icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
24 augusti 2015 22:31
5

Ibland känner jag mig vilsen

.. här i Marocko och har svårt att finna mig tillrätta. Låter så fantastiskt att vara här men finns även en baksida då det är ett hårt samhälle. Vi bor också på en livlig stadsgata. Att åka taxi är att slåss för att hitta en bil samt att detta inte är en vanlig turistort utan en plats där marockanerna åker för att semestra. Dock är havet vackert men jag är inte någon person som älskar att ligga vid stranden utan trivs mest att vara på ett café i solen.

Idag hade vi en intensiv dag och vi åkte in till en närliggande stor stad som är väldigt trevlig förutom att det kryllar av folk. Stockholmsvimlet är absolut inget alls i jämförelse kan jag lova. A och sönerna hämtade glasögon hos en optiker. Vi köpte goda nötter i gamla stan samt att jag velat köpa en skinnjacka som vi försökte hitta. I en liten butik hittade vi en skinnjacka i form av kavaj som satt som den var sydd till mig. Väldigt snygg och användbar i många sammanhang. A prutade också ned den 100 kr och som alltid ett skådespel att följa den proceduren. Jag är helt hopplös på sådant. Det enda jag lyckats pruta är en krukväxt från 50 till 40 kr på torget i Jakobsberg och jag kände mig obekväm bara vid detta.  Men, men, finns inbyggt i vissa kulturer helt enkelt.

Sedan åt vi lunch och jag åt spett gjorda på köttfärs och inget mer med mineralvatten. Fungerar bra denna mathållning för min del och jag har hållit mig frisk. Efter lunchen vidare och var med på A:s äldsta sons körlektion. Beundrar honom som får provköra på Marockos gator och det intressanta är att bilarna har ratt på varje förarsäte så även bilskoleläraren har en egen ratt vilket känns tryggt. Vi hann även med att köpa med oss goda baklava från ett fint konditori. Riktigt goda bakverk så ikväll har det blivit mitt första medvetna avsteg på semestern.

Vi har även hunnit med att handla på marknaden och vad billigt allt är. Ett halvt kilo paprika för 2,50 i svenska pengar som exempel. Jag blev lite chockad på marknaden att se dessa hönor i burar som slaktas för öppen ridå och en man expedierade i kassan med blod på händerna. Usch !

Visst är samhället annorlunda och väldigt hårt. Blev gripen idag när vi såg en man i gamla stan sitta på marken med ett tiotal gula lökar framför sig för att försöka sälja. Jag frågade A om det är någon som köper och han sade att det är det.

Nu är det kväll och skymning och fortfarande full fart utomhus här. Imorgon ska vi ha en lugn dag hemma och laga mat i den gemensamma ugnen.

Jag fick bli utklädd som en marockansk kvinna hur man såg ut förr i tiden idag och lite roligt. Dock föredrar jag mina egna kläder.. :-)  Jag hade en av mina nyinköpta klänningar på mig idag i storlek 38 och jag känner att jag blivit smal. Känns verkligen roligt och jag ska ha denna klänning som måttstock under semestern. Jag vill inte gå upp helt enkelt  utan hålla mig smal.

Gillar

Kommentarer

 • 24 aug 2015 22:50
  paloma

  Du passar nog bättre i din fina sommarklänning, det ser varmt ut i det andra. 

 • 24 aug 2015 22:53

  Tack Paloma och jag hade endast en kort stund men det kändes varmt. Puh.. En del kvinnor klär sig så otroligt varmt här medan andra klär sig modernt och europeiskt.

 • 24 aug 2015 22:57
  Bella50

  Åh , vad fin du är och den blå hatten är med. ❤️

  Skillnad i kulturerna märker väl A i Sverige också , kan jag tro. 

  Snart är du / ni hemma igen..med fina minnen i bagaget.

  här har regnat och åskat ikväll 

  kram /Bella ❤️😎☀️

   

 • 24 aug 2015 23:00
  gasten

  Det var fina bilder finast var du i  den fina klänningen passar dig verkligen nu när du blivit så smal . Måste vara svårt med maten när man befinner sig i ett annat land det blir ju inte den maten man är van vid.Ha en fortsatt trevlig semester!

   

 • 25 aug 2015 07:50
  aregnisw

  Det verkar vara en spännande semester med mycket olikheter mot Stockholm kan jag tro du, Finast är du i din klänning jag säger som Paloma det andra ser hemskt varmt ut du ha en bra fortsättning smiley

Logga in för att skriva en kommentar.