icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mina nyckelord: Planering av mat, känna mig behagligt mätt och inte ha sockersug. Njuta av rörelse och en smidig kropp. Kunna ha kläder som sitter snyggt och hålla storlek 38.
30 november 2018 18:41
14

Hastigt och lustigt fick jag vara med i tv-sändning

Som alltid kan det hända oväntade saker ibland. Jag var på iväg för att åka in till kvällens rond av höstturneringen när telefonen ringde.  Det var från TV 4 som blivit tipsade om att jag skulle kunna ställa upp i en kort intervju i Godmorgonprogrammet och prata om reglerna för särspel i VM-matchen. 

Sändningen skulle vara på distans hemifrån med kamera och mikrofon. Min första tanke var bara panik. Hjälp.. Min andra tanke var att det kan vara både spännande och viktigt att vara ambassadör för schacket.  Den  senare tanken fick bestämma men riktigt nervöst var det verkligen.  

Kan fortfarande känna känslan när jag väntade på att bli kontaktad på morgonen och jag tänkte på hur många som kollar på programmet. Dock tröstade jag mig med att det var värre för de spelare som skulle spela särspelet och att detta bara skulle vara 2 och en halv minut.  

Jag var lite stel i början och lätt nervös men kände att jag tinade upp på slutet. Vem gör inte det när man får berätta varför det är så fantastiskt att spela schack !   Det var rolig erfarenhet och kul  att jag kunde få vara med.  

Det är märkiigt hur en VM-match fångar intresse även för dem som inte spelar schack och många har pratat om dessa 12 remier och hur det kan hända.  Det är bra att schacket får synas i media och jag tycker det har varit bra bevakning. 

Apropå tv och VM-match går mina tankar långt långt tillbaka i tiden då jag var med i tv i en annan VM-match.  Nämligen den mellan Fischer och Spassky. En mycket dramatisk match och långt ifrån 12 remipartier. Matchen började 11 juli 1971 och slutade 31 augusti.  Då hade jag nått lite framgångar som junior i schack och fick vara med som gästartist i Vi i femman. 

Vilken upplevelse och jag minns så väl hur jag åkte iväg till radiohuset och anmälde mig i receptionen. Outfiten var snickarkjol och håret i två tofsar. Jag var ett ganska självständigt barn och jag minns också hur förvånad programledaren såg ut när han såg mig och han utbrast direkt. " Kommer du ensam !"  Jag bara nickade och förstod inte vad det var för konstigt med det. 

Jag fick ställa två frågor till barnen som jag fortfarande kommer ihåg. Dels vad utmanaren hette i VM-matchen och dels hur många rutor det finns på ett schackbräde. Både lagen fick alla rätt och beröm av mig.  smiley

Roligt minne och jag fick t.om betalt för att vara med. Femtio kronor dök upp på en postanvisning. Jag har kollat med SVT om programmet skulle kunna finnas kvar i deras arkiv men det gör det inte. Synd  men jag har ändå en minnesbild kvar som jag kan se framför mig.  Fint minne som sagt ! 

Gillar

Kommentarer

 • 30 nov 2018 19:38
  paloma

  Jag såg dig, och visste direkt att det var du.

  Du lät som ett proffs🙂

 • 30 nov 2018 19:44

  Vad kul att du såg mig Paloma. :-)  Roligt att höra för det var en hel del att läsa på när det gäller regler. 

 • 30 nov 2018 21:00
  Bella50

  Som du redan vet såg jag och mannen dig också.

  Jätteproffsigt och kunnigt framträdande.🥰✌️

 • 30 nov 2018 21:32

  Tack Belle och vad roligt att ni såg mig och tack för berömmet. smiley Vågade inte se det förrän på kvällen och då tillsammans med A. Lite nervös i början men sedan gick det bättre.  Känner mig modig som vågade. 

 • 30 nov 2018 21:38

  Vad kul! Vad var det för dag, man kanske kan se det på play?! 

 • 30 nov 2018 21:43

  Hej Mosel,  schackförbundet lade ut en länk om du vill kolla på det.  http://schack.se/schackfeber-i-media-i-dag/

 • 30 nov 2018 21:48

  Tack så mycket, vad roligt att se och du var så proffsig, bra gjort! (jag menar på tv-framträdande, schack vet jag sen förut att du är proffs på ) 

  Senast uppdaterad 30 nov 2018 21:51

 • 30 nov 2018 21:49

  Heja dig Eleganz, nu måste jag kolla på din länk!yes

  Du var superbra! Lugn och proffsig. Och snygg, inte minst!smiley

  Senast uppdaterad 1 dec 2018 07:24

 • 1 dec 2018 03:33
  Lovis

  Hej, så kul, har kollat inslaget nu. Du var ju jättebra, lite nervöst måste det har varit men det gick ju hur bra som helst :) 

 • 1 dec 2018 07:59

  Hej Mosel, Seglar67 och Lovis. Oj vad roligt att ni ville kolla och tack för så fina ord! smiley

 • 1 dec 2018 08:25
  gittan52

  Vad roligt!
  Jag lärde mig spela schack av min pappa, när jag var ung. Men nu är det länge sedan jag spelade och då var det bara hemma vid köksbordet.

  Vad var det som fick dig intresserad av schack?

 • 1 dec 2018 09:04

  Roligt att du har spelat schack Gittan!  Det var min styvfar som köpte ett schackspel och vi lärde oss tillsammans.  Jag tyckte det var så tråkigt i början men sedan börjarde jag förstå hur det hängde ihop. Började i en schackklubb och fick lite skjuts på vägen när jag vann alla partier. Det här var ju riktigt roligt tänkte jag då.. :-)  Nu som vuxen tjusas jag av det är kamp och avkoppling och att gå in i en annan värld samt otroligt spännande. 

 • 2 dec 2018 01:06

  Vad cool och kunnig du var Eleganz! Bra ambasadör för sporten! smileyyes

 • 5 dec 2018 15:31

  Hej fina Utter! Tack och så roligt att höra ifrån dig. heart

Logga in för att skriva en kommentar.