icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
22 maj 2017 07:02
7

Ibland behöver man sitta på en trädstam och filosofera

Måndag igen och veckorna har gått bra matmässigt även om inte alla pusselbitar riktigt har fallit på plats men jag är på rätt väg. Har kommit in i vanan att äta två knäckebröd med pålägg på på kvällarna och jag ska fortsätta så men byta ut det mot LCHFbröd. Till frukost ska jag fortsätta med min vanliga frukost utan bröd. 

I lördags hade vi gäster och vi bjöd på LCHFmat och blev väldigt uppskattat. Ungsrostade grönsaker och jag tröttar aldrig på det märkligt nog. Samt att det är en sådan estetisk upplevelse när man tar ut plåten direkt från ugnen och få denna sprakanade färgsymfoni och känna dofterna. 

En rolig sak hände när jag skulle göra chokldadmoussén till efterrätt. A spelade den gamla Beatleslåten I wannna hold your hand. Otroligt vad bra de var började jag tänka och låten så medryckande att jag började dansa för mig själv i köket. Jag blev så frånvarande att jag i hastigheten lade i ägggulorna innan jag vispade grädde. Blev lite rädd att det skulle bli förstört och det var svårare att vispa. Jag vispade dock av bara den och chokladmoussén blev den godaste jag gjort hittills och gästerna ville ha receptet. 

Igår var en lugn dag och jag känner oftast att jag borde jobba på söndagar men jag försöker lära mig att ta bort den stressiga känslan. Istället åkte vi till vackra Ängsjö som ligger nära oss och vilken harmoni och lisa för själen att vara i naturen. 

Ibland behöver man helt enkelt få sitta på en trädstam utan krav.. 

 

305103f2-4f2c-4848-a458-ee2cc65e4591.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 22 maj 2017 07:28
  Bella50

  Åh, vad härligt det ser ut...kul att "se" dig...och du gjorde alldeles rätt att välja naturen istället för jobb 👏👏👍Den upplevelsen gav nog en bättre "eftersmak" 😍

 • 22 maj 2017 07:29
  gittan52

  Förstår att ni hade en bra dag vid Ängsjö. Det är så fint där.

 • 22 maj 2017 07:33

  Tack Bella och helt rätt att det var bra val. Jag har en helt annan energi idag än förra veckan då jag jobbade på söndag. 

  Gittan, det är verkligen vackert vid Ängsjö och ligger så nära där vi bor.Vi har inte varit där så mycket men ska åka dit mer i sommar. En underbar plats! 

 • 22 maj 2017 08:06
  paloma

  Det var ett bra val att bara koppla av istället för att jobba, jobbet får inte bli ett stressmoment på helgen. Min man har lite svårt för det också, men jag har börjat sätta gränser...det påverkar min helg också.

  Ha en bra dagsmiley

 • 22 maj 2017 08:08

  Tack Paloma och det är helt rätt för det påverkar ju min man också. Vi är lediga tillsammans och igår fick vi en underbart härlig dag. Bra att ta bort detta stressmoment med jobb och jag ska fortsätta på den inslagna vägen. 

  Ha en fin dag du också! :smiley

 • 22 maj 2017 09:35
  aregnisw

  Där gjorde ni ett toppenbra val du Eleganz smiley

 • 21 jun 2017 06:35
  Bella50

  Detsamma från Kroppefjäll. 👍❤️

Logga in för att skriva en kommentar.