icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
4 september 2019 21:03
7

Hur ofta tar man sig tid att se upp mot himlen och känna doften av gräs

Nu har jag snart jobbat en vecka och det är full fart.  Det var verkligen roligt att komma tilbaka till jobbet i måndags och jag ser fram emot hösten. 

Ändå vill man på något sätt hålla kvar semesterkänslan och ska det verkligen vara så svårt.  Det var verkligen skönt att komma hem på lördagen och en dag ledigt innan jobbet började.  Vi tog tillfället i akt att äta lunch på en restaurang nära en fin plats som heter Stäket. 

Det roliga var att jag kände att jag var så sugen på en pizza.  Jag vet vad som händer och jag kallar det övermod.  Så lätt att bli " kaxig" när vågen går nedåt.   Jag blev faktiskt glad när jag kände att jag inte ville ha en pizza utan jag tog en sallad istället och jag orkade inte ens äta upp hela utan tog med mig halva hem och hade lunch dagen efter på jobbet.   

Övermodet fortsatte dock då jag ville köpa en bakelse lite senare men jag kände att det skulle bli för mycket.  Det fick bli en liten chokladboll istället.  Jag har verkligen förändrat mina matvanor och på kvälen blev det som vanligt två fröknäcke med ost. 

Efter att vi ätit tog vi en promenad i de fantastiskt vackra omgivningarna och lade oss sedan på en filt i gräset och såg upp mot himlen och pratade.  Hur ofta gör vi det?  Alltför sällan skulle jag vilja säga.  Ett fint sätt att bevara semesterkänslan och att tillåta sig själv att koppla av.  Det går att hitta dessa små oaser av lugna stunder. 

Jag är fortfarande inte helt bra från min förkylning så någon motion har det inte blivit för mig ännu.  Få se hur det blir till helgen.  Ikväll ska jag anmäla mig till en kurs i spanska. Nu är jag fast besluten att lära mig språket! 

 

bd0c8428-a978-4da4-af08-6110a35730a9.jpg

 

Gillar

Kommentarer

 • 4 sep 2019 22:41

  Vad härligt det ser ut där i gräset! Jag håller med, man skulle göra sånt oftare! 

 • 5 sep 2019 06:59

  Bra knep för att behålla semesterkänslan.

  Du får berätta sedan hur de tgår med spanskan. Själv försöker jag lära mig lite ryska med appen Duolingo, Inte lätt med uttalet.

 • 5 sep 2019 08:03
  gittan52

  Nu har jag ju hela dagarna till mitt förfogande, men det är lätt att sätta på sig skygglappar ändå ibland.

  Jag försöker stanna upp och ta in naturen under mina hundpromenader. Igår betraktade jag t.ex. två ekorrar som bråkade i ett träd.

  För ett par dagar sedan tog jag detta foto och tänkte mig följa det trädet en gång i veckan för att se hur det förändras varefter hösten närmar sig.

  8d02bac6-d750-4c29-979b-fc06ccc39b1e.jpg

  Senast uppdaterad 5 sep 2019 08:04

 • 5 sep 2019 08:19
  Bella50

  Men WOW alltså...vilken oerhört fin bild på dig...så lycklig i ögonen. 🥰😄✌️

   

 • 5 sep 2019 09:44
  Tita

  Du är så fin på den bilden och ser så avslappnad ut fortsätt så!!!

 • 5 sep 2019 16:14
  Lovis

  Men oj, är din semester i Spanien redan slut, tiden går för fort, tyckte du reste dit nyss! wink Härlig bild på dig i "gröngräset" laugh

 • 8 sep 2019 19:02

  Tack för alla fina kommentarer och jag kände mig verkligen avslappnad i gräset. 

  Precis som du skriver, Gittan, är det viktigt att stanna upp och se sig omkring.  Fin tanke att följa ett träd. 

Logga in för att skriva en kommentar.