i beteende att använda ätandet på fel sätt. Jag provar mig fram nu och känns bra att få reflektera och tänka vad som passar bäst.

Logga in för att skriva en kommentar.