icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
3 april 2019 18:04
8

Inte lätt att vara nybörjare

Som vanliigt en trevlig arbetsdag men inte helt lätt att vara ny på ett arbete.  Jag är  helt enkelt inte van att vara ny på ett arbete och stressas enormt av alla frågor jag får via telefon.  Dock måste man inse att det är en inlärningsperiod. Det är mycket att ta in och det är bara roligt att det är så pass komplext och intressant.  Jag är ju heller inte van att vara ny med tanke på att jag jobbat 18 år på ett IT-företag. Vi får se och jag är vid gott mod. 

Maten fungerar bra och det är motionen jag måste få in igen.  I helgen har jag en schacktävling på lördag och det blir Friskis på söndag och sedan ska jag försöka gå på några pass  även några kvällar i veckorna.  Jag följer ingen speciell diet just nu utan försöker bara äta sunt får vi se vad det kan ge för resultat.  

En märklig sak inträffade då jag haft väldigt nära kontakt med en f d kollega från Belgien.  Vi träffades aldrig men pratade mycket vi Skype och jobbade väldigt mycket ihop.  Hon kändes som en av mina bästa vänner och jag saknade henne när jag slutade förra sommaren.   Nu fick jag veta för en tid sedan att hon skulle komma till Stockholm på kurs men kunde bara träffa mig 1 april.  Jag tyckte det var underbart roligt och i fredags fick jag veta vilket hotell hon skulle bo på och föreslog att vi kunde ses på en restaurang på kvällen.  Då får jag veta att då ska hon äta middag med sin chef men menade att hon kunde fråga om jag kunde vara med.  ( ! )  När jag frågade när vi kunde ses svarade hon mellan 13.00 - 16.00.  Då arbetar ju jag och det var uteslutet och hon visste hur glad jag var över mitt jobb.  Mycket märkligt beteende och hon borde varit tydligare med att hon bara kunde ses mitt på dagen.   

Inser mer och mer att vänskap är handling och inte bara vackra ord.  Jag har en tendens att falla för mycket för massa vackra ord och får vara försiktig där. Det är vad man gör som räknas! 

Gillar

Kommentarer

 • 3 apr 2019 18:31
  Bella50

  Så är det ...nu vet du det...bara att ta lärdom...för det är av sådant man sätter sina egna  gränser för vad som är accepterat beteende och inte, eller hur ? 

  Detta var inte du skuld till.

  Jag har en f.d. Arbetskamrat i Skåne ...som sällan eller aldrig hör av sig. Då slutar jag oxå...det är ingen envägsrelation jag  vill ha.

  Lycka till på tävlingen. Kram/ Bella 🥰

  cc5f8ede-f59a-43a8-a58e-d6178b4c73b0.jpeg

   

   

  Senast uppdaterad 3 apr 2019 18:33

 • 3 apr 2019 18:36

  Tack min vän och precis så känner jag. Bara ett stilla konstaterande att hon inte var den vän jag behöver. 

  Tack och ska bli kul att spela på lördag. Kram tillbaka! 

 • 3 apr 2019 18:50
  Bella50

  Ibland är vissa människor vänner bara  så länge DOM behöver det...

  Håller en 👍

  Senast uppdaterad 3 apr 2019 18:52

 • 3 apr 2019 20:06

  Om din kollega var på kurs med sin chef så förväntades det nog att hon även skulle gå ut med chefen på kvällen och inte lämna denne att gå ut och äta själv. Så har jag märkt att det kan vara utomlands.

 • 3 apr 2019 20:22

  Absolut, Lual, jag har inget att säga om det.  Det jag reagerar på är att hon tog för givet att vi skulle ses på dagen utan att säga något till mig. Jag behöver också planera och speciellt med tanke på att jag är under utbildning på mitt nya jobb.  

 • 3 apr 2019 20:39

  Ja, det kan ju hon inte räkna med att du bara kan ta ledigt från jobbet, speciellt när du nyss har startat.

   

 • 3 apr 2019 21:35
  gasten

  Det var lite märkligt beteende!

  Jobbar man så är det ju inte lätt att komma ifrån på dagtid!

  Lycka till med shacktävlingen!

 • 3 apr 2019 23:23

  Grattis till det nya jobbet! Det hade jag missat. Ja, verkligen konstigt beteende, vad trist. Jag har varit med om personer som jag också trott var vänner tex nära kollegor men när man slutat jobb eller flyttat så beter de sig plötsligt som om man vore en främling och hör inte av sig mer. Mycket märkligt och man blir besviken och ledsen. Jag skulle till Berlin en gång och meddelade en kompis /fd kurskamrat som bodde där och frågade om hon hade tid att ses och att jag gärna ville hitta på något med henne och tex gå ut och äta middag. Vi hade umgåtts tätt tidigare så jag såg fram emot det hela.. Hon svarade ja, vad kul, självklart, men när vi träffades så bara småpratade hon i 10 minuter och sa hon var på väg någon annanstans och  sa åhh, vad roligt det var att ses, hör av dig igen om du kommer hit någon fler gång - och så gick hon! Jag blev så otroligt paff.

  Lycka till med jobbet  

  Senast uppdaterad 3 apr 2019 23:27

Logga in för att skriva en kommentar.