icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
15 mars 2018 06:51
6

Inget jubel över vågen denna gång

Lite tråkigt att notera 3 hg uppgång när jag vägde mig i morse men å andra sidan ger det mig ett viktigt budskap i min väg nedåt.  Har blivit lite för mycket mörk choklad för mig på sista tiden och jag måste införa ransonering där precis som nötterna. Jag ska göra det för annars äter jag väldigt bra. 

Jag läser en bok av Anna Hallén Buitenhuis just nu och där skriver hon just att man ska se upp med mörk choklad. Man börjar med en liten bit och så blir det mer. Precis så har jag gjort när jag druckit kaffe och plötsligt tänker man att hur mycket har jag ätit egentligen. Samma fenomen som med nötter.  

Dock kände jag av stress söndags när jag spelade schack och då svajadejag betänkligt och åt fel.  Bra att jag vet och förstår. Känner mig inte alltför ledsen för jag känner mig mycket lättare i kroppen och helt klart på rätt väg. 

Igår var jag på dans på Friskis och härlig känsla. Extra bra då jag varit om en tråkig händelse på jobbet och kände mig orättvist behandlad. Vad viktigt det är att ta hand om sig i sådana lägen. Trodde först aldrig att jag skulle orka gå iväg till passet men A peppade mig.  Sedan kom jag hem och mina nygräddade kesoplättar väntade som jag gjort tidigare. Jag gick in och väckte A som somnat på soffan precis när fotbollen börjat och precis när jag gjorde det gjorde älsklingslaget Barca mål.  Jag gick in igen lite senare och då var det dags för nästa mål och jag kände mig magisk.. 

Gillar

Kommentarer

 • 15 mar 2018 07:48
  Bella50

  Vad härligt det slutade med mål i magen och i älsklingslaget.

  Vilken man du har som bryr sig så och peppar dessutom...grattis 👏👏😄💞

  Jag har nästan aldrig choklad hemma längre...för jag upplevde samma fenomen.

  Det blev för lätt för många rutor...- ” för sååå..farligt är det inte”.

  Numera längtar jag aldrig efter det ens.

  Vågen spelar ” spratt” här också...men vet man orsak & verkan så har man trumf på hand och kan planera nästa drag...🤔

  Ha det bäst vännen 💖

  Senast uppdaterad 15 mar 2018 07:51

 • 15 mar 2018 08:31
  aregnisw

  Precis som för mig stessen sätter igång trigget hos mig med och då är det lätt att ta till något men bra man kommer på det i tid heart

 • 15 mar 2018 08:46

  Jag har också fått låta bli att ha nötter hemma. Skönt att komma iväg till träningen trots allt. Även om vi vet att det brukar bli bra efter, är det så lätt att strunta i det. Heja dig som kom iväg!

 • 22 mar 2018 07:34

  Tack allihopa och denna helg som gick åt jag endast några rutor mörk choklad och inget i veckan.  Fungerar inte det får jag sluta efter men jag känner efter och korrigerar vartefter under resans gång.  Sådan skillnad nu mot när jag åt jordnötter och jag är verkligen glad att jag kan begränsa nötintaget. En näve här och där kan bli så mycket.

 • 22 mar 2018 07:37
  Bella50

  Hejarop härifrån 👏👏😁💞

 • 22 mar 2018 07:48

  Tack min vän! heart

Logga in för att skriva en kommentar.